- Viestejä
- 4,042
Nyt jää vain arvailtavaksi, mikä. Manse? 🤔Taitaa olla yksi nimi liikaa tuossa listassa!?
Nyt jää vain arvailtavaksi, mikä. Manse? 🤔Taitaa olla yksi nimi liikaa tuossa listassa!?
Hyvä että suuret ja vihatut/ihaillut tekevät maakuntakiertueita kesän aikana. JOS pelataan jatkosarjat, olisi hyvä että alemmassa olisi jaossa 2-3 pudotuspelipaikkaa ja siten paljon tosipelejä sekä alemman jatkosarjan ylä- että alapäässä. Ylemmässä vaarana viime kausien perusteella olisi, että kuudennella joukkueella ei olisi enää mitään pelissä runkosarjan ja pudotuspelien välissä. Varmahan tulevasta ei kylläkään voi olla. Yllätysmahdollisuudet runko- ja jatkosarjoissa ovat kuitenkin pienemmät kuin pudotuspeleissä.Viiden joukkueen Superpesis olisi varmaan mieluisa ratkaisu.
Syy lienee, ettei ole päätetty vielä, kun ei joukkuemääräkään ollut varma.Myöskin sarjajärjestelmä jäi taas auki.
Siitä olen samaa mieltä, että jos pitää valita, kumpaan 6 ja kumpaan 7 joukkuetta, niin mieluummin yläsarjaan vain 6. Silloin alasarjaan jää jakoon 2 paikkaa pleijareihin. Jos jakoon jäisi vain 1 paikka, alasarjassa ei olisi mieltä.Hyvä että suuret ja vihatut/ihaillut tekevät maakuntakiertueita kesän aikana. JOS pelataan jatkosarjat, olisi hyvä että alemmassa olisi jaossa 2-3 pudotuspelipaikkaa ja siten paljon tosipelejä sekä alemman jatkosarjan ylä- että alapäässä. Ylemmässä vaarana viime kausien perusteella olisi, että kuudennella joukkueella ei olisi enää mitään pelissä runkosarjan ja pudotuspelien välissä. Varmahan tulevasta ei kylläkään voi olla. Yllätysmahdollisuudet runko- ja jatkosarjoissa ovat kuitenkin pienemmät kuin pudotuspeleissä.
Sopii meille tämäkin systeemi.Veikkaan, että Superpesis 2022 pelataan kaksinkertaisena sarjana. Lisäpelit tulee kolmesta kolmen joukkueen lohkosta ja yhdestä neljän joukkueen lohkosta. Kolmen joukkueen lohkot pelataan kolminkertaisena sarjana (6 lisäpeliä) ja neljän joukkueen lohko kaksinkertaisena sarjana (6 lisäpeliä).
Runkosarjan kaksi viimeistä pelaa putoamiskarsinnan, jonka häviäjä karsii ykkösen toiseksi tullutta vastaan. Ykkösen voittaja nousee Superiin. Kaudella 2023 sarjassa pelaa 14 joukkuetta.
Sopii meille tämäkin systeemi.
Totta pesiksen tulevaisuus on isoissa kaupungeissa. Pohjanmaallakin kossusta tulee hyvä farmi Jymyjusseille.Eikös sitä joukkuemäärää pitänyt vähentää, eikä lisätä. Olisi jo nyt pitänyt käyttää tiukempaa seulaa!
Ennen Siipen luopumista oli jo sovittu, että miesten superi pelataan vuosina 2022 ja 2023 14 joukkueella. Uskoisin, että suunnilleen samoilla suunnitelmilla mennään, vaikka nyt kausi 2022 pelataan 13 joukkueella.Eikös sitä joukkuemäärää pitänyt vähentää, eikä lisätä. Olisi jo nyt pitänyt käyttää tiukempaa seulaa!
Totta pesiksen tulevaisuus on isoissa kaupungeissa. Pohjanmaallakin kossusta tulee hyvä farmi Jymyjusseille.
