- Viestejä
- 4,026
Muista sitten ottaa yleisömäärävertailuun myös muut isot lajit pääsarjojen yleisömäärien osalta ajalta ennen jaksopeliä ja nykyään. Suhteuta sen jälkeen katsojamäärät lajien kesken.
Saatat huomata, että ihan kaikissa lajeissa yleisömäärät ovat pudonneet selvästi. Näin on tapahtunut jopa jääkiekon SM-liigassa, mitä ei kyllä mediaa lukiessa kovin helposti uskoisi.
SM-Liigan vuoden 2019 katsojakeskiarvo 4232 on huonoin yleisökeskiarvo 34 vuoteen.
Lisää vertailuun sopupelien vaikutus 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuoliskolla, sekä isojen kaupunkien joukkueiden korvaaminen (mm. Oulu, Jyväskylä, Helsinki) radikaalisti pienempien paikkakuntien ja pienempien katsojamäärien joukkueilla, niin saatat huomata, että jaksopelin ja juoksupelin yleisömäärissä ei olekaan kovin paljon eroa.
Toki 1970- ja 1980-luvuilla käytiin seuraamassa paljon enemmän liveurheilua kuin nykyään. Se on aivan selvä asia, minkä tietysti myönnän. Syyt tähän ovat varsin moninaisia.
Sopupeligatea ei olisi ikinä tullut ilman jaksopelisysteemiä, joten sen vaikutusta ei tarvitse tässä tarkastelussa huomioida.