Miltä kuulostaisi, jos pelataan 3 jaksoa x 3 vuoroparia = 9 vuoroparia. Piste jokaisen jakson voitosta.
Jos voitot menee jaksoissa tasan ja tulee 1 tasuri
A. yhteisjuoksumäärä ratkaisee toisen pisteen saajan
tai
B. lyödään kotarit, jonka voittaja saa lisäpisteen.
Kahden tauon aikana ehtii myydä katsojille tuplasti enemmän ja esitellä toimintaa sekä yhteistyökumppaneita. Ja mikä tärkeintä, jokaisessa vuoroparissa olisi enemmän panosta.
Tätä mallia mietein itsekin, mutta tuskin ainakaan lyhentäisi otteluiden kestoa, todennäköisesti jopa päivastoin.
Ongelmallistahan tuossa ottelun kestossa suhteessa katsojien ajankäyttöön on, ettei ennakkoon voi kovin tarkkaan tietää kauanko peli tulee kestämään. Jääkiekossa, jalkapallossa, jne on ennaltamäärätty peliaika, ja vaikka sekin aina hieman elää, ei erot ole lähellekään niin isoja kuin pesäpallossa. Kun jääkiekossa runkosarjapeli alkaa klo 18:30, on se lähes poikkeuksetta päättynyt 21:00 mennessä.
Kestoa voisi olla kannattavin ensin lähteä karsimaan erilaisesta tyhjäkäynnistä pelin aikana sääntömuutoksin ja sääntötulkintojen kautta. Vuoronvaihtojen kesto, lukkareiden pallorallit, kopinnostot, syöttöoikeuden "kysyminen", jne. Vaikka ovatkin osa lajin taktisuutta, eivät välttämättä houkuta ainakan satunnaisia katsoaj paikalle.
Pari ekaa voisi varmaan ihan nykyisten sääntöjen puitteissa olla hoidettavissa tiukentamalla linjaa niistä.
Kopinnostoja ei oikein voi kieltää, mutta voitaisiin pyrkiä tekemään jokaisesta lyöntivuorosta merkityksellinen.
Vaihtoehtoina tähän voisi olla mm. täysin vapaa lyöntijärjestys, tai tuo lyöntikierros/vuoropari, josta ei paloja lasketa
Jälkimmäisestä on taidettu puhua jo aika pitkäänkin vaihtoehtona. Musta siinä koulupesiksen malli voisi olla hyvä, kopilla ja paloilla pois kentältä, kierroksen jälkeen kahdesta palosta poikki.