Ennen Siipen luopumista oli jo sovittu, että miesten superi pelataan vuosina 2022 ja 2023 14 joukkueella. Uskoisin, että suunnilleen samoilla suunnitelmilla mennään, vaikka nyt kausi 2022 pelataan 13 joukkueella.
Alunperin vuonna 2022 oli, ja varmaan on vieläkin, tarkoitus päättää vuoden 2024 joukkuemäärä.
Toimintaympäristö seuroille on ihan mahdoton, jos joukkuemäärää vaihdellaan ees taas kuin jossain Valko-Venäjällä tuomareita.
Veikkaan, että Superpesis 2022 pelataan kaksinkertaisena sarjana. Lisäpelit tulee kolmesta kolmen joukkueen lohkosta ja yhdestä neljän joukkueen lohkosta. Kolmen joukkueen lohkot pelataan kolminkertaisena sarjana (6 lisäpeliä) ja neljän joukkueen lohko kaksinkertaisena sarjana (6 lisäpeliä).
Runkosarjan kaksi viimeistä pelaa putoamiskarsinnan, jonka häviäjä karsii ykkösen toiseksi tullutta vastaan. Ykkösen voittaja nousee Superiin. Kaudella 2023 sarjassa pelaa 14 joukkuetta.
Jos sarjajärjestelmän avaamiseen tarvitaan niin pitkä kirjoitus, että sitä ei jaksa lukea lähellekään puoliväliä, kyseinen himmeli on todennäköisesti liian monimutkainen. Selkeä kaksinkertainen sarja ja pudotuspelit. Siinä olisi hyvä ja selkeä malli puoliammattilaislajiin. Pelimäärää pitää vähentää, että saadaan laatua ja kiinnostavuutta peleihin, vähemmän pelaajakierrätystä ja loukkaantumisia. Urheilullisesti tasapuolinen sarja pitää olla, kun ratkotaan putoamisia ja pudotuspelipaikkoja.Hyvää pohdintaa monelta, mm. Swanson, Jippo jne.
Kumminkin heitän ilmoilla vielä ihan hurlumhei-ehdotuksen, jossa kuitenkin otetaan huomioon tosi monia puheena olleita seikkoja, mm.
- Seurojen kassat huutavat lisäotteluja kaksinkertaisen runkosarjan (ja loppupelien) lisäksi, mutta kolminkertaisesta sarjasta kertyisi 36 ottelua, mikä lienee liikaa.
- Vaikuttaisi siltä, että tämän kesän viisi suurta (Manse, Kouvola, Vimpeli, Sotkamo & Joensuu) kaipaisi lisää kovia keskinäisiä kahinoita. Voisihan niitä järjestää vaikka runkosarjaankin lisää. Mutta se on jo nähty, että runkosarjaan loppukesään sijoitetut ylä- ja alasarjat ennen pudotuspelejä eivät kovin paljon sytytä.
- Pesistä seuraava kansa janoaa todellisten yllätysten kunnollista mahdollisuutta, esimerkiksi Mansen ja Imatran välinen puolivälisarja oli siitä mainio osoitus.
- Viime kesän viisi kovinta ovat erittäin luultavasti kovia myös ensi kesänä. Minun luullakseni ne voisivat olla hyvinkin valmiita ottamaan riskin, että saisivat runkosarjaan lisää kovia keskinäisiä matseja, vaikka aidosti joutuvat tappelemaan sijoista myös muun kahdeksikon kanssa – muu kahdeksikko saisi keskinäisistä matseistaan ihan samanarvoisia pinnoja. Sarjataulukossa yksinkertaisesti siis pinnat ratkaisisivat runkosarjan sijan, vaikka ottelukaaviot eroaisivat. Kaksinkertaisesta perusrunkosarjasta kertyisi 24 peliä ja lisäotteluista 8, joten runkosarjaotteluja kertyisi jokaiselle joukkueelle 32. Aika paljon, mutta jos sarja perinteiseen tapaan alkaisi toukokuun alkupuoliskolla, merkittävästi väljemmällä tahdilla pelattaisiin kuin tämän kesän 28 ottelun runkosarja.
Em. viisikolle laitetaan heti talvella sarjaohjelmaan kaksi keskinäistä lisäottelua kutakin muuta viisikon joukkuetta vastaan, joten ne pelaavat ajallisesti sinne tänne touko-elokuuhun ripotelluissa runkosarjan ”lisäpeleissä” toisiaan vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa. Kaikille siis neljä koti- ja neljä vieraspeliä lisää – ja ennalta kovimmat kohtaavat toisensa neljä kertaa runkosarjassa ja muut kahdeksan joukkuetta kahdesti. Loppu kahdeksikko puolestaan pelaisi kaksinkertaisen perusrunkosarjan lisäksi yksinkertaisen keskinäisen sarjan, josta kullekin seitsemän lisämatsia – ja kahdeksanneksi matsiksi tulisi alueellinen lisäpeli pareittain Kempele – Raahe, Imatra – Kitee, Koskenkorva – Seinäjoki ja Hyvinkää – Kankaanpää. Em. "lähijoukkueet" kohtaisivat siis toisensa runkosarjassa neljästi (kahdesti kotona ja kahdesti vieraissa), muut kahdeksikon joukkueet kolmesti ja ennalta kovimman viisikon kahdesti. Kaikille kahdeksikonkin joukkueille siis lisää neljä kotipeliä ja neljä vieraspeliä – ja nämäkin voidaan kirjoittaa sarjaohjelmaan jo talvella. Siis jos seurat tähän suostuisivat. Enpä usko, että alempaan kastiinkaan luokitelluista vastuttettaisiin sitä, että saisivat keskinäisten lisäpelien ansiosta lisää ennakko-odotusten mukaan tasaisia matseja – ja lisäksi superbonuksena normaalia suuremman mahdollisuuden ohittaa useampi viidestä kovasta ja mahdollisuus päästä kotiedun turvin puolivälieriin. Tätä superpesis minusta kaipaa tässä tilanteessa, että Kiteen, Tahkon, KeKin, Kossun jne. kannattajat jaksavat uskoa imatramaiseen superyllätykseen ja vieläpä menestyksellisemmin. Toisaalta jotkut kovan viisikon kannattajat kiittävät siitä, että puolitehoinen läpsyttely runkosarjassa jää vähemmälle, koska on aidompi vaara, että muusta kahdeksikosta jotkut painelevat runkosarjassa omasta suosikkijoukkueesta ohi.
Urheilullisesti tämä ei olisi viimeisen päälle tasapuolista, mutta eivätköhän todelliset parhaat tälläkin systeemillä seuloutuisi parhaiksi. Ennen muuta tämäntyyppisestä seurojen talous ja siten pesis hyötyisi tässä tilanteessa... Se on minusta selvää, että jännitettä ei voida luoda sillä, että pudotettaisiin superista enemmän kuin aluksi sovittiin. Eli kohti 14 joukkueen superkesää 2023 tällaisin myönteisin lisäkiihokkein.
Kyllä nyt ihmisen keskittymiskyvyn pitää tuollaiseen viestiin riittää.Jos sarjajärjestelmän avaamiseen tarvitaan niin pitkä kirjoitus, että sitä ei jaksa lukea lähellekään puoliväliä, kyseinen himmeli on todennäköisesti liian monimutkainen. Selkeä kaksinkertainen sarja ja pudotuspelit. Siinä olisi hyvä ja selkeä malli puoliammattilaislajiin. Pelimäärää pitää vähentää, että saadaan laatua ja kiinnostavuutta peleihin, vähemmän pelaajakierrätystä ja loukkaantumisia. Urheilullisesti tasapuolinen sarja pitää olla, kun ratkotaan putoamisia ja pudotuspelipaikkoja.
Tämä sarjajärjestelmän luotettavuus ja pysyvyys on tärkeä pointti. Seurat eivät voi suunnitella toimintaa pitkäjänteisesti, jos järjestelmä muuttuu vuodesta toiseen. Aiemmin tehdyistä päätöksistä pitää pitää kiinni. Jos järjestelmää olennaisesti muutetaan, pitää olla vuoden siirtymäaika.Ennen Siipen luopumista oli jo sovittu, että miesten superi pelataan vuosina 2022 ja 2023 14 joukkueella. Uskoisin, että suunnilleen samoilla suunnitelmilla mennään, vaikka nyt kausi 2022 pelataan 13 joukkueella.
