Supervuoro Verkkolehti »

Porin Pesäkarhut 2018

Viestejä
351
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

Gunnari sanoi:
Vanhempi kaarti (Puisto & Lindström) varmasti jaksavat jatkaa, mikäli siviiliasiat ja terveys riittävät. Se uran kruunu jäi niin lähelle tänä vuonna, että pakko yrittää vielä kerran. Mantereen jatkosta voisi olla enemmän huolissaan: eka vuosi superissa ulkokentällä ei ollut ehkä aivan odotusten mukainen ja opiskelut vissiin jatkuvat vielä Seinäjoella. Ottajia olisi varmaan paljon muitakin.

Saine twitterissä: "Milen sopimuksen myötä Pesäkarhujen joukkue valmiina kauden 2018 aloitukseen tulevana viikonloppuna". Voidaan(ko) tulkita että Mantere ei jatka Porissa.
 
Viestejä
727
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

Jaahas, Pori sai näköjään pidettyä Porschensa ja Pesäkarhujen joukkue on ilmeisesti nyt valmis. Kova nippu ilman Manterettakin, varsinkin ulkopelin osalta luultavasti viime kautta kovempi. Sisäpelin itse arvioisin näillä pelaajilla olevan aika lailla viime kauden pudotuspelien tasolla. Se, että pystyykö esim. Linna kehittymään ja korvaamaan Mantereen sisäpelissä jää nähtäväksi, mutta isot saappaat jää täytettäväksi. Itävalo tosin parantaa varmasti jonkin verran kokonaisuutta sisäpelissä.

Tästä Porin peluutuksesta jonkin verran vielä. Itse seurasin kesällä miesten Superissa eniten juoksuja lyöneen joukkueen, Vimpelin, pelejä melko runsaasti ja mielenkiintoisia pelejä Pesäkarhujen peluutuksen kannalta olivat mielestäni nämä (ViVe-Seinäjoki 30.7. ja Kempele-ViVe 4.6.):
https://vimeo.com/227647827
https://vimeo.com/220256356

Koska Isoketo oli jokerina noissa peleissä, niin Vimpelin pelaajien lyöntijärjestykset olivat pelaajatyypeiltään mielestäni melko samanlaisia kuin Porilla oli usein tämän vuoden peleissä ja ehkä samansuuntaisia kuin Porilla tulee olemaan ensi kesänäkin. Pesäkarhujen pelinjohdon/valmennuksen kannattaisi ehkä katsoa läpi nuo Vimpelin sisävuorot noista peleistä ja vertailla Vimpelin peluutusta omaansa tällaisilla vastaavuuksilla:
1. Heikkala = Juka
2. Haapakoski = Rapila
...
11(/10). Isoketo = Lindström (etenijäjokeri)

Vaikka nuo pelaajaparit ovat ominaisuuksiltaan melko samanlaisia ja olivat samoilla numeroilla usein peleissä, niin Vimpeli peluutti erilailla läpi tuon sisäpelinsä ja mielestäni jonkin verran paremmin kuin Pori nyt syksyllä. Erityisesti kannattaisi miettiä, että missä kohtaa kannattaa käyttää etenijäjokeria. Kolme huomiota Vimpelin pelistä:
1. Etenijäjokeri (Isoketo) laitetaan lyömään heti ykkösen (Heikkalan) jälkeen, jos ykkönen ei pääse kentälle. Jos ykkönen pääsee kentälle, niin Isoketoa ei käytetä, vaan vaihtamaan tulee kakkonen (Haapakoski). Tästä kirjoitin jo aiemmin, että Lindström kannattaisi mielestäni laittaa heti Jukan jälkeen lyömään, jos Juka ei pääse kentälle.
2. Isoketo laitetaan lyömään yleensä myös ennen Lassilaa eli nro 6/7 eteen kakkoskärjen alkuun, jos kakkoskärjellä lähdetään pelaamaan eikä Isoketoa ole vielä käytetty.
3. Isoketoa käytetään melko vähän takaetenijänä, kun pelataan kahdella etenijäjokerilla, koska usein esim. ykköskärjen takaetenemisen sijasta häntä säästetään ennemmin kakkoskärjen kärkietenijäksi. Takaetenemisessä Isokedon nopeutta ei saada hyödynnetty samalla tavalla, koska kärkietenijää kuitenkin koitetaan polttaa. Tai ainakin tulee yksi palo todennäköisemmin, jos Isoketo on vain takaetenijänä.

Tuo ykköskärki Porin kannattaisi mielestäni peluuttaa tuolla Vimpelin tyylillä. Se sitten, että kannattaako Lindströmiä laittaa esim. Suomisen eteen kakkoskärkeen, jos on käyttämättä, on vähän monimutkaisempi kysymys, koska Suominen ei ole vaihtotilannetta ilmeisesti purkanut paljoakaan. Kuitenkin Lindströmin hyvästä kentällemenosta ja nopeudesta saa niin suuren edun kärkietenijänä, että itse laittaisin hänet myös kakkoskärjen eteen. Suomisen kannattaisi ehkä harjoitella siis enemmän myös vaihtotilanteen purkamista talvella. Yleensä Vimpeli vaihtaa nopeaa Isoketoa näpeillä ja merkatuilla rajakovilla, joten niilläkin vaihtolyönneillä pärjää pitkälle myös Lindströmin vaihtamisessa.

Omasta mielestäni olisi tehokkaampaa pelata ratkaisupelejä ennemmin kahdella lyöjäjokerilla (kuten miehissä pelattiin finaalit) kuin kahdella etenijäjokerilla, mutta jos Mantere ei ole mukana, niin sitten kaksi etenijäjokeria ja yksi lyöjäjokeri. Ellei nyt sitten Kuusisto tule vielä toiseksi lyöjäjokeriksi. Ikähän ei mielestäni olisi lyöjäjokerilla este, Roope Korhonenkin voitti lyöjätilaston viime vielä kaudella 36-vuotiaana. Itse laittaisin Porin pelaajat ehkä kuitenkin tällaiseen lyöntijärjestykseen nykyisessä parhaassa kokoonpanossa:
1. Juka 3V
2. Rapila 3K
3. Itävalo 1V
4. Ojaniemi 3P
5. Linna 2K
6. Suominen 2P
7. Jakonen 2V
8. Rosvall S
9. Vettenranta L
10. Puisto
11. Lindström
12. Liimatainen/Tuominen/Mäkelä

Itse uskoisin, että noilla pelaajilla on ihan mahdollista mennä loppuun asti, jos kehitystä tapahtuu pelaajissa ennen kesää ja jos Pori laittaa tuon peluutuksensa parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Toivottavasti on sama finaalipari kuin viime kaudella, tosin Viljasen Kirittäriä pidän kovana finaaliehdokkaana myös.
 
Viestejä
562
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

Oheisena linkki SK:n paperiversioon, jossa kerrotaan, että Mantereen ja Lehtisen kanssa neuvotellaan vielä. Taitaa joukkue kuitenkin olla jo täysi. Mantere haluaa ilmeisesti pelata edelleen kopparina.


http://satakunnankansa.ap.richiefi.net/ad85cfec-05c1-4ac2-99b8-4e0bcd12dcac/22
 
Viestejä
727
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

Mielenkiintoista nähdä kyllä, että mikä tuo Mantereen tilanne tulee olemaan. Itse tekisin sellaisen ehdotuksen, että runkosarjan ensimmäiset 15-20 peliä saa olla kopparina, mutta sen jälkeen pelinjohto päättäisi pelipaikan loppukaudesta eli todennäköisesti siirtäisi toiseksi lyöjäjokeriksi. Paitsi, jos Mantere yllättäisikin siellä kopparin paikalla. Rapilaa ja Linnaa kierrättäisin toisena kopparina siihen asti ja sen jälkeen sitten molemmat koppareiksi. Linnahan voi pelata myös polttajana jonkun pelin, jos tarvii.
No, saa nähdä millaiseen ratkaisuun tässä asiassa päädytään.
 
Viestejä
78
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

Mantere on ollut aikeissa siirtyä Superpesiksessä pelaavaan Seinäjoen Maila-Jusseihin, mutta asia on ollut jäissä sopimusriidan vuoksi.

Jyväskylän Kirittärissä naisten pesäpalloilun SM-kultaa vuosi sitten voittanut Mantere teki mestaruuden jälkeen 1+1-vuotisen sopimuksen Porin Pesäkarhujen kanssa. Se toi SM-hopeaa tänä kesänä.

Ilkan ja Pohjalaisen tietojen mukaan Ilmajoen Kisailijoiden kasvatin sopimussotku liittyy ensi vuoden optiovuoteen, jota hän ei haluaisi käyttää Porissa. Pesäkarhujen varapuheenjohtaja Saara Lindblad kuitenkin vakuutti tiistaina aamupäivällä, ettei Mantere olisi purkanut optiotaan.

Tilanne on vähintäänkin erikoinen, sillä Pesäpalloliiton vt. kilpailupäällikkö Jari Malisen mukaan "jossain sähköpostissa" luki, että Mantere olisi pyytänyt option purkamista, mutta siihen ei olisi tullut päätöstä Porista.

– Option purkaminen ja siihen liittyvä siirtosopimus olisi auki.

Tästä huolimatta Maila-Jussien puheenjohtaja Marko Korpela kertoi, että seinäjokelaisseura haluaa Mantereen Seinäjoelle ja on jo tehnyt hänen kanssaan sopimuksen.

– Näin on sovittu. Meillä on ehdollinen sopimus hänen kanssaan.

Kiista koskee sitä, että Mantereella on optio Porin Pesäkarhujen kanssa ensi vuodesta?

– Kyllä, pitää paikkansa, Korpela vastasi.

Mantere oli tiistaina iltapäivällä niukkasanainen.

– Seuralla on tiedotustilaisuus jossain kohtaa, hän sanoi.

Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Sainetta ei monista yrityksistä huolimatta tavoitettu tiistaina. Lindbladin mukaan hän on hoitanut asiaa.

Mantere sijoittui naisten Superpesiksen runkosarjan lyöjätilastossa neljänneksi tänä kesänä. Hän löi kaksi kunnaria ja 45 tavallista juoksua. Kärkilyöntitilastossa Mantere oli yhdestoista ja tehopistetilastossa yhdeksäs.

Mantere on pelannut seinäjokelaisjoukkueessa viimeksi vuonna 2013.

Pesäpalloliitto on konsultoinut osapuolia.

– Olen asiaan tutustunut, ja se tuntuu olevan kesken. Tänä aamuna (tiistai) olen lähettänyt sekä Porin Pesäkarhuille että Seinäjoen Maila-Jusseille pyynnön, että he selvittävät minulle, onko asia sovittu vai onko asia edelleen kesken. Siihen en ole vielä saanut vastausta, Malinen sanoi tiistaina aamulla.

Hänen mukaansa Mantereen siirto ei ole onnistunut, koska sen pitäisi molempien osapuolien hyväksyä.

– Tällä hetkellä tilanne on auki. Sitä en tiedä, ovatko he keskustelleet asiasta, mutta nyt varmasti keskustelevat, kun lähetin tänä aamuna sähköpostin, että asia on selvitettävä meille, mikä siinä on tilanne.

Malisen mukaan asiat pitää kilpailumääräysten mukaan selvittää vuorokaudessa siitä, kun selvityspyyntö on tullut. Maliselle riittää vastaukseksi tässä vaiheessa sekin, että seurat edelleen neuvottelevat pelaajaoikeuksista.

Korpela kertoi tiistaina aamupäivällä, että Maila-Jussit on lähettänyt vastineen liittoon.

– Nyt odotamme, mitä sieltä kuuluu.

Korpela ei kertonut vastineen sisällöstä.

Malinen vahvisti myöhemmin tiistaina, että Maila-Jussit on lähettänyt vastineen ja avasi sen sisältöä.

– Toivottavasti se pitää paikkansa, mitä siihen on kirjoitettu. Sieltä on pyydetty siirtoa Porista, ja sieltä ei ole tavallaan tullut heille minkäänlaista vastausta siihen asiaan.

Malisen mukaan Seinäjoen Maila-Jussien edustaja Tapio Ristilä on 27. lokakuuta ilmoittanut, että hän on pyytänyt Mantereen seurasiirtoa.

– Meillä siirto-ohjelma on avautunut 1. marraskuuta eli sitä ennen siirtoa ei ole voinut edes tehdä. Sitä en tiedä, onko muutamassa, kolmessa päivässä tullut jotain epäselvyyttä.

Ristilä ei halunnut kysyttäessä kommentoida asiaa.

Koska olette tehneet ehdollisen sopimuksen Mantereen kanssa, Marko Korpela?

– Sitä en nyt voi tässä kertoa. Tässä on menty ihan liiton mukaan eteenpäin.

Pesäpalloliiton kilpailumääräysten mukaan vanhan seuran on hyväksyttävä edustusvapaus uuteen seuraan yhden vuorokauden kuluessa siitä, kun pelaaja on täyttänyt velvoitteensa seuralle.

– Nyt ei tiedetä, onko se täyttynyt vai ei, Malinen sanoi.

Ellei vanha seura katso voivansa myöntää pelaajalle edustusvapautta, siitä on ilmoitettava pelaajalle, uudelle seuralle ja sarjaa johtavalle elimelle kirjallisesti yhden vuorokauden kuluessa ja mainittava samalla kaikki syyt siihen.

– Tällaista ilmoitusta ei ole tullut, mutta tästä tämä prosessi lähtee meidän puolesta käyntiin, että saamme sen vastauksen molemmilta seuroilta.

Mitä Pesäpalloliitto ja Superpesis voivat tehdä, jos seurat vielä riitelevät?

– Kun tulin viime keväänä kilpailupäälliköksi, kaikki asiat tulevat uutena. En osaa tuohon suoraan vastata, Malinen sanoi.

– Kaikkien etu olisi, että tässä päästään sopimukseen, Malinen jatkoi.

Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari luottaa, että asia ratkeaa, kun asianosaiset puhuvat siitä keskenään.
 
Viestejä
3,478
Vs: Porin Pesäakarhut 2018

SK:ssa tänään juttua, otsikolla "keskusteluyhteys löydetty, kysymys periaatteesta"

https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/pesakarhut-ja-smj-saaneet-yhteyden-toisiinsa-siirtojupakassa-lahinna-tama-on-periaatteellinen-kysymys-200588915/

No, mene ja tiedä sitten... ::)

Kesän sarjaohjelmakin on julkaistu ja se alkaa vieraspelillä Tahkoa vastaan 9.5. Ilmeisesti 9.kesäkuuta on taas "Superlauantai" kun KaMakin pelaa Porissa pelinsä. Karhuilla silloin Manse PP vastassa.

Tästä(kö) se lähtee! :)
 

Vieras

Harmi että Lehtistä ei varmaan kiinnostellut jäädä vaihtajajokeriksi Poriin, voisi olla jotain käyttöä.

Nyt noppeesti mailaharjoituksia ja kolmonen Ojaniemelle, kyllä Puska ja Linna hoitaa nopeet naiset kotiin.
 
Viestejä
727
Österlund toistaa mielestäni samat virheet peluutuksessa kuin viime kauden lopussa. Sen takia tuo sisäpeli on ollut Porilla vähän nihkeää pelaajamateriaaliin nähden, tai ainakin oli Mansea vastaan ja joissain muissakin katsomissani alkukauden peleissä. Lyöntijärjestys on mielestäni ihan hyvä Ojaniemi nelosena ja Linna vitosena, mutta jokereita käytetään väärissä kohdissa. Lindströmiä käytetään vaihtajajokerina kentällemenon ja kärkietenemisen sijasta jopa enemmän kuin viime kaudella, vaikka on ehkä Suomen nopein naisetenijä ja kärkietenijänä palamisen riski olisi pienempi kuin muilla. Sieltä tulee sitten nyt käytettävistä kärkietenijöistä paloja kakkoselle tai kolmoselle, Rapilasta ykköskärjessä (jos Juka ei ole päässyt kentälle) ja Suomisesta kakkoskärjessä, kun eivät ole ihan yhtä nopeita kuin Lindström. Lindström pitäisi laittaa Jukan jälkeen lyömään, jos tämä ei pääse kentälle ykköskärjessä ja kakkoskärjen eteen, jos lyöntijärjestys jäänyt siten, että kutonen tai seiska aloittaa ja jos kakkoskärjellä lähdetään pelaamaan eikä kopiteta sitä pois. Ei kuitenkaan palon uhalla kentälle, vaan viimeisellä lyönnillä sitten koppi/väli, jos ei ole kahdella ekalla päässyt. Näpeillä ja etenijän lähtöpesänpuoleisilla rajakovillahan Lindströmiä on äärettömän helppo vaihtaa, kun ehtii niillä lähes aina, joskus hudeillakin. Ei tarvi olla hirveän hyvä vaihtaja, että osaa lyödä vaakamailanäpin kenttään tai jonkinlaisen maalyönnin etenijän lähtöpesän puolelle rajaan, jos etukenttä on lähellä.

Toki sitäkin voi koittaa, että laittaa Ojaniemen kolmoseksi ja joko Itävalon tai Rapilan kakkoskärkeen, mutta se ei mielestäni tuo paljoa lisäarvoa tuohon, koska myös Itävalo on hyvä vaihtaja kolmosena ja Ojaniemi lyönyt juoksun kuitenkin 57% kotiutusyrityksistään, mikä on Superin 9. paras prosentti tällä hetkellä kotiutuksissa. Sitten kotiutuskalusto menee aika kapeaksi, jos Ojaniemeä käytetään vaihtajana, kun Puistokaan ei ihan parhaassa vireessä ole vielä ollut.

Toinen asia, mihin olen kiinnittänyt huomiota on, että aika usein Pesäkarhut siirtää turhaan merkkiä viimeisiin lyönteihin, varsinkin kotiutuksissa. Se johtaa kotiutuksissa usein vain tilanteen säilytyslyönteihin ja vaihtotilanteissa takapaloihin. Jos esim. ykköskärki on onnistunut ja Ojaniemellä on paloton ajolähtö, niin itse laittaisin lentomerkin päälle useammin heti ensimmäisellä kaikille etenijöille ja joku kiertävä näppi, pussari, kova maapallo saumaan, varsi tai etupelaajan ollessa lähellä vaikka jopa keskipomppu (jos nyt naiset pystyy lyömään sen) siihen tms. Tuollaiset lyönnit riittää usein nopeille etenijöille kotiutuksissa, varsinkin jos polttolinja on kaukana ja on vaikea lyödä kupperia väliin. Sitten toisella merkkaamatonta kupperia ja siitä mahdollisesti toinen juoksu ja itsensä kentälle/pois ja tilanne jatkuu Linnalle ja Puistolle.

Hyvin on Porin pelaajat kehittyneet talven aikana, että siitä pisteet Österlundille harjoittelun osalta. Vettenranta lukkarina ja Jukan kentällemeno/eteneminen erityisesti pistäneet silmään parempina kuin viime kaudella. Ulkopeli ollut myöskin hyvää alkukaudesta pääosin.
Enpä kuitenkaan usko, että tuo nykyinen peli riittää syksyllä ainakaan loppuun asti, jos tuota peluutusta ei muuteta järkevämmäksi. Pelaajamateriaali on Porilla mielestäni paras, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että se yksistään riittäisi loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
562
Österlund toistaa mielestäni samat virheet peluutuksessa kuin viime kaudella. Sen takia tuo sisäpeli on ollut Porilla vähän nihkeää pelaajamateriaaliin nähden, tai ainakin oli Mansea vastaan ja joissain muissakin katsomissani alkukauden peleissä. Lyöntijärjestys on mielestäni ihan hyvä Ojaniemi nelosena ja Linna vitosena, mutta jokereita käytetään väärissä kohdissa. Lindströmiä käytetään vaihtajajokerina kentällemenon ja kärkietenemisen sijasta ehkä jopa enemmän kuin viime kaudella, vaikka on ehkä Suomen nopein naisetenijä ja kärkietenijänä palamisen riski on pienempi kuin muilla. Sieltä tulee sitten nyt käytettävistä kärkietenijöistä paloja kakkoselle tai kolmoselle, Rapilasta ykköskärjessä (jos Juka ei ole päässyt kentälle) ja Suomisesta kakkoskärjessä, kun eivät ole ihan yhtä nopeita. Lindström pitäisi laittaa Jukan jälkeen lyömään, jos tämä ei pääse kentälle ykköskärjessä ja kakkoskärjen eteen, jos lyöntijärjestys jäänyt siten, että kutonen tai seiska aloittaa ja jos kakkoskärjellä lähdetään pelaamaan eikä kopiteta sitä pois. Näpeillä ja pesänpuoleisilla rajakovillahan Lindströmiä on äärettömän helppo vaihtaa, kun ehtii niillä lähes aina, joskus hudeillakin. Ei tarvi olla hirveän hyvä vaihtaja, että osaa lyödä vaakamailanäpin kenttään tai jonkinlaisen maalyönnin etenijän lähtöpesän puolelle rajaan, jos etukenttä on lähellä.

Toki sitäkin voi koittaa, että laittaa Ojaniemen kolmoseksi ja joko Itävalon tai Rapilan kakkoskärkeen, mutta se ei mielestäni tuo paljoa lisäarvoa tuohon, koska myös Itävalo on hyvä vaihtaja kolmosena ja Ojaniemi lyönyt juoksun kuitenkin 57% kotiutusyrityksistään, mikä on Superin 9. paras prosentti kotiutuksissa. Sitten kotiutuskalusto menee aika kapeaksi, jos Ojaniemeä käytetään vaihtajana, kun Puistokaan ei ihan parhaassa vireessä ole vielä ollut.

Toinen asia, mihin olen kiinnittänyt huomiota on, että aika usein Pesäkarhut siirtää turhaan merkkiä viimeisiin lyönteihin, varsinkin kotiutuksissa, ja tulee vain tilanteen säilytyslyöntejä ja takapaloja. Jos esim. ykköskärki on onnistunut ja Ojaniemellä on paloton ajolähtö, niin itse laittaisin lentomerkin päälle heti ensimmäisellä kaikille etenijöille ja joku kiertävä näppi, pussari, kova maapallo saumaan tai etupelaajan ollessa lähellä vaikka jopa keskipomppu (jos nyt naiset pystyy lyömään sen) siihen tms. Tuollaiset lyönnit riittää usein nopeille etenijöille, varsinkin jos polttolinja on kaukana ja on vaikea lyödä kupperia väliin. Sitten toisella ja kolmannella merkkaamatonta kupperia ja siitä toinen juoksu ja itsensä kentälle/pois ja tilanne jatkuu Linnalle ja Puistolle.

Hyvin on Porin pelaajat kehittyneet talven aikana, että siitä pisteet Österlundille harjoittelun osalta. Vettenranta lukkarina ja Jukan kentällemeno/eteneminen erityisesti pistäneet silmään parempina kuin viime kaudella. Ulkopeli ollut myöskin hyvää.
Enpä kuitenkaan usko, että tuo nykyinen peli riittää syksyllä ainakaan loppuun asti, jos tuota peluutusta ei muuteta järkevämmäksi. Pelaajamateriaali on Porilla mielestäni paras, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että se yksistään riittäisi loppuun asti.

Aivan samaa mieltä Lindströmin peluuttamisessa. Pelinjohtoon Pori kompastuu, jos ei muutosta tapahdu. Tänään on Raumalla peli. Seinäjoelle sössittiin piste. Raumalta pitää ottaa kolme pistettä, jos aiotaan taistella runkosarjan voitosta.
 

Hoh-hoijaa

Österlund toistaa mielestäni samat virheet peluutuksessa kuin viime kauden lopussa. Sen takia tuo sisäpeli on ollut Porilla vähän nihkeää pelaajamateriaaliin nähden, tai ainakin oli Mansea vastaan ja joissain muissakin katsomissani alkukauden peleissä. Lyöntijärjestys on mielestäni ihan hyvä Ojaniemi nelosena ja Linna vitosena, mutta jokereita käytetään väärissä kohdissa. Lindströmiä käytetään vaihtajajokerina kentällemenon ja kärkietenemisen sijasta jopa enemmän kuin viime kaudella, vaikka on ehkä Suomen nopein naisetenijä ja kärkietenijänä palamisen riski olisi pienempi kuin muilla. Sieltä tulee sitten nyt käytettävistä kärkietenijöistä paloja kakkoselle tai kolmoselle, Rapilasta ykköskärjessä (jos Juka ei ole päässyt kentälle) ja Suomisesta kakkoskärjessä, kun eivät ole ihan yhtä nopeita kuin Lindström. Lindström pitäisi laittaa Jukan jälkeen lyömään, jos tämä ei pääse kentälle ykköskärjessä ja kakkoskärjen eteen, jos lyöntijärjestys jäänyt siten, että kutonen tai seiska aloittaa ja jos kakkoskärjellä lähdetään pelaamaan eikä kopiteta sitä pois. Ei kuitenkaan palon uhalla kentälle, vaan viimeisellä lyönnillä sitten koppi/väli, jos ei ole kahdella ekalla päässyt. Näpeillä ja etenijän lähtöpesänpuoleisilla rajakovillahan Lindströmiä on äärettömän helppo vaihtaa, kun ehtii niillä lähes aina, joskus hudeillakin. Ei tarvi olla hirveän hyvä vaihtaja, että osaa lyödä vaakamailanäpin kenttään tai jonkinlaisen maalyönnin etenijän lähtöpesän puolelle rajaan, jos etukenttä on lähellä.

Toki sitäkin voi koittaa, että laittaa Ojaniemen kolmoseksi ja joko Itävalon tai Rapilan kakkoskärkeen, mutta se ei mielestäni tuo paljoa lisäarvoa tuohon, koska myös Itävalo on hyvä vaihtaja kolmosena ja Ojaniemi lyönyt juoksun kuitenkin 57% kotiutusyrityksistään, mikä on Superin 9. paras prosentti tällä hetkellä kotiutuksissa. Sitten kotiutuskalusto menee aika kapeaksi, jos Ojaniemeä käytetään vaihtajana, kun Puistokaan ei ihan parhaassa vireessä ole vielä ollut.

Toinen asia, mihin olen kiinnittänyt huomiota on, että aika usein Pesäkarhut siirtää turhaan merkkiä viimeisiin lyönteihin, varsinkin kotiutuksissa. Se johtaa kotiutuksissa usein vain tilanteen säilytyslyönteihin ja vaihtotilanteissa takapaloihin. Jos esim. ykköskärki on onnistunut ja Ojaniemellä on paloton ajolähtö, niin itse laittaisin lentomerkin päälle useammin heti ensimmäisellä kaikille etenijöille ja joku kiertävä näppi, pussari, kova maapallo saumaan, varsi tai etupelaajan ollessa lähellä vaikka jopa keskipomppu (jos nyt naiset pystyy lyömään sen) siihen tms. Tuollaiset lyönnit riittää usein nopeille etenijöille kotiutuksissa, varsinkin jos polttolinja on kaukana ja on vaikea lyödä kupperia väliin. Sitten toisella merkkaamatonta kupperia ja siitä mahdollisesti toinen juoksu ja itsensä kentälle/pois ja tilanne jatkuu Linnalle ja Puistolle.

Hyvin on Porin pelaajat kehittyneet talven aikana, että siitä pisteet Österlundille harjoittelun osalta. Vettenranta lukkarina ja Jukan kentällemeno/eteneminen erityisesti pistäneet silmään parempina kuin viime kaudella. Ulkopeli ollut myöskin hyvää alkukaudesta pääosin.
Enpä kuitenkaan usko, että tuo nykyinen peli riittää syksyllä ainakaan loppuun asti, jos tuota peluutusta ei muuteta järkevämmäksi. Pelaajamateriaali on Porilla mielestäni paras, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että se yksistään riittäisi loppuun asti.

Hyvää analyysia. Täysin samaa mieltä Lindströmin juoksutuksesta, eli pistäisin myös Jukan perään Jukan epäonnistuessa. Näpin ei tarvitse kuin olla kentässä, niin ehtii kyllä. Periaatteessa voisi laittaa ehkä Jukan peräänkin, sillä Rapila saisi siirreltyä todennäköisesti hyvillä tehoilla, sen verran juoksukuntoisia on Juka ja Lindström. Tällöin Ojaniemen kolmonen olisi win-win. Tietenkin tällä peluutuksella kapenee hännästä, jos lähdetään normaalilla lyöntijärjestyksellä, mutta ei Mile sitäkään autuaaksi tällä hetkellä yksin tee.

Mintulla vitonen hihassa Rauma-pelissä ja lyöty juoksu. Mintulla on mielestäni raamia lyödä, joten kotiutusvastuuta voi hänellekin suoda. Ihan turha juoksuttaa ysinä kakkoselle, kun on potentiaalia kotiuttaa. Tietenkin varmaan Minttu on talvella keskittynyt syöttämiseen, mutta potentiaalia on, minusta tulvaisuuden Kaisa Salmela-tyyppinen pelaaja. Siinä mielessä kotiutusvoima ei välttämättä kärsisi Linna - Vettenranta - Puisto -akselin ollessa käytössä, jos Ojaniemi olisi kolmosella.

Mielestäni muutenkin Ojaniemen kolmonen olisi myös perusteltua sillä, että ei voi kotiuttaa, jos ei ole paikkoja. Itävalon prosentit huonot (vrt mitä pitäisi olla), ja kaikki pelit katsoneena lyöntien laatu on hukassa tällä hetkellä. Itävalo toisi kuitenkin taas jotain pientä voimaa kakkoskärkeen Suomisen taakse, jos palaa tasolleen sisäpelissä.

Puistolla puristus mailassa, ja ehkä pahenee, ellei saa onnistumisia.

Raumalle nyt sitten piste kuitenkin ainakin, onnea Rauma! Jotenkin tuo Porin joukkue pitäisi herättää, ehkä sen tekee nämä pistemenetykset. Jos pitää pelata huonosti, niin pelatkoon nyt sitten, ja syksyllä tällaiset kommellukset pois. Selviä jäätymisiä turhautumisen jälkeen.
 

Länskäri

Harmi että Lehtistä ei varmaan kiinnostellut jäädä vaihtajajokeriksi Poriin, voisi olla jotain käyttöä.

Nyt noppeesti mailaharjoituksia ja kolmonen Ojaniemelle, kyllä Puska ja Linna hoitaa nopeet naiset kotiin.

Lehtiselle ei tarjottu jatkopahvia, olisi kuulemma ollut kiinnostunut jokeriroolistakin. Pori koki ettei ole käyttöä!
 
Viestejä
727
Hyvää analyysia.
Mielestäni muutenkin Ojaniemen kolmonen olisi myös perusteltua sillä, että ei voi kotiuttaa, jos ei ole paikkoja. Itävalon prosentit huonot (vrt mitä pitäisi olla), ja kaikki pelit katsoneena lyöntien laatu on hukassa tällä hetkellä. Itävalo toisi kuitenkin taas jotain pientä voimaa kakkoskärkeen Suomisen taakse, jos palaa tasolleen sisäpelissä.
Hyvää analyysiä sieltäkin. Joo, itsekin katsoin tuon Fera vs Pesäkarhut -pelin Ruudusta ja siinä tosiaan koitettiin tuota lyöntijärjestystä, että Ojaniemi kolmosena ja Itävalo kakkoskärjen vaihtajana.
No, kahdeksan juoksua se tuotti kahden jakson aikana, että ei mielestäni huono ollenkaan ilmeisesti ensimmäiseksi yritykseksi pelata koko peli tuolla lyöntijärjestyksellä. Kahdeksan lyötyä juoksua pelissä on ollut Porille keskiarvolukema, mutta uusi lyöntijärjestys nyt vaatii aina vähän tottumista ja Rauman kenttä on muutenkin aika kaukalo, että vaikea saada kunnareita.

Olet oikeassa, että tuossa on kyllä omat hyvät puolensa, että Ojaniemi on kolmosena. Ojaniemi on onnistunut purkamaan tuon kakkostilanteen vähän paremmin prosentuaalisesti tällä kaudella kuin Itävalo (79,2% vs 70,0%), että kyllähän tuo pienen parannuksen tuo tuohon tilanteeseen lyöjän osalta. Ei kuitenkaan mitään suurta, koska ei Itävalokaan mielestäni huono ole ollut tuossa (vaikkakin juuri viime peleissä ehkä vähän nihkeää). Sittenhän siinä saadaan myös se Ojaniemen kupperi jatkeelle käyttöön toisella lyönnillä ja mahdollisuus juoksuun vapaalla lyönnillä, jos kakkostilanne vaihdetaan onnistuneesti heti ekalla lyönnillä. Että siinä mielessä kotiutusvoima ei ehkä niin paljoa kuitenkaan kärsi Ojaniemen osaltakaan, vaikka jonkin verran se mielestäni kyllä heikkenee verrattuna siihen että olisi nelosena. Joka tapauksessa siellä on Ojaniemen onnistuessa vaihtamisessa yksi etenijä molemmille sekä Linnalle että Puistolle lyötävänä kotiin, vaikka Ojaniemi ei itse pääsisikään kentälle kupperillaan. Ja toinen etenijäjokerihan on helppo laittaa lyömään itsensä näpillä/välilyönnillä kentälle, jos Ojaniemi haavoittuu ja tulee vain pelkkä takatilanne ja halutaan ajo Linnan/Puiston eteen.
Itse olen vähän 50/50 tämän kanssa, että kannattaako pelata niin, että Ojaniemi nelosena vaiko niin että Ojaniemi kolmosena ja Itävalo kakkoskärjessä. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta ehkä vähän kallistun kuitenkin samalle kannalle kuin sinä nyt tarkemmin mietittynä, että kolmoseksi.

Täysin samaa mieltä Lindströmin juoksutuksesta, eli pistäisin myös Jukan perään Jukan epäonnistuessa. Näpin ei tarvitse kuin olla kentässä, niin ehtii kyllä. Periaatteessa voisi laittaa ehkä Jukan peräänkin, sillä Rapila saisi siirreltyä todennäköisesti hyvillä tehoilla, sen verran juoksukuntoisia on Juka ja Lindström. Tällöin Ojaniemen kolmonen olisi win-win. Tietenkin tällä peluutuksella kapenee hännästä, jos lähdetään normaalilla lyöntijärjestyksellä, mutta ei Mile sitäkään autuaaksi tällä hetkellä yksin tee.
Joo, Lindström heti Jukan perään, jos tämä ei pääse kentälle, mutta siitä olen eri mieltä, että Jukan perään myös, jos tämä pääsee kentälle. Rapila on ollut parempi vaihtaja lyöjänä kuin Lindström ykköstilanteessa tällä kaudella (66,7% vs 60,0%), vaikka ero ei yhtä suuri olekaan tuossa vaihtoprosentissa kuin viime kaudella. Toiseksi, jos Lindström onnistuisi vaihtolyönnissä ykköstilanteessa, niin sitten Rapilalle tulisi lyöjänä vaihto kakkoselta kolmoselle, jossa ei ole yhtä hyvä kuin ykköstilanteen purkamisessa ja ei ainakaan yhtä hyvä kakkostilanteen purkaja kuin Ojaniemi.

Mintulla vitonen hihassa Rauma-pelissä ja lyöty juoksu. Mintulla on mielestäni raamia lyödä, joten kotiutusvastuuta voi hänellekin suoda. Ihan turha juoksuttaa ysinä kakkoselle, kun on potentiaalia kotiuttaa. Tietenkin varmaan Minttu on talvella keskittynyt syöttämiseen, mutta potentiaalia on, minusta tulvaisuuden Kaisa Salmela-tyyppinen pelaaja. Siinä mielessä kotiutusvoima ei välttämättä kärsisi Linna - Vettenranta - Puisto -akselin ollessa käytössä, jos Ojaniemi olisi kolmosella.
Joo, Vettenrannalla kyllä potentiaalia tulla todella hyväksi lukkariksi ja varmasti sisäpelikin paranee vielä. Hyvin kyllä hoiti tuon vitosen roolin Raumaa vastaan, että ehkä voisi riittää kotiutustaidot siihen jo nyt, jos Puiston/Linnan jälkeen tilanne vielä jatkuu. Tai sitten koittaa lyödä vaikka kaksi juoksua yhdessä lyöntivuorossa joko Linnalla tai Puistolla ennen Vettenrantaa. Mutta ehkä paras vaihtoehto vitoseksi, jos Ojaniemi kolmosena ja Linna nelosena. Tai sitten Rosvall vitoseksi.

Puistolla puristus mailassa, ja ehkä pahenee, ellei saa onnistumisia.
Nojoo, välillä tulee hyviä ja välillä huonoja jaksoja kaikille omaan keskimääräiseen tasoonsa nähden. Alkukaudesta katsoin Pesäkarhujen pelin Kirittäriä vastaan ja siinä Puisto oli kyllä hyvä. Olennaista on mielestäni, että on syksyllä vireessä.
Itse olen enemmän miesten Superia/Ykköstä seurannut ja olen miettinyt, että miksi naisissa ei käytetä esim. keskipomppua noilla vahvoilla lyöjäjokereilla. Katsoin esim. Manse PP vs Kirittäret pelin Ruudusta tuossa äsken ja välillä tuntui, että Kirittärien polttolinja pelaa todella kaukana kupperien takia paitsi näpit/varret hakeva etummainen pelaaja taas melko lähellä. Siihen keskipomppu sen pelaajan yli, niin varma juoksu. Pussinpohjallakin voi joskus saada juoksun, mutta se menee aina sitä syvintä pelaajaa kohti, jolloin tämä pääsee tulemaan suoraan vastaan, kun keskipomppua hakiessa joutuu osittain sivuttaisliikkeeseen, jos se on lyöty pomppaamaan sen etummaisen pelaajan yli. Luulisi, että vaikka Puistolla tai Kylä-Kausella ym. olisi voimaa lyödä tuo, mutta enpä ole nähnyt kertaakaan naisten Superissa käytettävän.

Nojoo, nyt kaljalle :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,025
Minua on jo pitkään suuresti ihmetyttänyt se, että Puisto aina esim kotareissa on lyömässä Lindströmiä kotiin. Millalle riittäisi hieman "heikompikin" lyöjä ja Puistoa voisi käyttää niille vähän hitaammille.
 

Hoh-hoijaa

Minua on jo pitkään suuresti ihmetyttänyt se, että Puisto aina esim kotareissa on lyömässä Lindströmiä kotiin. Millalle riittäisi hieman "heikompikin" lyöjä ja Puistoa voisi käyttää niille vähän hitaammille.

Se on varmaan aika tarkkaan kellotettu, että jos Puisto onnistuu lyömään hidastetun linjaan, niin Lindström ehtii ja pinna on varma. Mielestäni joukkueen vahvin ja vaarallisin lyöjä on tällä hetkellä Linna, jonka kotiutusvastuu on osunut muistaakseni Jukaan tai Rapilaan.
 
Viestejä
727
Tuosta Rauma-Pori -pelistä vielä sen verran, että vaikka siitä tulikin tappio Pesäkarhuille, niin nyt siinä oli mielestäni jo hyviä peluutuksellisia elementtejä sisäpelissä ja 8 tehtyä juoksua kahdessa jaksossa oli mielestäni ihan hyvä suoritus uudistetulla lyöntijärjestyksellä. Esim. toisen jakson viimeisessä vuoroparissa Lindström laitettiin lyömään juuri heti siihen Jukan perään, kun tämä ei päässyt kentälle. Se onnistui ja siitä tuli sitten lopulta paloton ajolähtö Linna/Puisto -akselille purettavaksi. Lindströmiä käytettiin jossain vaiheessa myös kakkoskärjen edessä ekalla jaksolla, tosin muistaakseni vasta ennen kasia, mutta siitäkin tuli ajolähtö eikä vaihtotilanteista tullut siinä paloja. Hyviä peluutusratkaisuja Österlundilta nyt mielestäni. Tosin oli siellä sitten myös joku tilanne toisen jakson alussa, jossa Lindström laitettiin vasta Rapilan perään ja vaihto taisi vielä siinä onnistua, mutta sitten Rapila paloi Ojaniemen lyöntivuorolla kolmoselle näpistä kärkietenijänä.

Ensimmäisen jakson ulkopeliinhän tuo Rauma -peli mielestäni kaatui, kun se ei ollut ihan parhaimmillaan vielä tuossa. Joitain epätyypillisiä aivopieruja oli avausjaksolla myös sisäpelissä, kun Itävalo vaihtoi hyvin, mutta unohti olevansa viimeinen lyöjä, ja jossain vaiheessa Juka ja Rapila olivat yhtä aikaa kolmospesällä ja tuli palo juoksun sijasta. Toiselle jaksolle sitten parani suoritukset sekä sisällä että ulkona mielestäni.

Luulisin, että kyllä tuosta vielä hyvä tulee.

Minua on jo pitkään suuresti ihmetyttänyt se, että Puisto aina esim kotareissa on lyömässä Lindströmiä kotiin. Millalle riittäisi hieman "heikompikin" lyöjä ja Puistoa voisi käyttää niille vähän hitaammille.
Sitten siinä varmaankin haetaan myös sitä, että jos Puisto pystyy puhkaisemaan sauman, niin Lindström ehtii sillä, vaikka se ei olisi merkattu lyönti.
 
Viestejä
562
Multa jäi katsomatta eka jakso Fera-Pesäkarhut perjantaina. Mille pelaajille niitä pahempia ulkopelivirheitä sattui? Meea Lehtinen kertoi SK:ssa, että oli katsottu ennalta keille lyödään.
 
Viestejä
727
Multa jäi katsomatta eka jakso Fera-Pesäkarhut perjantaina. Mille pelaajille niitä pahempia ulkopelivirheitä sattui? Meea Lehtinen kertoi SK:ssa, että oli katsottu ennalta keille lyödään.
No yksi lyönti meni ainakin takaa läpi, mistä tuli kaksi juoksua. Taisi alle menevä koppari olla myöhässä ja varmistava koppari olla liian lähellä ja kumura pomppasi yli muistaakseni. Sitten linjasta taisi tulla yksi, tosin se oli myös hyvä pussari, mutta pientä haparointia taisi olla siinäkin. Sitten taisi päästä Vettenrannalta pari etenijää etenemään hudilla/väärällä vaihtotilanteessa, kun ei ehtinyt heittää niiden jälkeen.
Nojoo, ei siinä oikeastaan suuria ulkopelivirheitä ollut kellään, mutta ei nyt ihan parhainta ulkopeliä. Täytyy kyllä myös sanoa, että Fera löi hyviä lyöntejä tuossa ensimmäisellä jaksolla vaihto- ja kotiutustilanteissa.
 
Viimeksi muokattu:

Hoh-hoijaa

No yksi lyönti meni ainakin takaa läpi, mistä tuli kaksi juoksua. Taisi alle menevä koppari olla myöhässä ja varmistava koppari olla liian lähellä ja kumura pomppasi yli muistaakseni. Sitten linjasta taisi tulla yksi, tosin se oli myös hyvä pussari, mutta pientä haparointia taisi olla siinäkin. Sitten taisi päästä Vettenrannalta pari etenijää etenemään hudilla/väärällä vaihtotilanteessa, kun ei ehtinyt heittää niiden jälkeen.
Nojoo, ei siinä oikeastaan suuria ulkopelivirheitä ollut kellään, mutta ei nyt ihan parhainta ulkopeliä. Täytyy kyllä myös sanoa, että Fera löi hyviä lyöntejä tuossa ensimmäisellä jaksolla vaihto- ja kotiutustilanteissa.


Olikohan kotareissa pallo kopparin edessä ja kolme ulkopelaajaa ihmettelemässä, mitä sille tehdään, kun raumalainen vasta irtosi. Muistaakseni voittojuoksu (voin olla väärässä). Ei missään nimessä merkattu lyönti, vaan just sellaista yleistä koheltamista, mitä nähtiin ottelussa siellä täällä. Huomenna Hyvinkää Kempeleen päänahka kainalossa. Ei välttämättä läpihuutojuttu.
 
Viestejä
727
Olikohan kotareissa pallo kopparin edessä ja kolme ulkopelaajaa ihmettelemässä, mitä sille tehdään, kun raumalainen vasta irtosi. Muistaakseni voittojuoksu (voin olla väärässä). Ei missään nimessä merkattu lyönti, vaan just sellaista yleistä koheltamista, mitä nähtiin ottelussa siellä täällä. Huomenna Hyvinkää Kempeleen päänahka kainalossa. Ei välttämättä läpihuutojuttu.
Joo, katsoin tuon kotaritilanteen ja kyllähän tuo mielestäni koppareiden piikkiin menee. Siinä Suominen polttajana peruuttaa ja koittaa ottaa tuon lyönnin, mutta ei ehdi. Sitten Rapila tulee myös hakemaan koppia ja Linna varmistaa, vaikka tuo on selkeästi Linnan puolella mihin tuo lyönti tulee ja olisi ehtinyt siihen.

Oikein pelattuna tuo olisi mielestäni mennyt niin, että Linnan olisi pitänyt tulla vastaan ja huutaa Suomiselle, että "Minä!" ja ottaa se pallo ja Suomisen väistää, kun kuulee huudon ja Rapilan olisi pitänyt alunperinkin varmistaa ja huutaa vaikka "Ota!" tms. Linnalle, koska pallo on niin selkeästi Linnan puolella. Se, että Rapila hakee välillä selkeästi Linnankin puolelta noita korkeampia palloja, joihin tämä ehtisi itsekin, ei ole mielestäni hyvä juttu, koska sitten siinä tulee vähän sellainen epävarmuus Linnalle, että tuleekohan se nyt hakemaan vai pitäisikö mennä itse alle ja sitten kun on tiukka paikka, niin ei ehkä ehdi reagoida tarpeeksi nopeasti, että meneekö alle vai peruuttaako. Sitten myös, kun sieltä tulee joku J. Lepistö tai E. Nieminen lyöjänä vastaan syksyllä tai joku muu, joka pystyy lyömään kolmosjatkeelle, niin Rapila ei voi silloin pelata yhtä paljon Linnan puolelle kuitenkaan tai sitten on itse kusessa kolmosjatkelyöntien/kolmosnurkkalyöntien kanssa. Hyviä koppareita molemmat on kuitenkin. Linnan heittokäsi on kehittynyt mielestäni paljon viime kaudesta.

Tuo kommunikaatio on tärkeää etenkin koppareille, koska kun se toinen huutaa sen "Minä!", niin toinen tietää mennä varmistamaan eikä mene itse alle ja polttaja tietää väistää.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös