Ennen oli mailat puuta ja miehet rautaa. Painava puumaila aina numerolla neljä lyövän pyssylyöjän kourissa rottinkia ympärillä. Toisaalta ennen ei pelattu supervuoroa, joten sekin on huomioitava tilastoja tutkittaessa.
Supervuoro, silloin kun se pelataan, vain kumoaa sen yhden vuoron puuttumisen verrattuna aiempaan.
Eli sen vaikutus on vielä pienempi.
Ajatukseni on se, että jos vertaamme sitä miten paljon ennen lyötiin juoksuja per ottelu ja miten paljon nykyään, niin sen tilastointi ei välttämättä ole niin suoraviivaista jos tuloksista halutaan vertailukelpoisia.
Sillä onko esimerkiksi lyöjien varusteet muuttuneet, tai ulkopelit kehittyneet, ei sinänsä ole merkitystä jos tarkoitus on selvittää koska on lyöty eniten juoksuja, mutta peliajalla (jos tällainen hieman vääristelevä ilmaus sallitaan) on merkitystä. Ottelua kohti lyötyjen juoksujen määrään ei voi olla vaikuttamatta se, pelataanko ottelussa neljä, kahdeksan vai yhdeksän vuoroparia hieman kärjistetysti sanoen.
Oikeastaan siis mielekestä olisi ehkä verrata vain jaksopelin ajan tilastoja, niitä kun on jo melko pitkältä ajalta, tai juoksupelin aikaisia tilastoja keskenään, mutta ei näitä toisiinsa, koska pelin luonne on muuttunut niin paljon.