Supervuoro Verkkolehti »

Höpötysketju

Viestejä
4,120
Miten suunnattu osakeanti eroaa siitä, että tekee markkinointisopimuksia yksityishenkilöiden kanssa, toisessa tulee nimi kentän portin pielen tauluun toisessa tulee äänivaltaisia tai -vallattomia osakkeita joille ei voine laskea suuria tuotto-odotuksia tai toimivia jälkimarkkinoita. Ei Junioritoimintaa pyörittävä urheiluseura voi ainakin teoriassa saada rahankeräysluvan jolloin ollaan jo aika lähellä sitä osakeantia. Mutta jos on halukkaita tahoja jotka haluavat rahoittaa yhdistyksen toimintaa siihen löytyy kyllä yksinkertaiset lailliset tavat tehdä se

Edelleen ihmettelen miten oy oikaisee tappioita ketterämmin kuin yhdistys.
Pankki ei anna sille OJ:llekään vakuudetonta lainaa jos ei usko yhtiön takaisinmaksukykyyn ja ne pelaajasopimukset tuskin kelpaavat vakuudeksi.
Oy voi tehdä tappiota ja menettää sen takia oman pääomansa, josta on ilmoitettava kaupparekisteriin. Aiemmin osakeyhtiön oli pakko korjata oma pääomansa vähintään puoleen osakepääomasta. Urheiluseuran kyseessä ollen se tarkoitti rahan laittamista osakepääomaan, koska niillä ei ollut sellaista omaisuutta, jonka arvoa olisi voitu korottaa käypään markkina-arvoon. Nykyisen lainsäädännön mukaan enää ei ole pakko korjata omaa pääomaa eli ilmoitus kaupparekisteriin riittää, mutta jollain rahoituksella toimintaa on pyöritettävä.

Osakepääomaa on yleensä huonossa tilanteessa vaikea lisätä ja lainaa yhtiö saa lähinnä vain henkilötakauksilla. Jos yhtiön hallitus ei välitä negatiivisesta omasta pääomasta ja ottaa holtittomasti verovelkaa ja antaa yhtiön jättää tilivelkoja maksamatta, voi hallitus joutua jopa vastaamaan veloista. Myös tilintarkastajilla on oma roolinsa noissa tilanteissa. Osakeyhtiötä ei mitenkään voi luonnehtia kaikin tavoin ketteräksi.

Näen osakeyhtiön ainoaksi eduksi yhdistykseen verrattuna sen, että yhtiön omistajat voivat pyörittää yhtiötä ja toimintaa pitkälti oman mielensä mukaan. Yhdistyksessä päätöksenteko voi olla kankeaa. Osakeyhtiön tarkoitus on tehdä voittoa, ellei sen yhtiöjärjestyksessä ole todettu yhtiön olevan ns. yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhtiö. Moni kuntalainen on sitä mieltä. ettei yhtiöitä saa millään tavoin tukea. Sitä paitsi julkinen tuki voittoa tavoittelevalle osakeyhtiölle eli esim. kunnan tuki jossain muodossa (alennetut vuokrat, suora tuki ilman vastinetta jne.) on periaatteessa kiellettyä valtiontukea EU-lainsäädännön mukaan. Valtiontuet (kunnan tuki on sellaiseksi luokiteltu) on EU:ssa kielletty siksi, että yhtiö kilpailevat keskenään ja sen täytyy tapahtua ilman, että joku saa yhteiskunnalta sellaista tukea, joka on kiellettyä kilpailutilanteeseen vaikuttamista. Periaatteessa yhtiömuotoiset urheiluseurat kilpailevat keskenään menestyksestä (lue rahasta menestymisen myötä) . Tästä kiellosta ei Suomessa näytetä välitettävän. Harva kiellon tietää ja kukaan ei tee Brysseliin kantelua.
 
Viestejä
561
Ongelma on se, että pitää olla erityisen sitoutunut rahoittaja ry:ssä, kun se ei saa rahallisella panostuksella kuitenkaan pysyvää määräysvaltaa. Oy:ssä saa.

Ja tappiollisen oy:n rahoituksen jo avasinkin tuossa aiemmin.

Mutta osaltani case closed, en usko että keskustelun jatkuminen tulee näkemyksiä muuttamaan.

Suosittelen kuitenkin kaikille Superpesis organisaatioille toiminnan yhtiöittämistä. Ihan vilpittömästi. Ei siitä haittaakaan ole, vain hyötyä.
Kyllähän muista lajeista löytyy useampikin esimerkki siitä että ry. omistaa brändin/tuotemerkin ja vuokraa sitä oy:lle määräajaksi, esim. Jokerit jääkiekossa. Pesäpallo on vaan niin paljon pienempää touhua rahallisesti että löytyykö seurojen taustalle innokkaita rahoittajia oy:n pystyyn laittamiseen. Tyhjätaskuinahan siihen ei kannata ryhtyä jos ajatuksena on vaan kerätä rahat muilta, pitäisi olla pohjapätäkkää toimeenpanijoillakin. JymyJussien oy:kin taitaa olla nykyään yhden miehen pelikenttä.
 
Viestejä
13,001
Sanoinkin että rahoituksen suhteen oy ketterä, muustahan en niin sanonut.

Sanoit näin
Mutta Oy oikaisee tappiot ketterämmin kuin ry jos tarve tulee

Ry:hän ei tarvitse tappioita oikoa jos vuosikokous on vastuuvapauden tilikaudesta antanut ja mahdollisia velkoja maksetaan velkojien hyväksymissä puitteissa. Osakeyhtiöllä on riskinä oman pääoman menettäminen tappioiden myötä ja se kyllä vaikeuttaa yhtiön toimintaa rahoituksen saamisen suhteen.

En siis kyllä näe osakeyhtiöillä erityistä etulyöntiasemaa ry:hyn verrattuna rajoituksen suhteen kum puhutaan urheiluseuran toiminnasta. Muita etuja kyllä sitten on, kuinka merkittäviä niin toinen asia. Mut se tästä.
 
Viestejä
1,045
On se tuo ns. muoti merkillinen asia. Sen mukaan tehdään asioita jotka ei muuten tulisi mieleen. Miehet leikkuuttavat tukan joka on muuten kalju, mutta päälaelle jätetään ikäänkuin mätäs, tai läjä lehmänpaskaa. Naiset taas suosivat housuja, joissa riittäisi kangasta ainakin kolmiin normipöksyihin.
 
Viestejä
2,108
^
Niinpä!
Ostetaan vaikkapa uudet farkut ja ne repaloidaan leikkaamalla sopivasti reikiä!!
Tai teinit, jotka kylmällä talvisäälläkin liikkuvat nilkat paljaina kuten muoti muka vaatii!
Ikään kuin nilkkoja ei tarvitsisi pakkasellakaan suojata siinä missä muu keho suojataan
yleensä hyvin.
 
Viestejä
13,001
Ehdoton ykkönen kaikissa tutkimuksissa on jääkiekko, sitten seuraa kriketti ja koris. Baseball on listoilla neljäs, lentopallo ja tennis seuraavina. Jääkiekko on 10. suosituinta heti pöytätenniksen jälkeen.

Sanon vaikka asia on sanomattakin selvää, mutta sanon kuitenkin, että ehdoton ykkönen on jalkapallo. Mutta kuten @Sijais-Leija sanoi, jossain muualla kuin IPV säikeessä,
 
Viestejä
746
No riippuu varmaan maasta... 🤔
Suomessa seuratuin on se kiakko, paitsi harrastajamäärissä toki suurin potkupallo ja sähly.

Ameeriikassa vissiin koripallo, baseball ja jenkkifutis. Sitte vasta kiekko ja tämä euruupan potkupallo socceri siellä melko pieni laji...

Mutta tokihan maaliman suosituin, seuratuin ja harrastetuin on potkupallo! Eihän kiekkoa pelata tosissaan kuin muutamas Euroopan maas ja USA + Kanada.

No, se olis kuninkuusravien viikonloppu!
Killerillä. Evartti vai yllättääkö VG Voitto?

Tammoissa Sametti kai kova, mutta itte liputan Lumi-Oosaa! 👍🙂
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
746
Niin siis toki lajin suosio riippuu katsojasta/harrastajasta... 🙂

Itte henk.koht en koskaan ole tykänny potkupallosta, katsomossa enkä kentällä. Kyl sitä joskus ihan junnuna tuli jossain hippokoulussa oltua, mutta lopetin parin päivän jälkeen ja menin tenavapesikseen! 😁

Paljon mullakin kavereita, jotka ovat futisihmisiä. Silti niistä juuri kukaan ei käy Suomen sarjapeleis, paikallista potkista kannattamas? Vaan seuraavat jotain Liverpoolia tai Real Madridia? Miksi ei Seinäjoen JK:ta tai Iiroja?? Tätä mä joskus ihmettelen, ääneen... 🙂

No, huomenna kuninkuusravien päivä 2, ja orien & tammojen 2100 m 👉
 
Viestejä
2,108
"Juoksukilpailun voitti hevonen" 😆

Ravit ovat itselle vieras laji.
Pari kertaa olen nähnyt raveja läheltä.
Ummikonkin silmään taisi jo ulospäin näkyä, millainen on hyvä hevonen.

Paljonhan tietysti ihmisiä ravi- ja hevosharrastuspiireissä liikkuu, se on heille elämäntapa.
 
Viestejä
746
Joskus juoksukilpailun voi voittaa myös vinttikoira... 😎

Mutta Lumi-Oosa lähtee viimiseen kilpailupäivään paalulta! 👊

Evartti kakkosena, eli hyvin hallussa! 👉
 
Viestejä
13,001
Tein siirron kun kommenttini ei liippaa alkuperäisen ketjun aihetta.

Tästä olen kuullut juuri joskus, tuo Saksalaisuus paistaa koko suvussa selvästi. Kajaani taas ei niinkään, mutta sekin sadaan selville mikäli tämä UKKO menee Kajaanin armeijaan niin huomaa kunniotuksen Kajaania kohtaan. EN usko ITSE HENK KOHT. että Schroderuksen Tuomo antaisi pojalleen siviilipalvelus luvan. En usko tuota! en.

Yleisen tason kysymys, kuin moni asevelvollisuusikäinen kyselee isänsä lupia päätökselleen tänä päivänä kun ei niitä lupia oman kokemuspiirini mukaan kyselty 40 v sittenkään?

Ja mitä tarkoitat saksalaisuudella? Viittaatkojohonkin militarisuuteen? Militaarisuus on ei sattuneesta syystä ole ollut kymmeniin vuosiin mikään valtavirta Saksassa. Asevelvollisuus (ja siviilipalvelus) lopetettiin Saksassa yli 10 v sitten ja vasta nyt on alkanut uudestaan poliittinen keskustelu sen palauttamisesta jonkinlaisena Ruotsin mallin muunnelmana. Puolustusministeri Pistorius on puhunut 3 000 … 4 000 asevelvollisen kouluttamisesta vuodessa kun Suomessa reilut 20 000 vuodessa suorittaa asepalveluksen. Saksassa on siis lähes 85 miljoonaa asukasta …
 
Viestejä
405
Jos kerta Schroderus-keskustelu tänne siirtyi, voin avata tarkemmin tuon omani minkä jostain aikoinaan kuulin.

Menneisyydessä satojen vuosien takaa oli Saksassa Schroderus, jonka etunimeä en nyt kyllä enää muista. Hän teki jonkin rikoksen sillä hänet kuljetettiin selliin vangiksi Saksasta aina Suomen maille asti ja Kajaanin linnaan (joka ei silloin todellakaan ollut pelkkä raunio) keskelle Kainuun korpimetikköä. No en tiedä mitä sitten tapahtui mutta seuraava asia tästä tarinasta on se, että tämä kyseinen Schroderus asettui aloilleen Kainuuseen lopulta ja sitten ollaankin jo nykypäivässä.

Schroderuksia ei ole nimirekisterin mukaan Suomessa mitenkään erikoisen paljoa, että sanoisin melkeinpä kaikki Schroderukset on varmaan jollain tapaa toisilleen sukua. Ei ole siis tietoa vaan täysi veikkaus. En itse tunne mitenkään Schroderuksia mutta tämä nimi ja tarina oli mielenkiintoinen aikoinaan.

Ja Eikös se Tuomo ole ihan Kainuusta kotoisin ja asunut siellä, mutta poikansa Ukko ei niinkään?
 
Viestejä
109
Jos kerta Schroderus-keskustelu tänne siirtyi, voin avata tarkemmin tuon omani minkä jostain aikoinaan kuulin.

