- Viestejä
- 1,822
Niukka voitto Pesiyseistä. 😊
Niukka voitto Pesiyseistä. 😊
Olipa hyvä, että "kirotusvihre" tuli "korajuttua". 😂Mistä kaupungista muuten nuo Pesiysit tulee?
Hih, anteeks, oli pakko! Kun Te olette näistä usein pitäny niin kovaa metakkaa... 😜😄
Ollaan nyt tarkkoina! Juuri tämmöset asettaa jokojokopallin junttipelin maineeseen... 🤭😜😎
Pesis on parasta paikanpäällä. 😊Täysi vitsi tuo kaupin fanikamera.
Tänään se sentään on suorassa mutta täysin mykkänä eikä ruutuun tule nimeä, kuka on lyömässä.
Naisten puolella kärkijoukkueet tehdyt vs. päästetyt juoksut 10:1. Miehissä sama 2:1. Onhan tuossa naisten puolella vain aivan liian iso skaala tällä hetkellä.Olisiko aika vähentää joukkuemäärää, kun näköjään laatupelaajia ei riitä kaikille? 31 jouksua tänään ja näköjään 6 vapaataivalta, Mynämäki lienee hiukan väärässä sarjassa.
Naisten puolella kärkijoukkueet tehdyt vs. päästetyt juoksut 10:1. Miehissä sama 2:1. Onhan tuossa naisten puolella vain aivan liian iso skaala tällä hetkellä.
Totta, my bad.Naisissa oikeampi luku olisi 5:1.
Naisten puolella kärkijoukkueet tehdyt vs. päästetyt juoksut 10:1. Miehissä sama 2:1. Onhan tuossa naisten puolella vain aivan liian iso skaala tällä hetkellä.
Tässä ollaan asian ytimessä!Onhan se hienoa, että maastamme löytyy innokkaita pelaajia sekä seuroja, jotka antavat pelaajille mahdollisuuden pelata korkeimmalla sarjatasolla, vaikka etukäteen menestymisen mahdollisuudet ovat vähäiset.
Miksi ihmeessä Suomessa juostaan aidattomia pikamatkoja, viiden tuhannen tai kymmenen tuhannen juoksuja, työnnetään kuulaa tai heitetään keihästä, kun ei ole mitään mahdollisuuta menestyä?
Hieno homma, että naisten Superissa pelaa maan parhaat joukkueet.
Pienellä paikkakunnalla, Mynämäellä, ollaan ylpeitä että paikkakunnalla on naisten pesäpallojoukkue, joka on yltänyt korkeimmalle sarjatasolle. Suomessa on satoja joukkueita (paikkakuntia), jotka eivät moiseen pysty. Onko @Alex´n mielestä ratkaisu yksittäisen pelaajan epäonnistumiseen se, että joukkueiden määriä vähennetään? Kaikissa lajeissa ja kaikilla sarjatasoilla on väistämätöntä, että sarjan ykkösen ja sarjan jumbon välillä on tasoeroa.
Tätä naisten joukkueiden politiikkaa olen itsekin miettinyt ja en tiedä voisiko yksi syy olla osaksi se, että naisten pelaamismahdollisuudet ovat hyvin rajalliset junnuiän jälkeen. Olen kuullut, että esimerkiksi Pesäkarhuissa junnuiän ylittäneille pelaajille on tarjolla ainoastaan Superin joukkue tai sitten höntsäpesis. Ykkösen, suomarin ja maakkarin joukkueet ovat kaikki junnujoukkueita, joissa ei kuulemma pelaa yli 19-vuotiaita. Aika raadolliselta kuulostaa, jos tutkimukset kuitenkin osoittavat että urheilijan henkinen ja fyysinen kapasiteetti on huipussaan keskimäärin 26 -vuotiaana. Tämä tarkoittaa myös lopulta hyvin kapean kärjen etenemistä Superin sarjatasoille. En tosin tiedä toimitaanko naisten seuroissa yleisesti vastaavalla tavalla.
