En suostu tätä uskomaan ennen virallista julkistusta. Täyttä pelleilyä ja vastustajina nimenomaan sarjan isoimmat seurat.
"Esillä on ollut muun muassa malli, jossa runkosarjan voittajat tai finalisteista paremmin sijoittuneet seurat saisivat pelata ensimmäisen finaalin kotikentällään ja Olympiastadionilla pelattaisiin vasta toinen finaali."
Tässä vaiheessa voisi kuopata pesäpallon tasapuolisena kilpaurheiluna. Kiva pelata vaikkapa pomppukentän tai saaren sijaan nurmikolla ja menettää koko peli-identiteetti "kotipelissä". Samalla vastustaja saa pelata omalla kentällään ja käärii lisäksi makkaranmyynti- ja kumppanuustuotot omaan kassaansa. Saati sitten että Manse painaisi ekoihin finaaleihinsa ja lahjana olisi matsi olympiastadionilla. Siinahän sitä pesiskulttuuria saisi rakennettua Tampereelle kun peli on Helsingissä. Tai vaikkapa Kitee eksyisi pitkästä aikaa finaaleihin. Varmaan olisi pesishuuma korkealla kun kotimatsista pääsee nauttimaan lentokonekyydin päässä kotoa.
Uutisessa mainittiin, että pesäpalloliitto saisi tapahtumasta merkittäviä lisätuloja uusien yhteistyökumppanien ja voisi "kanavoida" sitä seuroille. Vähän epäilen, että tämmöisestä kohdentamisesta saadaan aikamoinen kalabaliikki aikaiseksi ja rahat päätyvät vääriin taskuihin. Ja mitähän iloa pesäpallon markkinoinnista Helsingissä on, jos siellä ei ole minkäänlaista seuratoimintaa roihuttarien lisäksi. Onko tarkoitus saada koko pääkaupunkiseutu mahtumaan 300-hengen katsomoon, matkustamaan Hyvinkäälle, vai houkutella joku mesenaatti perustamaan miesten seura ja rakentamaan kunnon stadion Helsinkiin? Pari tusinaa uusia ruututilaajia ei paljon seurojen kassoja lämmitä. Pesäpallo on lisäksi valitettavan heikko tv-laji, joten en jaksa uskoa pääkaupunkiseudun innostuvan lajista ilman omaa lähiseuraa. En ihmettelisi, jos pesäpalloliitto itse sponssaisi uusilla tuloillaan seuran perustamista Helsinkiin. Se olisi järkevää väkimassojen tavoittamiseksi, mutta reiluudesta ei ainakaan voisi puhua.
Tuossa säbän superfinaalikokeilussa oli tosiaan vielä se etu, että pääkaupunkiseudulla on valtava määrä lajin harrastajia. Lisäksi useampi pääsarjatason seura pitää majaansa pääkaupunkiseudulla, joten lajilla oli jo valmiiksi olemassa vakituinen kannattajakunta lyhyen etäisyyden päässä finaalistadionilta. Peli ei myöskään muutu peliareenalta toiselle siirryttäessä. Siitä huolimatta konsepeti kuopattiin. Miksi pesäpallo onnistuisi paremmin heikommista lähtöasetelmista?