- Viestejä
- 25
Mihin katosivat koppijokerit?
Vapaan välistäjätön myötä koppijokereille ei enää ole tarvetta ylimmillä sarjatasoilla, mutta sellaisia on toki edelleen juniorisarjoissa, joissa välistäjättömahdollisuutta ei ole.Mihin katosivat koppijokerit?
Jos molemmat ovat omasta mielestään oikeassa. Eli etenijä ehtinyt palata pesään ja ulkopelaajan mielestä hän oli irti. Tuomari antaa sitten siitä oman näkemyksensä.Uudehko pesisseuraaja täällä, hei! Minkä takia kärpäsiä haettaessa etenijä ja polttaja välillä koskevat toisiaan epäselvissä tilanteissa, mikä juttu se on?
Koska ilman sitä ei ole tullut paloa. Se mitä on voinut tapahtua, on että etenijä on menettänyt pesäturvan siltä lähtöpesältään. Ulkopelijoukkueen pitäisi silloin heittää pallo seuraavalle pesälle, jolloin palo tulisi sieltä, kun pesäturvan menettänyt etenijä ei ole siellä seuraavalla pesällä luonnollisestikaan.Uudehko pesisseuraaja täällä, hei! Minkä takia kärpäsiä haettaessa etenijä ja polttaja välillä koskevat toisiaan epäselvissä tilanteissa, mikä juttu se on?
Kiitos selityksistä. En kyllä vielä täysin ymmärrä tätä. Ja erityisesti tämä ihmetyttää: miksi polttajan pitää fyysisesti pallolla koskettaa etenijää, kun eihän pallo muissakaan tilanteissa todella osu poltettaviin etenijöihin?Koska ilman sitä ei ole tullut paloa. Se mitä on voinut tapahtua, on että etenijä on menettänyt pesäturvan siltä lähtöpesältään. Ulkopelijoukkueen pitäisi silloin heittää pallo seuraavalle pesälle, jolloin palo tulisi sieltä, kun pesäturvan menettänyt etenijä ei ole siellä seuraavalla pesällä luonnollisestikaan.
Molempien osapuolten ja pelin sujuvuuden kannalta kuitenkin on sujuvampaa tämä kosketuksen tarjoaminen. Jos etenijällä ei enää pesäturvaa ole, hän palaa kosketukseen. Jos pesäturva on (=ehti takaisin pesään ennen palloa), sitten tuomari näyttää, että paloa ei tullut.
Tietysti etenijän apua ei tarvita, vaan ulkopelaaja voi pallokosketuksen ottaa, vaikka se etenijä siinä jotenkin sitä väistelisi.
Kyllä nämä molemmat ihan pitävät paikkansa.Kiitos selityksistä. En kyllä vielä täysin ymmärrä tätä. Ja erityisesti tämä ihmetyttää: miksi polttajan pitää fyysisesti pallolla koskettaa etenijää, kun eihän pallo muissakaan tilanteissa todella osu poltettaviin etenijöihin?
Ja allekirjoitatteko @Sivustaseuraaja ja @Syöksykoppari toistenne selitykset, ne kun näin omaan korvaan kuulostaa jokseenkin erilaisilta?
Tätä en tiennytkään, vaikka pesistä seurannut + pelannut olen vuosikymmeniä. Hurjaa menoa ollut, voin kuvitellaTodettakoon, että pesäpallon alkuversiossa noin 100 vuotta sitten rtenijän sai polttaa myös heittämällä häntä pallolla. Ymmärrettävistä syistä tästä säännöstä luovuttiin nopeasti.
Supervuorossa kyllä, kotiutuskisassa ei.Lasketaanko supervuorossa ja kotiutuskisassa lyödyt ja tuodut juoksut pelaajien tilastoihin?
Jos pelaaja lyö tyhjään kenttään kunnarin, niin tuleeko siitä kärkilyöntejä? Entä jos kotiuttaa kakkoselta, tuleeko yksi kärkilyönti ja kotiutus? Olettaen että kolmosella ei ole ketään.