Joo, myös tästä ollaan yhden psykologikaverin kanssa keskusteltu. Hän esitti sellaisen näkökulman, että tutkimuksissa työelämästä on todettu, että naisvaltaisilla työpaikoilla ilmapiiri pyritään pitämään hyvin harmonisena ja persoonallisuuseroilla on tilaa näkyä enemmän vain ulkoisesti, kuten esim vaatetuksessa ja hiuksissa. Erilaisia mielipiteitä ja sisäistä yksilöllisyyttä ei kuitenkaan tuoda samalla tavalla esiin. Miesvaltaisissa yhteisöissä on juuri toisin. Miehillä on iät ja ajat olleet samanlaiset puvut niin töissä, kuin armeijassa, mutta siellä taas sisäisellä persoonallisuudella ja erilaisuuksilla on enemmän tilaa, ilmapiiri on yleisesti dynaamisempi ja "räiskyvämpi". Voisiko tässä olla jokin yhteys siihen, että "aikuinen" nainen ei samalla tavalla sitten enää koe, että on "soveliasta" käydä pelaamassa "lapsellisia pallopelejä", vaan pitää alkaa elää ikäänkuin hillitymmin ja hallitummin, perustaa perhettä ja ottaa vastuuta enemmän työelämässä tai opiskeluissa. Tässä vaiheessa voi ympäristö ja kulttuuriset normit myös vaikuttaa hyvin paljon. Mutta koska pojathan on poikia, niin heillä on eri vapaus leikkiä koko ikänsä. Hormonaaliset eroavaisuudet sitten varmaan lopulta tällaisten käyttäytymistapojen takana (kärjistettynä naisilla siis taipumus alistumiseen ja harmoniaan, miehillä valtaan ja voittamiseen).Ykköspesis on nykyään valitettavasti junnusarja. B-ikäisiä peluutetaan siellä hankkimassa kokemusta "naisten" peleistä. Hullunkurista. Toinen tekijä on, että naisille osuu usein taukoa, tai jopa räpylän lopullinen naulaan ripustaminen, tuohon em. iän tietämille. Tätä onkin vaikeampi ratkaista, eikä muuhun nykyään kannatakaan kannustaa.
Kyllä tässä on nyt konsultoitu jota "valepsykologia". Huh huh...Joo, myös tästä ollaan yhden psykologikaverin kanssa keskusteltu. Hän esitti sellaisen näkökulman, että tutkimuksissa työelämästä on todettu, että naisvaltaisilla työpaikoilla ilmapiiri pyritään pitämään hyvin harmonisena ja persoonallisuuseroilla on tilaa näkyä enemmän vain ulkoisesti, kuten esim vaatetuksessa ja hiuksissa. Erilaisia mielipiteitä ja sisäistä yksilöllisyyttä ei kuitenkaan tuoda samalla tavalla esiin. Miesvaltaisissa yhteisöissä on juuri toisin. Miehillä on iät ja ajat olleet samanlaiset puvut niin töissä, kuin armeijassa, mutta siellä taas sisäisellä persoonallisuudella ja erilaisuuksilla on enemmän tilaa, ilmapiiri on yleisesti dynaamisempi ja "räiskyvämpi". Voisiko tässä olla jokin yhteys siihen, että "aikuinen" nainen ei samalla tavalla sitten enää koe, että on "soveliasta" käydä pelaamassa "lapsellisia pallopelejä", vaan pitää alkaa elää ikäänkuin hillitymmin ja hallitummin, perustaa perhettä ja ottaa vastuuta enemmän työelämässä tai opiskeluissa. Tässä vaiheessa voi ympäristö ja kulttuuriset normit myös vaikuttaa hyvin paljon. Mutta koska pojathan on poikia, niin heillä on eri vapaus leikkiä koko ikänsä. Hormonaaliset eroavaisuudet sitten varmaan lopulta tällaisten käyttäytymistapojen takana (kärjistettynä naisilla siis taipumus alistumiseen ja harmoniaan, miehillä valtaan ja voittamiseen).