Alunperin vuonna 2022 oli, ja varmaan on vieläkin, tarkoitus päättää vuoden 2024 joukkuemäärä.
Toimintaympäristö seuroille on ihan mahdoton, jos joukkuemäärää vaihdellaan ees taas kuin jossain Valko-Venäjällä tuomareita.
Rohkea ja erittäin innovatiivinen ehdotus. Taloudellisessa mielessä jopa loistava. Seurat saisivat lisää juuri niitä otteluita, jotka ovat kunkin osalta tasaisimpia ja siten keräisivät eniten yleisöä.Hyvää pohdintaa monelta, mm. Swanson, Jippo jne.
Kumminkin heitän ilmoilla vielä ihan hurlumhei-ehdotuksen, jossa kuitenkin otetaan huomioon tosi monia puheena olleita seikkoja, mm.
- Seurojen kassat huutavat lisäotteluja kaksinkertaisen runkosarjan (ja loppupelien) lisäksi, mutta kolminkertaisesta sarjasta kertyisi 36 ottelua, mikä lienee liikaa.
- Vaikuttaisi siltä, että tämän kesän viisi suurta (Manse, Kouvola, Vimpeli, Sotkamo & Joensuu) kaipaisi lisää kovia keskinäisiä kahinoita. Voisihan niitä järjestää vaikka runkosarjaankin lisää. Mutta se on jo nähty, että runkosarjaan loppukesään sijoitetut ylä- ja alasarjat ennen pudotuspelejä eivät kovin paljon sytytä.
- Pesistä seuraava kansa janoaa todellisten yllätysten kunnollista mahdollisuutta, esimerkiksi Mansen ja Imatran välinen puolivälisarja oli siitä mainio osoitus.
- Viime kesän viisi kovinta ovat erittäin luultavasti kovia myös ensi kesänä. Minun luullakseni ne voisivat olla hyvinkin valmiita ottamaan riskin, että saisivat runkosarjaan lisää kovia keskinäisiä matseja, vaikka aidosti joutuvat tappelemaan sijoista myös muun kahdeksikon kanssa – muu kahdeksikko saisi keskinäisistä matseistaan ihan samanarvoisia pinnoja. Sarjataulukossa yksinkertaisesti siis pinnat ratkaisisivat runkosarjan sijan, vaikka ottelukaaviot eroaisivat. Kaksinkertaisesta perusrunkosarjasta kertyisi 24 peliä ja lisäotteluista 8, joten runkosarjaotteluja kertyisi jokaiselle joukkueelle 32. Aika paljon, mutta jos sarja perinteiseen tapaan alkaisi toukokuun alkupuoliskolla, merkittävästi väljemmällä tahdilla pelattaisiin kuin tämän kesän 28 ottelun runkosarja.
Em. viisikolle laitetaan heti talvella sarjaohjelmaan kaksi keskinäistä lisäottelua kutakin muuta viisikon joukkuetta vastaan, joten ne pelaavat ajallisesti sinne tänne touko-elokuuhun ripotelluissa runkosarjan ”lisäpeleissä” toisiaan vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa. Kaikille siis neljä koti- ja neljä vieraspeliä lisää – ja ennalta kovimmat kohtaavat toisensa neljä kertaa runkosarjassa ja muut kahdeksan joukkuetta kahdesti. Loppu kahdeksikko puolestaan pelaisi kaksinkertaisen perusrunkosarjan lisäksi yksinkertaisen keskinäisen sarjan, josta kullekin seitsemän lisämatsia – ja kahdeksanneksi matsiksi tulisi alueellinen lisäpeli pareittain Kempele – Raahe, Imatra – Kitee, Koskenkorva – Seinäjoki ja Hyvinkää – Kankaanpää. Em. "lähijoukkueet" kohtaisivat siis toisensa runkosarjassa neljästi (kahdesti kotona ja kahdesti vieraissa), muut kahdeksikon joukkueet kolmesti ja ennalta kovimman viisikon kahdesti. Kaikille kahdeksikonkin joukkueille siis lisää neljä kotipeliä ja neljä vieraspeliä – ja nämäkin voidaan kirjoittaa sarjaohjelmaan jo talvella. Siis jos seurat tähän suostuisivat. Enpä usko, että alempaan kastiinkaan luokitelluista vastuttettaisiin sitä, että saisivat keskinäisten lisäpelien ansiosta lisää ennakko-odotusten mukaan tasaisia matseja – ja lisäksi superbonuksena normaalia suuremman mahdollisuuden ohittaa useampi viidestä kovasta ja mahdollisuus päästä kotiedun turvin puolivälieriin. Tätä superpesis minusta kaipaa tässä tilanteessa, että Kiteen, Tahkon, KeKin, Kossun jne. kannattajat jaksavat uskoa imatramaiseen superyllätykseen ja vieläpä menestyksellisemmin. Toisaalta jotkut kovan viisikon kannattajat kiittävät siitä, että puolitehoinen läpsyttely runkosarjassa jää vähemmälle, koska on aidompi vaara, että muusta kahdeksikosta jotkut painelevat runkosarjassa omasta suosikkijoukkueesta ohi.
Urheilullisesti tämä ei olisi viimeisen päälle tasapuolista, mutta eivätköhän todelliset parhaat tälläkin systeemillä seuloutuisi parhaiksi. Ennen muuta tämäntyyppisestä seurojen talous ja siten pesis hyötyisi tässä tilanteessa... Se on minusta selvää, että jännitettä ei voida luoda sillä, että pudotettaisiin superista enemmän kuin aluksi sovittiin. Eli kohti 14 joukkueen superkesää 2023 tällaisin myönteisin lisäkiihokkein.
Joten on täysin tarpeetonta lähteä luomaan lisää keinotekoista turbulenssia seuroille koronan lisäksi. Vakautta ja ennustettavuutta tarvitaan.Aika haastava toimintaympäristö näyttäis tämä laaja sarjakin olevan monellekin seuralle.
Loistava ehdotus kärkiporukoiden kannalta, mutta lisää taloudellista epätasapainoa peräpäähän. Esim. Manse ja Sotkamo ovat joukkueita joiden pelit tuo katsojia myös vieraskentälle. Ehkäpä myös Vimpeli voidaan lukea jatkossa samaan sakkiin Vainionpään myötä ja Kanalan tempausten. Taas vastaavasti esim Kaman pelit eivät kiinnosta ketään vieraskentilläRohkea ja erittäin innovatiivinen ehdotus. Taloudellisessa mielessä jopa loistava. Seurat saisivat lisää juuri niitä otteluita, jotka ovat kunkin osalta tasaisimpia ja siten keräisivät eniten yleisöä.
Tasapuolisuus ei täysin toteudu, kuten kirjoitat. Mutta jos kaikki seurat olisivat valmiita priorisoimaan talouden ja sen takia aavistuksen tinkimään tasapuolisuudesta, niin mikä ettei. Minulle lajin seuraajana kyllä kelpaisi. Lisäisi merkittävästi runkosarjan kiinnostavuutta.
Tälläinen suurimmat edellä -ajattelusuunta taitaa olla muoti-ilmiö urheilun parissa. Näissä ehdotuksissa usein unohdetaan tälläiset muita joukkueita koskevat lieveilmiöt.Loistava ehdotus kärkiporukoiden kannalta, mutta lisää taloudellista epätasapainoa peräpäähän. Esim. Manse ja Sotkamo ovat joukkueita joiden pelit tuo katsojia myös vieraskentälle. Ehkäpä myös Vimpeli voidaan lukea jatkossa samaan sakkiin Vainionpään myötä ja Kanalan tempausten. Taas vastaavasti esim Kaman pelit eivät kiinnosta ketään vieraskentillä
Joten on täysin tarpeetonta lähteä luomaan lisää keinotekoista turbulenssia seuroille koronan lisäksi. Vakautta ja ennustettavuutta tarvitaan.