Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2024

Viestejä
1,788
Ennakkoarvioissa Tahko taisi olla lähes kaikissa sijalla 7, joten eihän tämä kauhean kaukana siitä ole.
No ei nyt ihan. Monessa ennakossa Tahko oli sijoissa 4.-6.

Kuten vaikka tässä Veikkauksen ennakossa sijalla 4, jossa arvio oli sija 4. ja tarkemmin: Arvio: Runkosarjan sijat 4-6.
 
Viestejä
2,189
Minä vuonna Esso no - eli ehkä Shelli ei, Ritoil nej, tai jotain vastaavaa - on alkanut seuraamaan pesistä, jos edes pisteiden jako ei ole vielä tuttua, kun täten on toimittu vasta paljon enemmän kuin 20 vuotta?

Kaikkea ei voi tietää ja se on ihan ok, myös aidinkilen.opetajan mielesta

Nyt Tahkolla on mahdollisuus.

Mahdollisuus - lepuuttaa viimeisissä otteluissa pelaajiaan ja tulla täysin freshinä ratkaisupeleihin, joissa voi ensin ns. neljännesvälierissä mennä totutusti jatkoon, ja sitten sen jälkeen pudottaa jonkun jymyn tai kirin välieristä huitsin hemmettiin!
Totta kai, jos tavoite on lepuuttaa pelaajia.
Noilla seitsemällä yläpuolella olevalla joukkueella on toiset tavoitteet. No Kaapo Kalmari tykkää, varmasti hän pelaa ainakin tosissaan. Toivottavasti riittää pelejä, missä saa freesiydestä nauttia🙈
Mä joskus luulin, että Tahkossa on kulttuuria.
Mutta jos tavoite on säästellä pelaajia, niin väärässä oon ollut.
 
Viestejä
598
Tahko rankattu sarjan seitsemänneksi:



Erityisesti pelinjohtajien tekemä arvio painaa omissa papereissani. Heidän luulisin parhaiten tuntevan sekä omansa että muiden joukkueet. Se joka rankkasi Tahkon sarjan neljänneksi parhaaksi joukkueeksi ilmeisesti vitsaili "vakavalla" asialla.
 

Elk

Viestejä
1,005
Sapettaa kyllä isosti… Ja kuten yllä sanottu oli tämä homma aivan omissa näpeissä, mutta ei vaan maistu.

Nyt on pelinjohdolla ja pelaajistolla iso skarppauksen paikka, jotain on pakko tapahtua jos halutaan että tästä kaudesta jää yhtään mitään käteen…
Kyllä minusta on selvä, että pelinjohto/valmennus tästä vastuun saa kantaa. Sitä ei voi ulkopuolelta tietää, mitä harjoituskauden aikana on tapahtunut, mutta kyllä pelikauden aikana ne ulkopuoliset, jotka kaikki pelit seuraavat, ovat pystyneet johtopäätöksensä tekemään.

Sitä on puolestaan vaikea tietää, missä määrin pelaajat ovat olleet pelinjohdon linjausten ja ratkaisujen takana ja missä määrin niiden vankeja, mutta kyllä se pistää silmään, että jokseenkin kaikkien pelaajien sisäpelistä terä on ollut kateissa verrattuna edelliseen kauteen - muualta tullutta Kontiota, joukkueeseen sisään ajettua ja kaikin tavoin nousua tekevää Raesmaata ja ehkä myös (joukkueesta poistuvaa?) Eskelistä lukuun ottamatta.

Vaikka olenkin edelleen myös sitä mieltä, että ei kahdeksan hyvätasoisen joukkueen (jos nyt siis oletuksellisesti Tahkokin sellaiseksi lasketaan) sarjassa sinänsä ole katastrofi jäädä alempaan jatkosarjaan (koska jonkunhan sinne oli noista jouduttava), mutta se tapa miten sinne jouduttiin, oli. Samaa mieltä, että jotain on nyt pakko tapahtua, mutta kun itse olen odottanut sellaista tapahtuvaksi jo vähintään parin viikon ajan, eipä tuohon nytkään voi luottaa.

Sekin olisi jotain tapahtuvaksi, jos joku pystyisi kunnolla julkisesti tenttaamaan pelinjohtoa/valmennusta ratkaisuistaan ja ”ideologiastaan”, mutta eipä siihen varmaan esim. paikallislehdellä ole resursseja eikä sellaista pesismediaakaan ole olemassa, joka tuollaisen toteuttaisi.
 