Menneisyydessä satojen vuosien takaa oli Saksassa Schroderus, jonka etunimeä en nyt kyllä enää muista. Hän teki jonkin rikoksen sillä hänet kuljetettiin selliin vangiksi Saksasta aina Suomen maille asti ja Kajaanin linnaan (joka ei silloin todellakaan ollut pelkkä raunio) keskelle Kainuun korpimetikköä. No en tiedä mitä sitten tapahtui mutta seuraava asia tästä tarinasta on se, että tämä kyseinen Schroderus asettui aloilleen Kainuuseen lopulta ja sitten ollaankin jo nykypäivässä.

Schroderuksia ei ole nimirekisterin mukaan Suomessa mitenkään erikoisen paljoa, että sanoisin melkeinpä kaikki Schroderukset on varmaan jollain tapaa toisilleen sukua. Ei ole siis tietoa vaan täysi veikkaus. En itse tunne mitenkään Schroderuksia mutta tämä nimi ja tarina oli mielenkiintoinen aikoinaan.

Ja Eikös se Tuomo ole ihan Kainuusta kotoisin ja asunut siellä, mutta poikansa Ukko ei niinkään?
Hyvin lähellä olet.

Schroderuksen suvun alkutarinana pidetään aikaa, kun Saksalainen Ivar Schröder tuotiin vangiksi Ruotsista Kajaanin linnaan. Vapaaksi päästyään Ivar asettui Sotkamoon ostaen sieltä useamman talon mm. sielläpäin tunnetun Sopalan tilan. Johan Schroderus, joka on mahdollisesti Ivarin poika omisti tämän kyseisen tilan, jossa kuoli 1741. Kyseistä Johan Schroderusta pidetään suvun vanhimpana henkilönä. Johan oli nimismiehenä ja suorituskomissaarina Sotkamossa.
 
Viestejä
405
Hyvin lähellä olet.

Schroderuksen suvun alkutarinana pidetään aikaa, kun Saksalainen Ivar Schröder tuotiin vangiksi Ruotsista Kajaanin linnaan. Vapaaksi päästyään Ivar asettui Sotkamoon ostaen sieltä useamman talon mm. sielläpäin tunnetun Sopalan tilan. Johan Schroderus, joka on mahdollisesti Ivarin poika omisti tämän kyseisen tilan, jossa kuoli 1741. Kyseistä Johan Schroderusta pidetään suvun vanhimpana henkilönä. Johan oli nimismiehenä ja suorituskomissaarina Sotkamossa.
Joo tämä oli se mitä olen varmaankin kuullut! Toki tarina varmaankin oli muokkautunut päässäni ajan kuluessa!
 
Viestejä
210
Tiedustelisin, onko foorumin höpötyshenkisempi kansanosa käynyt jo sienessä? Oma vaatimaton havaintoni pääkaupungin isommista metsistä on, että ihan mieletön kantarellivuosi päällä!!! Eikös Haminan kulmilla rannikolla ole perinteisesti hyvät sienimaastot? Entä Imatralla ja Kiteen - Joensuun tienoilla? Tänään löytyi pikkuisen kantarellisaaliin lisäksi jopa ensimmäiset pulleat herkkutatit (kaksi kappaletta), jeejee. Nyt se alkaa!
Ps. Ja viime vuonna Itä-Lännen aikaan Sotkamon pikkumetsikkö Hiukan takana pullisteli herkkutatteja. Katinkullan keittiö antoi ystävällisesti pitää niitä kylmiössään :) Voi kun sinne pääsisi taas!
 
Viestejä
746
En oo käyny sienessä, enkä käy... 😁 Mutta sienikastike maukkaan pihvin kans kyllä kelepaa! 👍
Tatti, kanttarelli ja suppiskastike, kaikki mennee!! Jahka joku ne poimii... tai sitte kaupasta ostan! Ussein vaimo ja etenkin hänen siskot niitä mehtästä käy innolla haravoimas 😀

Ja mitä tuohon Schroderus-jutteluun tullee, niin ei hänen tai kenenkään täysikäsen tartte isiltään lupaa vars kysellä tekemisiinsä, MUTTA voinpa sannoo, notta itte kun olen sotilaan poika, niin eihän se siviilipalvelus kyllä aikoinaan ollut mulle vaihtoehto! 😁 En sitä missään nimessä edes harkinnutkaan, en vaikka issäin olis ollu kirjakauppias, vaan veikkaanpa notta sen valitessani, olis hetkoiseksi kyllä meillä perhesuhteet lievästi kärsiny.... 🙂
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös