- Viestejä
- 1,080
Mielenkiintoista että perusjymyläisiä listoilta löytyy vain kaksi, Vuorinen ja Komulainen.
Koreahan on jo kärjessä.Jatkaako Juha Korhonen ensi kaudella? Jos jatkaa niin siirtyy 2-3 välin tilaston kärkeen ja pitkäksi aikaa, ellei Jani Komulainen tee comebackia.
Ei ole yleistä tietoa mutta huhuja liikkuu. Parempi jättää kuitenkin nimi mainitsematta kun varmaa tietoa ei ole.Anteeksi uteliaisuuteni, mutta onko yleistä tietoa kuka on tämä ex-peluri, joka riitelee oikeudessa elatusmaksuista?
Ok, parempi näin👍Ei ole yleistä tietoa mutta huhuja liikkuu. Parempi jättää kuitenkin nimi mainitsematta kun varmaa tietoa ei ole.
Kaikkien aikojen listat ovat makuasioita ja jos Puurtilasta listalle pelaajia mietitään niin aina ensimmäisenä nousee mieleen Raimo Raak. Mielestäni hänen pitäisi olla ilman muuta tuolla listalla.Pekka Arffman ruotii savolaisen pesäpallon historiaa eilen julkaistussa Elmon nettikirjoituksessa, jota asiavirheet kuormittavat tutuksi tulleeseen tyyliin. Hän väittää, ettei Savoon ole koskaan tullut miesten pesäpallomestaruutta ja naisten puolellakin vain yksi, SiiPen vuonna 1999 voittama. Miesten osalta tieto pitääkin paikkansa, mutta naisissa Arffman ei tiedä tai unohtaa kuopiolaisen Kelta-Mustien vuonna 1955 voittaman suomenmestaruuden, josta satuin vain muutama viikko sitten lukemaan Savon Sanomista kirjastossa. Mainiosta Hesarin Aikakoneesta löytyy myös juttu pelistä. KeMu löi ratkaisuottelussa Pallo-Toverit Kuopion keskuskentällä yli 700 katsojan edessä, mikä oli tuohon aikaan hyvä yleisömäärä naisten ottelulle ja vielä jalkapallon kehdossa.
Arffmanin mukaan Etelä- ja Pohjois-Savossa oli ennen vain viisi kaupunkia: Kuopio, Iisalmi, Varkaus, Savonlinna ja Mikkeli. Hän ei ole ilmeisesti kuullut savolaiskaupungista nimeltä Pieksämäki, joka oli Rasilaisten tilastokoosteiden mukaan kerran jopa karsimassa paikasta pesäpallon miesten SM-sarjaan. Hyvin lähellä SM-sarjapaikkaa ovat olleet esimerkiksi Leppävirta ja Ristiinakin.
Kaikkien aikojen kymmenen parhaan savolaisen miespelaajan joukkoon olisi moni varmasti ottanut myös Puurtilan virtuoosin Eero Niemisen.
Jostain syystä artikkeli löytyy päävalikon altaEi näy Elmon nettisivuilla kuin uusimpana Jyväskylän Kirin kirjoitus.
Joo, kyllähän Raak oli jo porukan sisällä eri luokitusta kuin Eero.Kaikkien aikojen listat ovat makuasioita ja jos Puurtilasta listalle pelaajia mietitään niin aina ensimmäisenä nousee mieleen Raimo Raak. Mielestäni hänen pitäisi olla ilman muuta tuolla listalla.
Ja naispelaajista ainakin Terhi Rönkä kuuluisi listalle. Jopa ykköseksi tai kakkoseksi.
Pitänee paikkansa tämä arvio Raakista, mutta kyllä Nieminenkin oli kova pelimies ja jälkikasvu omaa luokkaansa, mikä on tietysti ihan toinen juttu. Netistä löytyi muuten Raakista lehtijuttu, jossa hänen kerrottiin toimineen myös varamaalivahtina Warkauden Urheilijoiden jääkiekkoilijoiden ainoalla kaudella SM-sarjassa. Arffmanin nostama Puurtilan Eino Ropponen oli puolestaan jääpallon moninkertaisen mestarijoukkueen WP-35:n veskari. Ja Terhi Rönkä on tietysti huippusavolaisnimi naisten puolella. Itse olisin nimennyt myös ikisuosikkini, pohjoiskarjalaislähtöisen lukkarin Anu "Turbo" Turpeisen, joka oli melkoinen velhotar Mantulla.Joo, kyllähän Raak oli jo porukan sisällä eri luokitusta kuin Eero.
Näinpä. - WU:ssa ettäs WP-35:ssä palasi kyllä muitakin Puurtilan pesis sankareita. - Eerosta jäi mieleen ulkopelin osalta hänen tyylinsä pelata ajoittain "lottoa". Välillä hurrattiin välillä huokaistiin. Lisäksi Eeron jälikasvuhan livahti Kiriin, joten en sitten laskenut niitä Savonmuan kisaan mukaan!. - Hyvät joulit !Pitänee paikkansa tämä arvio Raakista, mutta kyllä Nieminenkin oli kova pelimies ja jälkikasvu omaa luokkaansa, mikä on tietysti ihan toinen juttu. Netistä löytyi muuten Raakista lehtijuttu, jossa hänen kerrottiin toimineen myös varamaalivahtina Warkauden Urheilijoiden jääkiekkoilijoiden ainoalla kaudella SM-sarjassa. Arffmanin nostama Puurtilan Eino Ropponen oli puolestaan jääpallon moninkertaisen mestarijoukkueen WP-35:n veskari. Ja Terhi Rönkä on tietysti huippusavolaisnimi naisten puolella. Itse olisin nimennyt myös ikisuosikkini, pohjoiskarjalaislähtöisen lukkarin Anu "Turbo" Turpeisen, joka oli melkoinen velhotar Mantulla.
Ulkokenttäähän on vuosien aikana muutettu joka saattaa vaikuttaa asiaan. Ainakin tuollaisia muutoksia vuosien aikana, osa ei varmaan ole vaikuttanut juoksujen määrään.
- Ylipäätään takaraja 1931 86 metriä kotipesästä
- 1933 kotitaipaleelle mutka
- 1937 kenttäpesiä suurennettiin
- 1954 kenttä pidennettiin 91-metriseksi
- 1959 syöttölautanen syvemmälle kotipesään
- 1959 sivurajojen leikkauspiste 4 m takapesien eteen - tarkoittiko tämä etukentän levenemistä.
- 1975 pomppukaari kotipesään
- 1975 kenttä pidennettiin 94-metriseksi
- 1985 jokerilyöjä käyttöön, korvasi räpyläpelaajan
- 1987 ensimmäinen hiekkatekonurmi, pudotuspelit alkavat
- 1989 jokeri ei enää korvannut räpyläpelaajaa, tuli numeropelaajien väliin
- 1990 supervuoro
- 1994 jaksopeli
- 1996 kotiutuskisa
- 2001 kahden juoksun sääntö lyöntikierroksen jatkoon