Viestejä
4,120
Onko missään muussa joukkueessa samantapaista pelinjohtajakaksikkoa kuin Tahkossa? Korostan sanaa kaksikko. Siitähän täälläkin puhutaan, siis kaksikosta... Eikö normaalimpi käytäntö ole, että on pelinjohtaja, josta puhutaan, ja sitten hänellä on joku apunaan? Yksi kantaa vastuuta, on pomo, ja sen kaikki tietävät. Kuka edes muistaa muiden joukkueiden kakkospelinjohtajia? Valtaosa lajia seuraavista muistaa kyllä Tahkon kaksikon. Niin paljon siitä puhutaan - täälläkin. Kaksikko supattelee keskenään ja molemmat hääräävät kaarella. Varmasti analysointi on huipussaan, mutta meneekö samalla pelaaminen liian pureskelluksi ja sekoittaako kaksikko joukkuetta? Pystyvätkö kaikki pelaajat toteuttamaan kaksikon ajatuksia?

Tällaisia ajatuksia tulee ulkopuoliselle mieleen. Ennen kautta kehuttiin Tahkon tehneen loistohankinnat pelinjohtoon, kun saatiin oikein kaksikko ja siksi varmaaan osa rankkasi Tahkon sijoituksen korkealle. Lajitietämys on huippuluokkaa, mutta eihän se ole sama asia kuin joukkueen saaminen pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla potentiaali hyödyntäen.
 
Viestejä
278
Hieman näistä skenaarioista kahden huomisen ottelun osalta.

Joensuu-Kouvola:
Joensuu kohtaa Kouvolan kotonaan eikä vieraissa, toisin kuin eilen väärin muistelin. Joensuu on voittanut neljä viimeisintä kohtaamista (vieraissa 2022, kotona ja vieraissa 2023 sekä vieraissa 2024). Tuo tämän kauden kohtaaminen Kouvolassa oli tiukka (jaksot 4-1 ja 0-1) ja päättyi kotareissa Koplalle 2-1 eli Joensuu ainakin tuolloin vieraskentällä sai kairattua pisteen, mikä sille huomenna kotonakin riittäisi ylemmän jatkosarjan varmistamiseksi.

Kouvola on voittanut viisi viimeisintä otteluaan puhtaasti 2-0 eikä ole jäänyt juhannuksen jälkeen kertaakaan pisteittä, napaten kymmenestä viimeisimmästä pelistä seitsemän voittoa ja 24 pistettä jaossa olleista 30 pisteestä.

Joensuu on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi, saanut kerran yhden pisteen ja jäänyt kaksi kertaa pisteittä eli vähintään piste on tarttunut haaviin 3/5 otteluista. Juhannuksen jälkeen Joensuu on kahdeksasta ottelustaan voittanut vain kolme, saanut kerran yhden pisteen ja jäänyt viisi kertaa pisteittä eli vähintään piste on tarttunut haaviin 4/8 otteluista. Juhannuksen jälkeen Joensuu on saanut 9 pistettä jaossa olleista 30 pisteestä. Kotonaan Joensuu on jäänyt tällä kaudella pisteittä vain kolmesti yhdessätoista kotiottelussaan: kaikki TOP8-joukkueita vastaan (ViVe, KeKi, KiPa) ja kaksi näistä kolmesta kerrasta juhannuksen jälkeen. Juhannuksen jälkeisistä kotiotteluistaan Joensuu on voittanut kaksi (Tahko, JymyJussit ja jäänyt kahdesti pisteittä (KeKi, KiPa).

Kouvola on tällä kaudella jättänyt TOP8-joukkueen pisteittä vain kolme kertaa yhteensä 13 kohtaamisessa (eli 10/13 TOP8-kohtaamisissa vastustaja on saanut vähintään pisteen), mutta kuitenkin kaksi näistä on tapahtunut kolmessa viimeisimmässä kohtaamisessa TOP8-joukkueen kanssa (eli vain 1/3 viimeisimmistä kohtaamisista TOP8-joukkue on saanut vähintään pisteen).

Joensuu on jäänyt tällä kaudella ilman pisteitä viisi kertaa kaikkiaan 13 kohtaamisessaan TOP8-joukkueiden kanssa (eli 8/13 TOP8-kohtaamisissa Joensuu on saanut vähintään pisteen), mutta kuitenkin kolme näistä on tapahtunut juhannuksen jälkeisissä kuudessa viimeisimmässä kohtaamisessa TOP8-joukkueen kanssa (eli 3/6 viimeisimmistä TOP8-kohtaamisista Joensuu on poistunut pisteittä).

Kouvola on lyönyt viimeisessä viidessä pelissään keskimäärin 12,6 juoksua/ottelu (6,3/jakso) ja päästänyt keskimäärin vain 3,8 juoksua/ottelu (1,9/jakso). Tehtyjen juoksujen keskiarvoa kasvattaa erityisesti jaksolle osuneet kaksi tylyä HP-peliä. Joensuu puolestaan on viidessä viimeisessä pelissään lyönyt keskimäärin 9,8 juoksua/ottelu (4,9/jakso) ja päästänyt 8,4 juoksua/ottelu (4,2/jakso).

Juhannuksen jälkeen Kouvola on lyönyt keskimäärin 9,7 juoksua/ottelu (4,9/jakso) ja päästänyt keskimäärin vain 4,7 juoksua/ottelu (2,4/jakso). Joensuu puolestaan on juhannuksen jälkeen tehnyt keskimäärin 9,4 juoksua/ottelu (4,7/jakso) ja päästänyt keskimäärin 8,8 juoksua/ottelu (4,4/jakso).

Kouvolan peleissä jakso on mennyt tasan tai ratkennut vain yhden juoksun erolla suuntaan tai toiseen vain kerran viimeisen viiden pelin kymmenessä jaksossa (eli 1/10 = 10%): 1-2 jaksovoitto Haminasta. Joensuun peleissä jakso on mennyt tasan tai ratkennut vain yhden juoksun erolla suuntaan tai toiseen kolme kertaa viimeisen viiden pelin kymmenessä jaksossa (eli 3/10 = 30%): 4-4 jaksotasuri ja 4-5 jaksotappio Kiteelle sekä 9-9 jaksotasuri Imatran kanssa. Juhannuksen jälkeen pelatuissa Kouvolan peleissä näin on käynyt vain kaksi kertaa kymmenen pelin 20 jaksossa (eli 2/20 = 10%): edellä mainitun lisäksi 1-0 -jaksovoitto Sotkamosta. Joensuun peleissä näin on käynyt juhannukseen jälkeen neljä kertaa kahdeksan pelin 16 jaksossa (eli 4/16 = 25%): edellä mainittujen lisäksi 2-1 jaksotappio Kiteelle. Huomionarvoista että nuo Kouvolan tiukemmista jaksoista molemmat ovat olleet Koplan jaksovoittoja kun Joensuu puolestaan on omista tiukemmista jaksoistaan hävinnyt kaksi ja pelannut kaksi tasan eli ei ole noista tiukemmista jaksoista voittanut yhtäkään. Toisaalta joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toinen jakso päättyi tiukkaan 0-1 voittoon Joensuulle.

Summa summarum, mitä näistä numeroiden pyörittelystä voi päätellä? No todellisuudessa ei varmasti paljoakaan, koska jokainen peli on omansa, mutta numeroiden valossa Kouvolalla on selvä edge tuohon kohtaamiseen eikä ole mitenkään hypoteettinen skenaario, että Kouvola jättäisi Joensuun pisteittä. Kouvolan edgeä tosin pehmittää se, jos Kopla joutuu ounastellusti pelaamaan huomenna ilman usempaakin avainpelajaa. Jännä ja tiukka peli siis luultavasti tulossa ja ottelu voi kääntyä miten vain.

Pattijoki-Kitee
Kitee kohtaa Pattijoen vieraissa Rännärillä. Kitee on voittanut kaksi viimeisintä kohtaamista (kotona 2023 ja 2024), mutta sitä edelliset kaksi kohtaamista voitti puolestaan Pattijoki (molemmat Rännärillä 2023). Nuo Kiteen voitot siis molemmat kotona ja nuo molemmat Kiteen tappiot siis Pattijoella. Kiteen tämän kauden voitto oli puhdas kolmen pisteen voitto ja viime kauden viimeinen kohtaaminen säälipleijareissa päättyi Kiteelle 2-1 eli ”kahden pisteen voitto”. Kiteen tuorein tappio Pattijoella oli puhdas 2-0 tappio ja sitä edellinen päättyi Pattijoelle 2-1 eli tuosta pelistä Kitee nappasi yhden pisteen. Neljästä viimeisestä Pattijoki-pelistään Kitee on siis saanut keskimäärin 1,5 pistettä/ottelu: kotipeleistään keskimäärin 2,5/ottelu ja vieraspeleistään keskimäärin 0,5/ottelu.

Kitee on viidestä viimeisestä pelistään voittanut kaksi, hävinnyt kaksi ja saanut kerran yksittäisen pisteen. Pattijoki on viidestä viimeisestä pelistään hävinnyt neljä ja voittanut yhden. Juhannuksen jälkeen Kitee on voittanut viisi ottelua pelaamastaan kymmenestä ottelusta (eli hävittyjä 5/10): kolme kolmen pisteen voittoa kotona sekä kolmen ja kahden pisteen voitot vieraissa. Pattijoki on hävinnyt seitsemän ottelua juhannuksen jälkeen pelaamastaan yhdeksästä ottelusta (eli voitettuja vain 2/9). Täydet kolme pistettä Pattijoki on kuitenkin juhannuksen jälkeen antanut vastustajalle vain kolmesti näissä yhdeksässä ottelussaan: kerran kotona ja kahdesti vieraissa.

Rännärillä on pelattu tällä kaudella kymmenen kertaa miesten superpesistä ja vain kerran(!) vastustaja (Tahko) on lähtenyt kotimatkalle täyden kolmen pisteen potin kanssa. Näistä kymmenestä Rännäri-kotipelistään Pattijoki on voittanut kuusi. Keskimäärin vastustaja on lähtenyt Rännäriltä kotimatkalle 1,4 pisteen kera.

Kitee on pelannut tällä kaudella yksitoista vieraspeliä, joista sillä on kaksi puhdasta kolme pisteen voittoa, kolme kahden pisteen voittoa, kaksi yhden pisteen tappiota ja neljä pisteetöntä tappiota. Keskimäärin Kitee on lähtenyt vieraspelistä kotimatkalle 1,3 pisteen kanssa.

Kitee on lyönyt viidessä viimeisessä pelissään keskimäärin 7,8 juoksua/ottelu (3,9/jakso) ja päästänyt 10,4 juoksua/ottelu (5,2/jakso). Pattijoki vastaavasti tehnyt viidessä viimeisessä pelissään keskimäärin 5,8 juoksua ottelu (2,9/jakso) ja päästänyt 9 juoksua/ottelu (4,5/jakso). Juhannuksen jälkeen pelattujen otteluiden osalta vastaavat lukemat Kiteellä 10,5 lyötyä/ottelu (5,3/jakso) ja 9 päästettyä/ottelu (4,5/jakso) ja Pattijoella 4,4 lyötyä/ottelu (2,2/jakso) ja 8,1 päästettyä/ottelu (4,1/jakso).

Näiden numeroiden valossa sanoisin, että Kitee on selvähkö ennakkosuosikki huomisessa ottelussa, mutta varsinkaan kolmen pisteen voitto ei tule irtoamaan Rännäriltä helposti. Ainakaan täysin pisteittä Kitee ei luultavastikaan Pattijoelta kotiinpäin lähde. Tästäkin kohtaamisesta siis jännä ja tiukka peli mitä luultavimmin odotettavissa!

Sunnuntain pelit:
Sunnuntain Kitee- ja Tahko-pelien merkitys tai merkityksettömyys jatkosarjapaikkojen osalta selviää vasta perjantain otteluiden perusteella, joten niitä en jaksa vielä sen tarkemmin spekuloida. Sellainen yleishuomio kuitenkin, että kolmen pisteen voitto Imatrasta ei ole Tahkolle mahdoton temppu muttei mikään itsestäänselvyyskään: Tahko on tällä kaudella napannut vain neljä kolmen pisteen voittoa 23 ottelussa, joista kaksi kotona (toinen näistä Imatrasta) alkukaudesta ennen juhannustaukoa ja kaksi vieraissa juhannuksen jälkeisellä puolikkaalla. Ukonniemellä on pelattu tällä kaudella 11 kertaa ja näistä vain neljä kertaa vierasjoukkue on lähtenyt kotiin täyden kolmen pisteen potin kera. Nämä kaikki neljä joukkuetta ovat olleet TOP8-joukkueita (Sotkamo ja Kitee alkukaudesta toukokuussa sekä Kouvola sekä Kempele juhannustauon jälkeen kesä-heinäkuun vaihteessa). Tahko on voittanut neljä viimeistä IPV-kohtaamista, mutta vain viimeisimmällä keralla täyden kolmen pisteen arvoisesti.
Yllä olevan Tronen analyysin johtopäätökset osuivat jälkikäteen katsottuna hyvin kohdalleen eilisten pelien osalta.
 
Viestejä
825
Tahkon ongelma on tällä kaudella ollut erityisesti kaavamainen ja tehoton sisäpeli. Moni kohkaa joukkueen materiaalin olevan jopa sijoilla 4-6. Tehdään vähän vertailua ykköskärjestä ja kotiuttajista:

Manse:
Tikkakoski, Myllyniemi, Lieto, Puputti, Puhtimäki, jokerina Ruuska

Sotkamo:
Purmonen, Vikström/Komulainen, Pekkinen, A. Huotari, jokereina R. Korhonen ja Kokko

KPL:
Mäentausta, Vartama, Pitkänen, Latvala, Nikkanen, jokereina Wahlsten ja J. Korhonen

Vimpeli:
M. Vihriälä, Kanala, Anttila, Rinta-aho, jokereina Vainionpää ja Mäkelä

Joensuu:
Kettunen, Piironen, N. Korhonen, Litmanen, jokereina Rättö ja Toivola

Kempele:
Keski-Petäjä, Määttä, Jussila, Haapakoski, A. Korhonen, jokereina M. Korhonen ja Meriläinen

Tahko:
Nurmio, Eskelinen, Ikonen, Toikka, Patova, jokerina Niemi.

Ihan aikuisten oikeasti, ilman kelta-mustia Tahko-laseja: Minkä yllä olevista joukkueista Tahko ohittaa materiaaliltaan ja sisäpeliarsenaaliltaan? Mielestäni kärkikaksikko on hyvä ja vertailukelpoinen lähes mihin tahansa joukkueeseen mutta sen jälkeen on hiljaista. Erityisesi kotiutusosasto ja vain yksi kotiuttamaan pystyvä jokeri (Niemi) on Tahkolla heikkous. Korelle olisi ollut sittenkin käyttöä?
 
Viestejä
2,017
Itse olen kyllä melko vakuuttunut, että Ramin johdolla ei oltaisi ainakaan huonommin pärjätty. Kyllä Rami nopeammin olisi puuttunut toimimattomaan pelitapaan tai lyöntijärjestykseen. Mutta Tahko halusi nuorentaa pelinjohtoa kuten se halusi nuorentaa pelaajistoa Koren tapauksessa. Molemmista ratkaisuista maksetaan mielestäni nyt hintaa.

Itse en usko enää mihinkään suureen positiiviseen muutokseen. 23 peliä on ollut jo aikaa pistää peli kuntoon ja siinä ei olla onnistuttu. Mikään ei viittaa siihen, että homma paranisi jatkossa. Tasaisia otteluita tiedossa alemmassa jatkosarjassa. Puolivärierissä viimeistään laulukuoroon.
 
Viestejä
261
Kyllä pelinjohto on epäonnistunut , ei siitä pääse mihinkään . Ihmettelin jo silloin kun Pokela ja Österlundin sopimukset julkistettiin että ihanko vaan pelkästään pelkillä " nimillä" tehtiin tämä valinta . Ei pitäisi olla yllätys että naisten pesiksestä tulevat pelinjohtajat olivat sitten kuinka tahansa menestyneitä naisten puolella eivät vaan tunnu pääsevän miesten peleissä kärryille hommasta. Österlund ei tuonut ollessaan jomassa mitään lisäarvoa joukkueen peliin, se päättyi sitten kun Doksa Korhonen sai kenkää ja Österlund oli kauden loppuun Pennasen kanssa pelinjohdossa.
 

LBC

Viestejä
4,250
Yllä olevan Tronen analyysin johtopäätökset osuivat jälkikäteen katsottuna hyvin kohdalleen eilisten pelien osalta.
Sen verran analyysipuolelta, että JoMa voitti Kouvolassa, koska alkukauden Kotarit ja Kopla. Tai varsinkin alkukauden.
 
