Supervuoro Verkkolehti »

Höpötysketju

Viestejä
52
Jos kerta Schroderus-keskustelu tänne siirtyi, voin avata tarkemmin tuon omani minkä jostain aikoinaan kuulin.

Menneisyydessä satojen vuosien takaa oli Saksassa Schroderus, jonka etunimeä en nyt kyllä enää muista. Hän teki jonkin rikoksen sillä hänet kuljetettiin selliin vangiksi Saksasta aina Suomen maille asti ja Kajaanin linnaan (joka ei silloin todellakaan ollut pelkkä raunio) keskelle Kainuun korpimetikköä. No en tiedä mitä sitten tapahtui mutta seuraava asia tästä tarinasta on se, että tämä kyseinen Schroderus asettui aloilleen Kainuuseen lopulta ja sitten ollaankin jo nykypäivässä.

Schroderuksia ei ole nimirekisterin mukaan Suomessa mitenkään erikoisen paljoa, että sanoisin melkeinpä kaikki Schroderukset on varmaan jollain tapaa toisilleen sukua. Ei ole siis tietoa vaan täysi veikkaus. En itse tunne mitenkään Schroderuksia mutta tämä nimi ja tarina oli mielenkiintoinen aikoinaan.

Ja Eikös se Tuomo ole ihan Kainuusta kotoisin ja asunut siellä, mutta poikansa Ukko ei niinkään?
Saanko tuohon Kajaanin linnaan koordinaatit / tiedon vaikka yksityisviestien puolella? OLisi kiva käydä kattomassa kun täältä KAINUUN kultasista nyt ei hirveen pitkä matka tohon ole ja mummola lapsuudessa oli tuolla Kajaanissa itellä, en tiedä missä UKOlla
 
Viestejä
210
Ne on ne linnanrauniot siinä lähellä toria. Voi siellä edelleen kuljeskella. Hieno paikka!
 
Viestejä
12,994
2993c603-96c8-3602-66d0-57b5b086f4ad
Siinä se sillan alla käsittääkseni on

Sijainti: Kainuu, Kajaani. Osoite: Linnankatu 27, 81700 Kajaani
 
Viestejä
405
2993c603-96c8-3602-66d0-57b5b086f4ad
Siinä se sillan alla käsittääkseni on

Sijainti: Kainuu, Kajaani. Osoite: Linnankatu 27, 81700 Kajaani
Joo! Sinne pääsee ympäri vuorokauden ja varmaan vuoden aikojenkin, toki talvella ei ole talvikunnossapitoa. Nätti paikka ja ei kauas autoakaan tarvitse jättää!
 
Viestejä
746
Jeps, oon tuolla joskus pienenä käyny, porukoitten kans jollain lomamatkalla... Luulin sillon, notta samanlainen kuin vaikka Turun ja Olavinlinna, mutta ei ihan... 🙂

Silti hienoa maisemaa! 👍
 
Viestejä
275
Olipa kerran pieni juniori, joka mietti mitä alkaisi harrastaa. Hän näki läheisellä urheilukentällä jalkapallo-ottelun. Sen nähtyään hän päätti, että alkaisi harrastaa pesäpalloa.

Pesäpalloura eteni ja pikkuhiljaa juniorista kehittyi lupaava aloitteleva pelaaja aikuisten sarjassa. Alkuvuosina hän kunnostautui etenijän roolissa. Hän oli kuuluisa siitä, että lähti pesältä kuin raketti. Ikävä kyllä usein väärällä syötöllä.

Ulkopelissä hänet opittiin tuntemaan näyttävistä kauhaisuistaan. Ja niistä seuranneista läpilyönneistä.

Vuosia vieri ja rooli pelissä muuttui vaihtolyöjäksi, johon pelaajalla olikin synnynnäinen kyky, sillä hänellä oli vaihtotilanteeseen useita eri ratkaisuja lyötäväksi – laittomiksi.

Kuten usein käy, lopulta hän ajautui lyöjäjokeriksi. Bravuuriksi muodostui kumuri, joka suurella varmuudella upposi – takarajan taakse.

Myös arvo-otteluvalitsijat olivat huomanneet hänen kykynsä ja useana vuonna hän olikin mukana Itä-Lännessä – katsomossa.

Pelaajauran jälkeen seurasi lyhyt mutta kunniakas pelinjohtajaura, jossa hänen tavaramerkikseen muodostui se, ettei kukaan koskaan saanut hänen merkkiään selville – ei edes oma joukkue.

Lopulta hänestä kouliintui pesäpalloasiantuntija, joka kokemuksen tuomalla varmuudella osasi arvioida pelisuoritukset, voimasuhteet ja taktiikat hyvin perusteltuina ja aukottomasti. Aina seuraavaan kommentoijaan asti.

Sen pituinen se.😉🙂
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös