Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2020

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
727
Siksi koen, että näitä asioita on ihan hyvä nostaa esille ja pohtia myös täällä. Toki sille voisi olla ihan oma ketjunsa. Pahoittelen omalta osaltani, että olen vienyt Manse -keskustelusta näinkin paljon tilaa Porin kautta henkisen puolen analysointiin.
Joo, ilman muuta hyvä keskustella, ei itselläni ainakaan sitä vastaan mitään ole eikä nyt niin haittaa ainakaan itseäni, että keskustelu menee palstan aiheesta vähän eri suuntaan. Silleenhän näillä palstoilla usein käy, että ensin keskustellaan jostain laajasta aiheesta (Manse vs. Pori -peli), sitten mennään siihen liittyviin yksityiskohtiin (esim. Puiston toiminta), joilla ei aina ole sitten palstan aiheeseen enää niin paljoa yhteyttä, mutta liittyvät aiempiin viesteihin. Tuo ainakin omasta mielestäni ihan ok.

Ehdottomasti motiivi onkin auttaa, eli siis pyrkiä hallitsemaan peliä sitä kautta. Tarkoin harkituissa ja tietyissä tilanteissa täysin paikallaan, mutta jatkuvasti toistuvana alkaa menettää merkityksensä. Ja siitä huudosta huokuu myös pelko ja aggressiivisuus enemmän, kuin kannustus ja sen voi myös omassa joukkueessa kokea uhkaavana (eli lamauttavana).
Tämä taas on sun oma mielipiteesi asiasta, että tuosta on enemmän haittaa kuin hyötyä jatkuvasti toistuvana, minkä Puisto ja ehkä myös Porin pelaajat saattavat kokea toisin. Tai voi olla tietty johonkin psykologian oppiin liittyvä, en ole niin perillä psykologiasta, mutta niissäkin pitää varmaankin ottaa se tapahtumaympäristö (urheilutapahtuma/pesispeli) huomioon. Urheilussahan on myös se normaalista elämästä poikkeava puoli, että se on tavallaan vähän rinnastettavissa sotaan siinä mielessä, että sun pitää olla koko ajan hereillä, jotta lopputulos on paras mahdollinen ja saat tehtyä jokaiseen tilanteeseen parhaan suorituksen. Jos et ole hereillä, niin tilanteet meni jo ja hävisit. Pitää olla paljon valppaampana kuin normaalielämässä, se siis pointtina.
Voit olla kyllä oikeassakin, en osaa sanoa. Mä en kuitenkaan usko, että Porin pelaajat kokee tuota kauhean uhkaavana, kun ne tuntee Puiston ja tietää, mitä sillä yritetään saavuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
159
Jaa, tämä naisten runkosarjahan menee mielenkiintoiseksi, kun Kirittäret konttasi Lapuaa vastaan.
Jos Manse PP voittaisi puhtaasti kolmella pisteellä Kirittäret ja Kirittäret voittaisi puhtaasti kolmella pisteellä Tahkon, niin pisteethän olisi tasan, samaten kuin kaikki pistevoitot. Mikäs silloin sitten ratkaisee runkosarjan sijoituksen?
Onko @MieVaan :lla tietoa asiasta? Juoksusuhde? Keskinäiset ottelut?

Jos nyt oikein löysin niin näin menee:

KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2020

Jos kahden tai useamman joukkueen pistemäärä on tasan, ratkaistaan joukkueiden keskinäinen sijoitus seuraavasti

36.2 Jaksopelit kaksinkertainen sarja
1) voitetut ottelut
2) 3 pisteen voitot
3) kaikkien otteluiden juoksuero
4) keskinäisten otteluiden voitot
5) keskinäisten otteluiden pisteet
6) keskinäisten otteluiden jaksoero (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)
7) keskinäisissä otteluissa voitettujen jaksojen määrä (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)
8) keskinäisten otteluiden juoksuero
9) keskinäisissä otteluissa tehdyt juoksut
10) kaikkien otteluidenjaksoero (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)
11) voitettujen jaksojen määrä (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)
12) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut
13) arpa

Sarjoissa, joissa pelataan omassa lohkossa kaksinkertainen sarja ja toista lohkoa vastaan yksinkertainen sarja, noudatetaan tasapisteissä kaksinkertaisen sarjan sijoitusmäärittelyä.