Viestejä
936
Täytyy vähän puolustaa poikia(pelinjohtoa)kuosa loukaantui heti toisessa pelissä.Santtu oli pois monta peliä ja sitten oli pelaamassa toipilaana.Pera oli pitkään poissa ja pelaa vieläkin toipilaana.kaikki kolme tahkon sisäpelin sieluja.monta pinnaa olis tullut jos herrat olis saannut pelata koko kauden.toki muillekin joukkueille tulee loukkuja
 
Viestejä
512
Itse olen kyllä melko vakuuttunut, että Ramin johdolla ei oltaisi ainakaan huonommin pärjätty. Kyllä Rami nopeammin olisi puuttunut toimimattomaan pelitapaan tai lyöntijärjestykseen. Mutta Tahko halusi nuorentaa pelinjohtoa kuten se halusi nuorentaa pelaajistoa Koren tapauksessa. Molemmista ratkaisuista maksetaan mielestäni nyt hintaa.
Aika vahva väittämä, että Ramin johdolla ei olisi mennyt ainakaan huonommin. Toki, sitä kukaan en voi tietää kuten en minäkään. Mutta suht samalla pistekeskiarvolla yhtä pykälää parempi runkosarjasijoitus, niin kuinka päädyit siihen, että Ramilla olisi mennyt paremmin?

En sano, että pelinjohto olisi nyt missään tapauksessa onnistunut, päinvastoin. Mutta toisaalta toinen kausi Ramia, jolla olematon intohimo palaveeraamista ynnä muuta pelin teoriaa kohtaan, niin käsissä voisi aivan yhtä hyvin olla myös täysi katastrofi.
 
Viestejä
1,110
Aika vahva väittämä, että Ramin johdolla ei olisi mennyt ainakaan huonommin. Toki, sitä kukaan en voi tietää kuten en minäkään. Mutta suht samalla pistekeskiarvolla yhtä pykälää parempi runkosarjasijoitus, niin kuinka päädyit siihen, että Ramilla olisi mennyt paremmin?

En sano, että pelinjohto olisi nyt missään tapauksessa onnistunut, päinvastoin. Mutta toisaalta toinen kausi Ramia, jolla olematon intohimo palaveeraamista ynnä muuta pelin teoriaa kohtaan, niin käsissä voisi aivan yhtä hyvin olla myös täysi katastrofi.
Ei todellakaan Ramia lisää kaivata. Tämä kausi on mennyt niin kuin on mennyt, turha on syyllisiä kaivaa, tai kaivetaan sitten syyskuussa. Kausi on kesken

Kaikki tiesi, että siirtymässä naisista miehiin on iso kynnys ja nyt se kynnys on ylittymässä. Ei ehkä niin tyylillä kuin odotettiin, mutta kuitenkin.

Viime kaudellahan se markkinoitiin, että mestaruus 2026. Sinne on vielä aikaa ja tässä ehditään tekemään vaikka mitä peliliikkeitä.

Pelaajat ne lopulta peliä pelaa, ja tällä kaudella se on osoitettu tai siitä on ainakin viitteitä, ettei Tahkon pelaajamateriaali kestä vertailua ihan huipulle. Hyvin harva täällä on huutamassa potkuja Yli-Saunamäelle, jonka päävastuu joukkueen kasaaminen on ollut. Jos jotain, niin eikö olisi kritiikki sinne paikallaan?

Pitää vain työstää projektia pidemmälle sinne 2026 kohti ja hankkia vahvistuksia niiden tilalle, joilta nyt laatua puuttuu napsu tai kaksi.
 
Viestejä
2,017
Palatakseni pelillisiin asioihin niin Esso taisi kirjoittaa hyvin, että Tahkossa hyvään vaihtopeliin kykenevät vain Eskelinen ja Kontio. Kärkilyöntiprosenteissa Eskelinen on 32. prosentilla 65% ja Kontio on 83. prosentilla 55%. Väliin mahtuu Alanen, sijoitus 71. prosentilla 57%. Ainoastaan Eskelisen prosentteja voidaan kutsua mielestäni hyviksi.

Sitten tulevat Ikonen (sijoitus 92. ja prosentti 54%), Toikka (sijoitus 146. ja 46%) ja Patova (sijoitus 167. ja 42%). Nämä prosentit ovat mielestäni liian alhaisia jotta saataisiin tarpeeksi kolmostilanteita. Kolmostilanteissa Tahko on neljänneksi viimeinen takana vain JymyJussit, AA ja Hamina. Vaihtaminen ei ole riittävän hyvää ja Nisulle tulee liian vähän mahdollisuuksia kotiuttamiseen. Eikä kukaan oikein pysty kotiuttamisessa riittävästi auttamaan. Toikallakin on ollut melko hiljaista siinä viime aikoina.

Arffmanin kirjoitti jokin aikaa sitten, että Tahkon ongelma on ollut heikko vaihtaminen ja siinä hän on mielestäni oikeassa.

Miksi Alastakin ei voisi kokeilla Ikosen tai Toikan paikalla? Prosentit ovat paremmat kuin kummallakaan. Mitä siinä menettäisi? Voisi ihan asiaa harkita kun kakkoskärkikin on jäänyt vähälle käytölle.
 
Viestejä
13,002
Miksi Alastakin ei voisi kokeilla Ikosen tai Toikan paikalla? Prosentit ovat paremmat kuin kummallakaan. Mitä siinä menettäisi? Voisi ihan asiaa harkita kun kakkoskärkikin on jäänyt vähälle käytölle.

Pysyykö analyysisi samana jos katsot kärkilyöntejä pesäväleittäin?

 

Elk

Viestejä
1,005
Ei todellakaan Ramia lisää kaivata. Tämä kausi on mennyt niin kuin on mennyt, turha on syyllisiä kaivaa, tai kaivetaan sitten syyskuussa. Kausi on kesken

Kaikki tiesi, että siirtymässä naisista miehiin on iso kynnys ja nyt se kynnys on ylittymässä. Ei ehkä niin tyylillä kuin odotettiin, mutta kuitenkin.

Viime kaudellahan se markkinoitiin, että mestaruus 2026. Sinne on vielä aikaa ja tässä ehditään tekemään vaikka mitä peliliikkeitä.

Pelaajat ne lopulta peliä pelaa, ja tällä kaudella se on osoitettu tai siitä on ainakin viitteitä, ettei Tahkon pelaajamateriaali kestä vertailua ihan huipulle. Hyvin harva täällä on huutamassa potkuja Yli-Saunamäelle, jonka päävastuu joukkueen kasaaminen on ollut. Jos jotain, niin eikö olisi kritiikki sinne paikallaan?

Pitää vain työstää projektia pidemmälle sinne 2026 kohti ja hankkia vahvistuksia niiden tilalle, joilta nyt laatua puuttuu napsu tai kaksi.

Pelaajista: Voi se jossain määrin olla kyse pelaajamateriaalistakin, mutta oleellista mielestäni on pelaajien kehittyminen tai taantuminen - tai sanotaan, suoritustaso. Kuten aiemmin täällä totesin, ja tilastoista on nähtävissä, ero viime kaudesta tähän kauteen on huomattava, ja se koskee muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikkia pelaajia. Se, että tällainen muutos on tapahtunut, sanoisinko ”kauttaaltaan”, ei voi oikein selittyä muulla kuin valmentamiseen ja/tai pelitapaan liittyvillä seikoilla, tai kenties muulla kollektiiviseen toimintaan liittyvillä seikoilla.

Olen aiemminkin verrannut täällä Tahkon kautta Kiteeseen. Siellä on tapahtunut päinvastoin viime kaudesta tähän kauteen, ja jälleen ”kauttaaltaan”. Siellä on, kuten Tahkossakin, muutamia uusia pelaajia (hyviksi Kiteellä osoittautuneita, mutta ei etukäteen ns. erityisen hyvään pelaajamateriaaliin kuuluvia), viime kauden joukkueeseen kuuluneita kokeneempia pelaajia jotka ovat parantaneet huimasti viime kaudesta (esim. Vainikainen) ja nuoria ensimmäistä tai toista kauttaan vakikokoonpanossa pelaavia omia kasvatteja jotka pelaavat heti tuoreeltaan kuin vanhat tekijät (Kaksosen veljekset). Sama juttu käänteisesti kuin Tahkossa: ei ole oikein todennäköistä, että suuri joukko erilaisia ja eri rooleissa olevia pelaajia ihan vaan yksilöllisten ominaisuuksien perusteella pelaavat suorituksellisesti niin eri tasolla kuin edellisellä kaudella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös