Pitäisikö sitten kädellä saada lyödä myös, koska lentopallossakin?Tuosta voisi esittää tyhmän kysymyksen, miksi potkaiseminen on kielletty. Käyttöä olisi aika harvassa tilanteessa, mutta antaisi vähän lisää ulkopelaajille. Lentopallossakin nykyään...
Ja kaiketi ulkopelaajan jalasta kimmahtanut lyönti tullessan pesävahdin haltuun ennen etenijää on palo, vai onko? sääntö kieltää vain "keinotekoisen kuljettamisen".
No, lyöminen kädellä on vaihtotilanteissa useammin sisäpelaajan etu, kuin ulkopelissä potkaisulla palon yrittäminen.Pitäisikö sitten kädellä saada lyödä myös, koska lentopallossakin?
Ei missään nimessä turha. Sehän nimenomaan kertoo sen, että palloa potkimalla ei voi tehdä paloja. Sama kuin jääkiekossa ei voi potkimalla tehdä maaleja eikä jalkapallossa kädellä. Mun mielestä hyvä sääntö.Joskus muinoin taisivat etenijät saada kopin jälkeen etenemisoikeuden heitosta, mitä siis pystyi kiertämään keinotekoisella kuljettamisella vaikkapa potkimalla. Ihan turha sääntöhän tuo nykyään on.
Itse asiassa sääntökohta on estäminen -osiossa ja kieltää pallon keinotekoisen kuljettamisen esimerkiksi potkimalla. Onkohan pukkaaminen tai päällä pari pomppua myös keinotekoista. Ja miksei räpylällä huitaisu ole? Kerran kuljettelin olkapään ja solisluun väliin tullutta lapalaakaa (ei sattunut yhtään) hyvänkin tovin pallon pysyessä siinä. Liekö ollut kiellettyä. Kopiksi vihellettiin.Sehän nimenomaan kertoo sen, että palloa potkimalla ei voi tehdä paloja
Räpylöitä on erikokoisia.Ovatko kaikki räpylät saman kokoisia? Onko Superissa käytössä muita kuin Karhun räpsiä? Saako vanhoja "Jättipeikkoja" käyttää, jos sellainen sattuu olemaan vielä käyttökuntoinen? Eikös "Lönni" sellaista käyttänyt vielä muutama vuosi sitten.
Välineiden pitää olla liiton hyväksymiä. Hyväksyttyjä räpylöitä on seuraavilta valmistajilta: Karhu Pesäpallo, J-Pesis, Suomipesis ja OIP-Tuote.Räpylöitä on erikokoisia.
Suomipesis on kertonut kehittävänsä räpylöitä, mutta en tiedä pelaako kukaan superissa niillä. Veikkaan että Karhulla mennään. Juho Toivola käytti Imatralla ollessaan alkulämmöissä suomipesiksen räpylää, mutten tiedä pelasiko sillä kopparina ollessaan.
En ole itse kuullut, että räpylöitä koskisi jokin määräys kuten kypärää, jossa pitää olla käyttöaika kunnossa.
Näiden lisäksi kaikki ensimmäisen maailmansodan jälkeen käytössä olleet pesisräpylät ovat sallittuja.Välineiden pitää olla liiton hyväksymiä. Hyväksyttyjä räpylöitä on seuraavilta valmistajilta: Karhu Pesäpallo, J-Pesis, Suomipesis ja OIP-Tuote.
Onko 60-luvulla muka ollut jo Yoko-räpylöitä? Itsellä oli D-junnuna ensimmäisenä "aikuisten" räpylänä se Yoko Team 10, punavalkosininen räpylä, missä oli peukalonkiristysnaru. Aika oli 80-luvun loppua ja sain räpsän käytettynä edustusjoukkueen pelaajalta ja sehän kesti junnukäytössä vielä pari-kolme vuotta. Karhun Jättipeikkoja ja Superpeikkoja on jäänyt useampi varastoon 90-luvulta, muulla ei tullut pelattuakaan aikuisena. Kyllähän noilla saisi vieläkin pelata, virallisia hyväksyttyjä räpylöitä.Näiden lisäksi kaikki ensimmäisen maailmansodan jälkeen käytössä olleet pesisräpylät ovat sallittuja.
Eli esim. 90-luvun Exel-räpylä, 60-luvun Yoko-räpylä tai 30-luvun Kummitus-räpylä ovat täysin sallittuja pesisvälineitä.
Itsellä oli ensimmäiset junnu-Pikipeikot niitä keltaruskean värisiä, missä oli muistaakseni musta pussi. Se ei ollut kovin paljoa Jättipeikkoa pienempi ainakaan käytössä venyneenä ja oli isompi kuin ne vanhemmat punaiset Pikipeikot, joita näkyi silloin vielä käytössä.Pikipeikko oli mopon sarvessa roikkumassa kaiken aikaa.....vähän varttuneempana löysin jostain loppuunmynnistä Esko Järvinen Oy:n Esko-räpylan. On tallessa.
Oli. Taisi olla itse Mauri "Pyhis" Pyhälähden firman tuotoksia. Muistan ainakin vaaleanruskean ja valkoisen räpylämallin. Ei tosin hajuakaan mikä noiden mallinimi oli eikä itsellä ollut koskaan Pyhiksiä. Ne taisivat hävitä kaikessa hiljaisuudessa markkinoilta, en muista koska. Sitäkään en muista oliko Pyhiksellä mailoja? Saatoi olla.Eikös Pyhis- merkkisiäkin räpylöitä ollut?