No problem. Mitä pidempi peli, sitä tärkeämpää on että mielenkiintoa pidetään yllä jotenkin. Tuossa Wimbledonin finaalissa mielenkiintoa piti yllä nimenomaan suuren turnauksen voitto ja koko tilaisuus oli rakennettu sen ympärille. Ja jos vertailukohtaa haetaan niin esim. Super Bowl on tästä äärimmilleen viety esimerkki, jossa finaaliottelu on monituntinen show. Ja lopulta kun tapahtuma on rakennettu hyväksi ja saavuttaa suuren yleisön, niin mainostajatkin lähtevät mukaan. Ja kun mainostajat lähtevät, on taas entisestään paremmat resurssit panostaa kaikkeen.
Tennis on päässyt tähän asemaan, sillä lajissa on tehty historian aikana asioita paljon oikein. Ensimmäiset otteluthan eivät kestäneet todellakaan tuntikausia, vaan laji on hiljalleen kasvanut. Aiemmin kun tasoerot olivat isompia ja otteluista haluttiin pidempiä joten erien määrää lisättiin. Nykyään taas kun tasoerot ovat tasoittuneet, ässien määrät vähentyneet ja ylipäätään joka ainoasta pisteestä tilanteesta taisteleminen kestää kauemmin kuin vielä pari vuosikymmentä sitten niin on taas tultu tilanteeseen, jossa tehdään muutoksia toiseen suuntaan, kuten abc:kin tuossa viestissään kuvasi.
Mitä pesäpalloon tulee, niin sen suosio on hiipuva. Ja kyllä, koska kyseessä on marginaalilaji niin tilanne tulisi ottaa erityisen vakavasti. Tennis on päässyt asemaan, jossa laji pyörisi varmasti itsestään puoli vuosisataa, vaikka kaikki taloudelliset panostukset lajiin ympäri maailmaa lopetettaisiin. Pesäpallon kannalta haasteita tuo jo se, että lajista edes ylipäätään tietää alle kuusi miljoonaa ihmistä, joista heistäkään koko laji ei voisi vähempää kiinnostaa koska ottelutapahtumat ovat kuin muinaisjäänteitä menneiltä vuosikymmeniltä.
Ja koska väki vähenee niin tulevaisuudessa myös sponsorit tulevat vähenemään. Joku voisi kommentoida, että eihän urheilussa kuulu mennä rahan ehdoilla. Mutta mikäli halutaan nähdä huippu-urheilua, jossa urheilijoille maksetaan sen verran korvausta, että he voivat keskittyä täysillä urheiluun elannon miettimisen sijaan, niin silloin vain pitää ajatella rahaa. Jos ei ole katsojia joko paikanpäällä tai ruudun äärellä niin eipä yritykset enää kohta lähde entiseen malliin mukaan tukemaan seuroja. Ja mikäli sponsoritulot tippuu vielä nykyiselläänkin niukasta tasosta niin heikolta alkaa näyttää. Eihän SM-liigassakaan aluksi katsottu hyvällä lisääntyneitä mainoskatkoja, mutta kun tajuttiin että se on pakollinen paha huippu-urheilun jatkumiseksi niin tilanteeseen on sopeuduttu.
Nykypesäpallossa on turhan paljon "tyhjiä hetkiä", kuten tilastoniilokin kommentoi. Ne eivät pidä yllä mielenkiintoa kuin niiden silmissä, jotka kävisivät katsomassa lajia joka tapauksessa. Sen sijaan että päiviteltäisiin sitä kuinka lajin pyhiä perinteitä ei saa muuttaa niin haluaisin ennemminkin kysyä: Mitä hävittävää lajilla olisi, mikäli muutamilla sääntömuutoksilla ottelutapahtumat saataisiin hieman tiiviimmiksi ja siten helposti lähestyttävämmiksi myös niille jotka eivät vakikasvoja ole?