Tämähän tiivistyy siihen, että jos pelaaja hyppää pois pesästä niin onko hän jo ilmassa ollessaan pois pesästä. Tuo tulkinta tuosta JA-sanasta puoltaisi sitä, että pelaaja menettäisi pesäturvan vasta koskettaessan toista aluetta. Eli vielä ilmassa ollessaan hän olisi pesässä.
Mutta tuossa tapauksessa tämä heti perään säännöissä oleva kohta olisi täysin tarpeeton lisämainita: ”Jos sisäpelaaja pesällä ollessaan hyppää ilmaan ja putoaa takaisin pesään, hän on ollut koko ajan pesässä.” Jos tuon edelliseen JA-kohdan tulkinnassa pelaajaa olisi pesässä vielä ilmassa ollessaan kunnes koskettaa toista aluetta, miksi pitäisi ylipäätään erikseen mainita että pelaaja olevan koko ajan pesässä jos hän putoaa takaisin pesään? Koska jos pelaaja molemmissa tilanteissa olisi yksiselitteisesti aina ilmassa ollessaan yhä pesässä, tuossa jälkimmäisessä lauseessa ei kerrottaisi mitää uutta ja se olisi täysin tarpeeton lisälause. Tuolla lisälauseella olisi merkitystä vain jos se täsmentää pelaajan olevan ilmassa ollessaan yhä pesässä, JOS hän sen jälkeen putoaa takaisin pesään eli jos halutaan tehdä ero käänteiseen tilanteeseen, jossa pelaaja on jo ilmassa pois pesässä, JOS hän sen jälkeen putoaa pesän ulkopuolelle.
Tuossa nyt yksi näkökulma joka tuntuisi puoltavan sitä tulkintaa, johon pari nykyistä Superpesis-tuomaria ainakin ovat nyt siis päätyneet. 🤔