- Viestejä
- 1,315
Toki myös epäonnistuneiden kotiutusten yhteydessä pyritään tekemään takavaihtoja niin että tilanne jatkuu. Tätä jatkuvuutta kuitenkin rajoittaa se, jos kotiuttamaan päästään yleensä vasta kun yksi tai kaksi paloa on jo taululla: takavaihtoja ei uskalleta ottaa ja palo kotiin lopettaa jo sisävuoron.Tilannemäärähän kasvaa myös onnistuneiden kotiutusten kautta. Joten kyllä omasta mielestäni sisäpelin heikkous johtui enemmän kotiutuksista kuin vaihtopelistä. Toki sielläkin pitää petrata.
Kolmostilanteita oli tällä kaudella 3,3 vähemmän kuin kaudella 2022. Onnistuneita 2-3 -kärkivaihtoja puolestaan oli 2,0 vähemmän kuin kaudella 2022. Eli kolmostilanteiden vähentymisestä suurin osa näyttäisi selittyvän 2-3 -kärkivaihtojen vähenemisellä.
Mutta olen samaa mieltä siitä, että kotiutusten onnistuessa paremmin saadaan myös enemmän uusia tilanteita pelin rullatessa hyvin. Eli kyllä kotiutustehon parantaminen on myös yksi lääke tilannemäärien kasvattamiseen. Mutta vielä tärkeämpää on toimiva vaihtopeli, jolla tilanne saadaan alunperin rakennetuksi siten että oikeita juoksuvoimaisia pelaajia on pesillä kotiuttajien astuessa estradille.
Ja siitä myös samaa mieltä, että ne isoimmat tehopudotukset oli kotiutustehoissa, joten eniten tehostettava on nimenomaan kotiutuksissa.
Tiivistettynä Tahko on kuitenkin nyt moniongelmapotilas, mitä sisäpeliin tulee. 🤒