Vs: Vive 2015
Rune. Södertälje sanoi:
Kyllä hetjärvinen voi nauttia pelkästään kahden hyvän joukkueen pelistä ja noihin katsojalukuihin tarvitaan myös hetjärvisiä. Ei heidän toki tässä pakko ole Vimpelissä käydä, eihän teillä ole edes viinakauppaa syyksi.
Sami-Petteri on työteliäs ja hyvin valmistautuva pelinjohtaja jatkossakin mutta pienennä puolet apureistasi. Tarpeettomia helppoja mitalinhakijoita ja lapojen aukaisijoita, osa on tullut mukaan pitkin kesää. Toki itsekin sorruit availemaan lapojasi, jätä jatkossa muille ne hommat tai poista kokonaan. Muut johtavat kannattajien toimintaa, minua on alkanut etoa.
Vimpelissä on aina ollut hyviä kannattajia mutta häviön jälkeen voisi joskus kellottaa, miten äkkiä saadaan 5000 henkilöä pois saaresta. Siinä oppimista.
Antaa joukkueenjohdon ja huoltajien levitellä lapojaan, mikäli he sen tuntevat sopivaksi toiminnaksi. Onhan se toki hiukan koomisen välistä välillä katsoa, kun joukkueenjohto on kuin lentoon lähdössä tilanteen ollessa kuumimmillaan. Pelinjohtaja, huoltaja, lääkäri ja kakkospelinjohtaja ovat kaikki rooleja, joihin ei kaiken järjen mukaan pitäisi liittää mukaan fanejen lietsontaa. Vimpelissä on yhdet Suomen parhaista kannattajista, he varmasti pitävät hyvää mekkalaa ilman joukkueenjohdon tai -henkilökunnan lietsontaakin.
Mietitäänpä tilannetta, jossa käynnissä on Liigan (SM-Liiga) viides loppuottelu. Tilanteen ollessa 3-3 ja jatkoerän häämöttäessö, Jukka Rautakorpi ja Jussi Tapola nousevat penkille seisomaan ja alkavat lietsomaan täysiä Hakametsän lehtereitä, samaan aikaan kun seuran luottolääkäri vetää rajua pumpputuuletusta viereisellä korokkeella.
Aika hauska skenaario, eikö? Kyse on ammattimaisuudesta. Ammattimaisuus koostuu monista pienistä osista, joista yksi on korrekti käyttäytyminen ja tunteiden hallinta. Toimihenkilöt ovat toimihenkilöitä, joukkueenjohto joukkueenjohtoa ja kannattajat kannattajia. Kuten em. nimimerkki asian toi ilmi, nyt 'lapojen avaajia' oli välillä turhan useita ja sellaisia joille se ei varsinaisesti kuulunut tehtävänkuvaan.
--
Yleisön kaikkoamiseen tapahtumapaikalta on hyvin yksinkertainen selitys - suomalainen mentaliteetti. Yleisön nopea poistuminen tappioiden ja myös voittojen jälkeen ei ole pelkästään Vimpelin ja pesäpallon ongelma. Sama ilmiö on havaittavissa joka ikisessä suomalaisessa joukkueurheiluun edes etäisesti liittyvässä lajissa. Jääkiekossa oman joukkueen ollessa pari maalia tappiolla on halli tyhjä jo viittä minuuttia ennen summeria. Joukkueen voittaessa pelin halli on tyhjä vajaan minuutin päästä summerin soitosta. Ei meillä Suomessa ole ollut tapana jäädä joukkueen tueksi ottelutapahtuman jälkeen. Kovimmat fanit ja faniryhmät saattavat jäädä joukkueen tueksi tai kiittämään suorituksesta, mutta satunnaiskatsojille tärkeintä on lähteä pois paikalta ennen pahinta liikenneruuhkaa.
Tässä meillä Suomessa on oppimista lajista riippumatta. Kannattajia pitäisi saada sitoutettua enemmän joukkueeseen ja täten luoda enemmän karnivaalimeininkiä halliin tai kentille! Nykyisin karnivaalimeininkiä on pyritty luomaan joillain paikkakunnilla lyöntien välissä soitettavalla teknomusiikilla. Ikävä sanoa, mutta pesäpallossa teknomusiikin luukuttaminen ei vain toimi.
Joka tapauksessa, sekä Vimpelissä että Sotkamossa on hienot kannattajat, joista muiden tulisi ottaa oppia mitä tulee lajiin nimeltä pesäpallo.