Kirittäret edellä juoksuerossa +10.
 
Viestejä
88
Urheilussahan on myös se normaalista elämästä poikkeava puoli, että se on tavallaan vähän rinnastettavissa sotaan siinä mielessä, että sun pitää olla koko ajan hereillä, jotta lopputulos on paras mahdollinen ja saat tehtyä jokaiseen tilanteeseen parhaan suorituksen. Jos et ole hereillä, niin tilanteet meni jo ja hävisit. Pitää olla paljon valppaampana kuin normaalielämässä, se siis pointtina.
Tuota juuri se linkkaamani kartta itse asiassa koitti avata. Eli sodankäynti versus haastaminen. Tekemisen ja kehittymisen jaettu ilo versus voitolla olemisen ja pelikaverien kustannuksella hankittu ilo. Karkeasti suomennettuna se tarkoittaisi kai sitä, että tuo competition - aito urheilu tarkoittaa, että pelikaveri ja vastustaja haastaa sinua ja joukkuettasi yhä parempiin suorituksiin ja arvostat ja kunnioitat heitä, koska he mahdollistavat kehittymisesi ja sinun on tehtävä parhaat suoritukset onnistuaksesi. Topi Kosonen on miesten puolella hyvä esimerkki tällaisesta positiivisella energialla "käyvästä" pelaajasta. Tällä asenteella on mahdollista päästä flowtilaan, jolloin ihminen on täysin pelin sisällä ja keskittynyt ainoastaan tekemään omat suorituksensa mahdollisimman hyvin kunnioittaen kuitenkin samalla kaikkia muita pelissä olevia. Se vaatii rohkeutta, nöyryyttä ja avoimuutta, eikä se onnistu psyykkisten puolustusmekanismien ollessa päällä. Sellaisen pelin seurauksena kaikki ns. voittavat. Kun taas tuo decompetition - sodankäynti on sitä, että tavoite on ainoastaan olla toisiaan vastaan ja voittaa keinolla millä hyvänsä ja millä kustannuksella tahansa. Siinä huomio on enemmän siinä, mitä vastustaja tekee, kehon puolustusmekanismit on päällä ja se voi vaikeuttaa keskittymistä tekemään itse parhaita suorituksia ja flowtilaan pääseminen on mahdotonta. Suoritusvarmuus on usein hyvin epävakaa. Usein sellaisella pelaajalla käyttäytyminen näkyy ulospäin kovana aggressiivisuutena tai toisena ääripäänä, eli lamaantumisena. Useimmiten aggressiivisuuteen taipuva pelaaja kuitenkin pääsee paremmin eteenpäin, kuin lamaantumiseen taipuva, vaikka jälkimmäisellä voisi toisessa ympäristössä mahdollisesti olla paljon enemmän potentiaalia ja annettavaa. Näin usein näkeekin, kun pelaaja vaihtaa joukkuetta, eli vaihtaa ilmapiiriä, tapahtuu "kukkaan puhkeaminen". Flowtilahan tosiaan vaatii rentoutta ja rohkeutta, täydellistä heittäytymistä ja luottamista itseensä ja joukkueeseen. Kykyä antaa, ottaa vastaan ja mukautua muuttuviin tilanteisiin ja löytää nopeita ratkaisuja. Elää ikäänkuin täysillä pelin "virrassa" niinkään vastuttamatta, vaan mukautuen.

Tästä pääsemme aiheen ytimeen, eli puolustusmekanismeihin, joka on siis ihan oma lukunsa ja ne on useimmiten ihmisillä täysin tiedostamattomia. Puolustusmekanismit estää ihmistä käyttämästä koko potentiaaliaan, eli fyysistä ja älyllistä yhteiskapasiteettiaan, vaan käytössä on silloin alkeellisemmat selviytymismekanismit ja käyttäytyminen on primitiivisempää (eli käytännössä eläinten tasolla). Puolustusmekanismit aktivoi aina uhka ja niiden aktivoitumisen määrittää hermosto, joten se on tahdosta riippumatonta. Uhka voi olla sisäinen tai ulkoinen, ja se on todella yksilöllistä. Jotkut ovat hyvin tasapainoisia, eivätkä hätkähdä yhtään mitään ja joku toinen taas voi kokea pienenkin äänenpainon ja kehonkielen uhkaavana niin, että puolustusmekanismit kytkeytyy päälle, kun olo ei ole enää turvallinen. Jollain taas on opittu tapa rankaista itseään virheistä, jolloin uhka on sisäinen. Tästä on kyllä urheilupiireissä ollut viime aikoina keskustelua tuolla toisaalla ja aihe on toooodella laaja ja tooodella syvällinen, mutta koska fyysinen kapasiteetti on tänä päivänä pystytty viemään jo niin huippuunsa, alkaa näillä psyykkisen puolen asioilla olla koko ajan ratkaisevampaa merkitystä. Tai no psyykkinen ja psyykkinen, lopulta kaikki sekin on kuitenkin vain fysiikkaa ;).

Alkaa nyt jo itselläkin höyry nousta päästä, kun näitä pohdiskelee, täytyy taas ottaa pieni paussi 🤯🤣.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
727
Jos nyt oikein löysin niin näin menee:
1) voitetut ottelut
2) 3 pisteen voitot
3) kaikkien otteluiden juoksuero
Kirittäret edellä juoksuerossa +10.
Okei, eli siis jos Manse PP voittaisi puhtaasti, niin siltikään ei ole omissa käsissä runkosarjan voitto. Tuo juoksuerojen ero on siitä mielenkiintoinen, että jos vaikka voittaa 5 juoksulla keskinäisessä pelissä, niin silloinhan tuo +10 muuttuisi nollaksi, koska toisella paranee viidellä juoksulla juoksuero ja toisella huononee saman verran.
Kaksi realistista mahdollisuutta siis runkosarjan voittoon:
1) Voittaa Kirittäret puhtaasti ja jos Tahko voittaisi/pelaisi tasan toisen jakson Kirittäriä vastaan
2) Voittaa Kirittäret puhtaasti ja takoa pirusti juoksuja, jolloin ehkä riittäisi vaikka Kirittäret voittaisi Tahkon puhtaasti, jos voittaisi niukoilla lukemilla.

Aika epätodennäköistä kuitenkin, luultavasti Kirittäret sen runkosarjan voittaa, kun heillä vielä kaksi peliä jäljellä. Mutta on tuossa pienet mahdollisuudet.
Mutta playoff-pelithän ne tärkeämmät sitten on.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
727
Tuota juuri se linkkaamani kartta itse asiassa koitti avata. Eli sodankäynti versus haastaminen.
1597938955966.png

Niin tämä. Joo, on tuossa kyllä ihan järkevää asiaa. Tavallaan tuo kilpailu (competition) painottaa pelaajien ja pelin kehittymistä/kehittämistä (pursuit of excellence, focus on process) ja tuo epäkilpailu (decompetition) painottaa voittamista (winning, focus on outcome). Kyllä itsekin näen, että tuo vasemmanpuoleinen on se mentaliteetti, joka on parempi, mutta tavallaan kuitenkin se pelaajien/pelin kehittäminenkin tähtää kuitenkin sinne voittamiseen lopulta.
Sillä sodalla nyt en ihan tarkoittanut sitä, mitä tuossa sillä haetaan (keskittymistä vastustajan suoritusten heikentämiseen/sabotointiin), vaan viittasin sillä siihen vaatimukseen jatkuvasta valppaudesta pelissä erona normaalielämään. Se mielestäni menee ihan molemmille puolille tuossa perusedellytyksenä. Tosin olen kyllä sitä mieltä, että myös nuo oikean puolen keinot pitää ottaa käyttöön niissä ratkaisupeleissä sitten, että tulos on paras mahdollinen (esim. vastustajan psyykkaus, lyönnit heikoimmalle vastustajan pelaajille, jne.), mutta valtaosin se tekeminen pitäisi kyllä keskittyä tuonne vasemmalle puolelle oman tekemisen kehittämiseen ennemmin kuin vastustajan pelin heikentämiseen/virheiden hyväksikäyttöön. Siitä olen ihan samaa mieltä.

En nyt ihan allekirjoita sitä, että Pesäkarhuilla se tekeminen olisi tuolla oikealla puolella niin Puiston kuin Österlundinkaan osalta. Mun mielestä on Porillakin tekeminen enemmän tuolla vasemmalla. On sielläkin moni pelaaja kehittynyt hyvin mielestäni ja itse olen ainakin pitänyt Österlundin vahvuutena juuri talviharjoittelua. Aiemmilla kausilla olin vähän kriittinen Österlundin taktisiin ratkaisuihin pelinjohtajana, mutta mielestäni ne paranivat viime kaudelle ja Pesäkarhut oli lähellä voittaa Kirittäret finaalissa. Siellä oli vaikka mitä hyviä taktisia asioita. Henki oli mielestäni myös hyvä joukkueessa. Se kuitenkin, että Kirittärillä on Viljanen tuolla pelinjohtajana, on heillä valtava etu, koska Viljanen on mielestäni paras naisten pelinjohtaja taktisesti. Lisäksi hyvä pelaajien kehittäjä myös. Tämän lisäksi siellä oli Hukka, jota itse pidän parhaana etenijänä ja vaihtajana naispesiksessä. Pori mielestäni vähän heikkeni materiaaliltaan verrattuna viime kauteen, kun Lindström lopetti. Tosin mielestäni Kirittäret heikkeni vielä enemmän, kun Hukka ja E.Sallinen tuli Manseen. Vastaavasti Manse vahvistui runsaasti pelaajamateriaalilta. Siksi mielestäni aika tasan ovat voimasuhteet näillä kolmella joukkueella nyt kokonaisuutena. Tosin Mansella mielestäni ihan hyvät mahdollisuudet mennä päätyyn asti, koska pelinjohtaja on parempi kuin mitä odotin ja pelaajat kehittyneet.

Tekemisen ja kehittymisen jaettu ilo versus voitolla olemisen ja pelikaverien kustannuksella hankittu ilo. Karkeasti suomennettuna se tarkoittaisi kai sitä, että tuo competition - aito urheilu tarkoittaa, että pelikaveri ja vastustaja haastaa sinua ja joukkuettasi yhä parempiin suorituksiin ja arvostat ja kunnioitat heitä, koska he mahdollistavat kehittymisesi ja sinun on tehtävä parhaat suoritukset onnistuaksesi. Topi Kosonen on miesten puolella hyvä esimerkki tällaisesta positiivisella energialla "käyvästä" pelaajasta.
Okei, ei ole kyllä oma suosikkipelaaja. En tosin osaa niin ottaa kantaa, kun en ole seurannut tarkemmin.
Ennemmin pidän Puhtimäestä positiivisen ja humoristisen otteen takia sekä kovan harjoittelun ja esim. Tuohisaari vaikuttaisi mielestäni hyvältä joukkuepelaajalta.

Tällä asenteella on mahdollista päästä flowtilaan, jolloin ihminen on täysin pelin sisällä ja keskittynyt ainoastaan tekemään omat suorituksensa mahdollisimman hyvin kunnioittaen kuitenkin samalla kaikkia muita pelissä olevia. Se vaatii rohkeutta, nöyryyttä ja avoimuutta, eikä se onnistu psyykkisten puolustusmekanismien ollessa päällä. Sellaisen pelin seurauksena kaikki ns. voittavat. Kun taas tuo decompetition - sodankäynti on sitä, että tavoite on ainoastaan olla toisiaan vastaan ja voittaa keinolla millä hyvänsä ja millä kustannuksella tahansa. Siinä huomio on enemmän siinä, mitä vastustaja tekee, kehon puolustusmekanismit on päällä ja se voi vaikeuttaa keskittymistä tekemään itse parhaita suorituksia ja flowtilaan pääseminen on mahdotonta. Suoritusvarmuus on usein hyvin epävakaa. Usein sellaisella pelaajalla käyttäytyminen näkyy ulospäin kovana aggressiivisuutena tai toisena ääripäänä, eli lamaantumisena. Useimmiten aggressiivisuuteen taipuva pelaaja kuitenkin pääsee paremmin eteenpäin, kuin lamaantumiseen taipuva, vaikka jälkimmäisellä voisi toisessa ympäristössä mahdollisesti olla paljon enemmän potentiaalia ja annettavaa. Näin usein näkeekin, kun pelaaja vaihtaa joukkuetta, eli vaihtaa ilmapiiriä, tapahtuu "kukkaan puhkeaminen". Flowtilahan tosiaan vaatii rentoutta ja rohkeutta, täydellistä heittäytymistä ja luottamista itseensä ja joukkueeseen. Kykyä antaa, ottaa vastaan ja mukautua muuttuviin tilanteisiin ja löytää nopeita ratkaisuja. Elää ikäänkuin täysillä pelin "virrassa" niinkään vastuttamatta, vaan mukautuen.

Tästä pääsemme aiheen ytimeen, eli puolustusmekanismeihin, joka on siis ihan oma lukunsa ja ne on useimmiten ihmisillä täysin tiedostamattomia. Puolustusmekanismit estää ihmistä käyttämästä koko potentiaaliaan, eli fyysistä ja älyllistä yhteiskapasiteettiaan, vaan käytössä on silloin alkeellisemmat selviytymismekanismit ja käyttäytyminen on primitiivisempää (eli käytännössä eläinten tasolla). Puolustusmekanismit aktivoi aina uhka ja niiden aktivoitumisen määrittää hermosto, joten se on tahdosta riippumatonta. Uhka voi olla sisäinen tai ulkoinen, ja se on todella yksilöllistä. Jotkut ovat hyvin tasapainoisia, eivätkä hätkähdä yhtään mitään ja joku toinen taas voi kokea pienenkin äänenpainon ja kehonkielen uhkaavana niin, että puolustusmekanismit kytkeytyy päälle, kun olo ei ole enää turvallinen. Jollain taas on opittu tapa rankaista itseään virheistä, jolloin uhka on sisäinen. Tästä on kyllä urheilupiireissä ollut viime aikoina keskustelua tuolla toisaalla ja aihe on toooodella laaja ja tooodella syvällinen, mutta koska fyysinen kapasiteetti on tänä päivänä pystytty viemään jo niin huippuunsa, alkaa näillä psyykkisen puolen asioilla olla koko ajan ratkaisevampaa merkitystä. Tai no psyykkinen ja psyykkinen, lopulta kaikki sekin on kuitenkin vain fysiikkaa ;).
"Go with the flow!" :) Joo, kyllä tässä on mielestäni ihan järkeviä ajatuksia. Kyllä tuota tosiaan näkee usein, että usein joku pelaaja alkaa suorittaa paremmin, kun vaihtaa joukkuetta, mm. tuon takia. Sitäkin usein näkee, että juuri tuollainen joukkue, missä ollut hyvä ja turvallinen ilmapiiri suorittaa parhaiten juuri siellä ratkaisupaikoissa ja sieltä nousee ihan odottamattomia pelaajia ratkomaan ratkaisupelejä. Usein olen itsekin nähnyt tuon eri pallopeleissä.
Kaikki tiet vissiin johtavat Roomaan - tai fysiikkaan - lopulta psykologiassakin. :)

Alkaa nyt jo itselläkin höyry nousta päästä, kun näitä pohdiskelee, täytyy taas ottaa pieni paussi 🤯🤣.
Ehkä sä oot ansainnut sen. ;) Viikonloppuna vähän kylmää koneeseen, niin höyryt laskee. :LOL:🍺🍷
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
88
Viikonloppuna vähän kylmää koneeseen, niin höyryt laskee. :LOL:🍺🍷

Se oiskin sopivasti saunailta järven rannalla tiedossa, joten pääsee viilentymään sekä sisäisesti, että ulkoisesti :cool:👌. Kiitokset hyvästä, objektiivisesta keskustelusta ja kommenteistasi, tällainen ajatustenvaihto pistää pohtimaan omiakin näkökulmia ja laajentaa parhaimmillaan taas hieman perspektiiviä.
 
Viestejä
727
Se oiskin sopivasti saunailta järven rannalla tiedossa, joten pääsee viilentymään sekä sisäisesti, että ulkoisesti :cool:👌. Kiitokset hyvästä, objektiivisesta keskustelusta ja kommenteistasi, tällainen ajatustenvaihto pistää pohtimaan omiakin näkökulmia ja laajentaa parhaimmillaan taas hieman perspektiiviä.
Joo, eipä mitään. Sen voin vielä sanoa, että mun käsittääkseni Porin pelaajilta kysyttiin jossain vaiheessa seurajohdon puolelta, että kenet ne haluaa pelinjohtajakseen, ja ne sanoi, että Österlundin. Mun mielestä se kertoo aika paljon. Tuskin valitsisi sitä, jos joukkueessa olisi huono henki. Oikeastaan veikkaan, että tuosta aika moni lopettaa nyt, kun Österlund siirtyy Joensuuhun. Siellä on Porissa myös seuran johdossa Vesa Saine, joka vaikuttaa mielestäni erittäin hyvältä seurajohtajalta. Joka vuosi Porilla on ollut parhaat yleisömäärät ja suurimmat yhteistyökumppanitulot naisissa käsittääkseni (tosin tästä koronakaudesta en tiedä). Paremmat yleisömäärät kuin monella miesjoukkueella. Sieltä voisi aika monen muun pesisseuran johto ottaa esimerkkiä sen sijaan, että nillittää siitä, että omat juniorit menee kärkiseuroihin.
Pidä hauskaa! (y)
 
Viestejä
88
Joo, eipä mitään. Sen voin vielä sanoa, että mun käsittääkseni Porin pelaajilta kysyttiin jossain vaiheessa seurajohdon puolelta, että kenet ne haluaa pelinjohtajakseen, ja ne sanoi, että Österlundin. Mun mielestä se kertoo aika paljon. Tuskin valitsisi sitä, jos joukkueessa olisi huono henki. Oikeastaan veikkaan, että tuosta aika moni lopettaa nyt kun Österlund siirtyy Joensuuhun. Siellä on Porissa myös seuran johdossa Vesa Saine, joka on mielestäni erittäin hyvä seurajohtaja. Joka vuosi Porilla on parhaat yleisömäärät ja suurimmat yhteistyökumppanitulot naisissa. Paremmat yleisömäärät kuin monella miesjoukkueella. Sieltä voisi aika monen muun pesisseuran johto ottaa esimerkkiä sen sijaan, että nillittää siitä, että omat juniorit menee kärkiseuroihin.
Pidä hauskaa! (y)
Okei, mitä muita vaihtoehtoja oli tarjolla? Kyllähän sitä monet naiset jää huonoihin parisuhteisiinkin ;). Yksi iso asia on muuten yleisesti pelinjohtajien vähäinen tarjonta. Kyseenalaistan itse asiassa aika paljon Viljasenkin suhtautumista pelaajiinsa. Pelitaktiikka voi toki olla hyvä, mutta Kirittärien ilmapiiri on yhtälailla omaan silmään aika ylikontrolloitua ja ilotonta. Toki tuossa asemassa Viljanen pystyy pyörittelemään ja käyttämään pelaajien parhaimmistoa, mutta en yhtään ihmettele, että Hukka esimerkiksi lähti. Odotinkin itse asiassa jo sitä. Hukka vaikuttaa juuri sen tyyppiseltä pelaajalta, josta voi Mansessa vielä vapautua potentiaalia entisestään (peli-ilosta puhumattakaan). Wirzenius on erittäin piristävä tulokas naisten pelinjohtajistoon. On hyvä myös muistaa, että johtajan kritisoimisessa joukkueen sisällä on aina iso riski oman aseman huonontumisen pelossa. No joo, mutta edelleen olen siis sun kanssa vähän eri mieltä Porin hengestä ja mille pohjalle se on rakennettu.
 
Viestejä
727
Okei, mitä muita vaihtoehtoja oli tarjolla? Kyllähän sitä monet naiset jää huonoihin parisuhteisiinkin ;). Yksi iso asia on muuten yleisesti pelinjohtajien vähäinen tarjonta. Kyseenalaistan itse asiassa aika paljon Viljasenkin suhtautumista pelaajiinsa. Pelitaktiikka voi toki olla hyvä, mutta Kirittärien ilmapiiri on yhtälailla omaan silmään aika ylikontrolloitua ja ilotonta. Toki tuossa asemassa Viljanen pystyy pyörittelemään ja käyttämään pelaajien parhaimmistoa, mutta en yhtään ihmettele, että Hukka esimerkiksi lähti. Odotinkin itse asiassa jo sitä. Hukka vaikuttaa juuri sen tyyppiseltä pelaajalta, josta voi Mansessa vielä vapautua potentiaalia entisestään (peli-ilosta puhumattakaan). Wirzenius on erittäin piristävä tulokas naisten pelinjohtajistoon. On hyvä myös muistaa, että johtajan kritisoimisessa joukkueen sisällä on aina iso riski oman aseman huonontumisen pelossa. No joo, mutta edelleen olen siis sun kanssa vähän eri mieltä Porin hengestä ja mille pohjalle se on rakennettu.
Mä en tiedä, että mitä muita vaihtoehtoja oli tarjolla, mutta veikkaisin, että Pesäkarhujen resursseilla lähes kuka vain. En usko, että se kysymyksen asettelu on ollut sellainen, että "Otetaanko pelinjohtajaksi Österlund, Esko eskarista vai Vilma vanhainkodista?". :)
Joo, ei siinä mitään, vaikka oot eri mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

jhr

Viestejä
303
Puolivälierät: Kiri - Kempele / SMJ, Manse - SMJ / Fera, Pori - jokin em. kolmesta, Virkiä - Tahko.
 
Viestejä
4,816
Juu, veikkaanpa että Kirit valitsee oitis Feran! Niin minä ainakin tekisin, jos olisin valitsijan roolis...

Tätä pohdiskelin juurikin Jyväskylän ketjussa. Elikäs ketäs Pori sitten valitsee, lienee ehkä riskillä Hyvinkää, mutta ehkä kuitenkin sitten kaukainen Kempele.

Jolloin Tampereelle jäisi sitten se Seinäjoki vai olisiko kuitenkin Hyvinkää jos Lapua jäisi vitoseksi.
 
Viestejä
20
Ei kaks parasta anna hyvää flouta porilaisille ja jättäisi ottamatta Feran pois.
Eilen tätä kirjoittaessa oli tulospalvelussa Porin ja Tampereen sijoitukset väärin päin. Siksi kirjoitin noin.
Mutta miksi tosiaan Kirittäret antaisi Porille lyhyen pelireissun ja helpot pelit? Porin veikkaisin kuitenkin ottavan KeKin ja Manse matkaa Seinäjoelle🤔
 
Viestejä
611
Oli hyvä peli eilen. Toisen jakson hurmoksen jälkeen olisi voinut odottaa, että Manse vie, mutta suoritukset olivat kyllä luokattomia sisäpelissä. Muutenkin, kuten Ojanperäkin sanoi, olisi voinut hyökätä nopeilla etenijöillä ja pistää up suorittamaan.

Mukava katsoa peliä senkin vuoksi, kun molemmat joukkueet keskittyivät pääsääntöisesti omaan tekemiseen ja omaan keskinäiseen fiilikseen toisin kuin aiemmin käsitellyssä Pori-pelissä. Vastustajaan päin tuulettaminen ei vain yksinkertaisesti ole ok, vaan kuspäiden ja leijojen touhua.
 
Viestejä
169
Eilen tätä kirjoittaessa oli tulospalvelussa Porin ja Tampereen sijoitukset väärin päin. Siksi kirjoitin noin.
Mutta miksi tosiaan Kirittäret antaisi Porille lyhyen pelireissun ja helpot pelit? Porin veikkaisin kuitenkin ottavan KeKin ja Manse matkaa Seinäjoelle🤔

Ei Pori Kempeleelle halua lähteä, koska kokevat sen vaikeaksi paikaksi pelata.
 

jhr

Viestejä
303
Itsekin katsoin Porin jäävän jälkeen. Kempeleeseen pääsee Manse nyt bussimatkailemaan paitsi jos uskaltaa ottaa Tahkon kanssa riskin.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös