Pelaajien hyödyllisyyttä joukkueensa sisäpelille voidaan arvioida paitsi juoksujen, kärkkäreiden ja onnistumisprosenttien kautta, myös palojen kautta. Alla Koplan pelaajien palot runkosarjassa ja Tahko-otteluissa:
Tilastoselain (pesiksenmaailma.fi)
Tilastoselain (pesiksenmaailma.fi)
Kun lasketaan palojen määrät ottelua kohti ja nostetaan esiin kiinnostavimmat palojen määrät, voidaan todeta seuraavaa:
Meriläinen teki runkosarjassa ottelua kohden 3,8 paloa, joista 1,1, oli takapaloja. Luvut ovat ihan siedettävät, kun vertaa esim. Roope Korhoseen, jonka vasaavat luvut olivat 4,8 ja 1,3. Sarjan parhaimmistoa oli J-P Vainionpää (3,9 ja 1,2). Ossin epäonnistuminen Tahko-otteluissa näkyy myös paloissa, joita hän teki 5,8 per ottelu eli selvästi eniten kaikista jatkopelien pelaajista. Esim. Niemi teki vastaavasti "vain" 3,5 paloa.
Hakin palot runkosarjassa olivat 3,5 ja 1,6 ja Tahko-otteluissa 3,5 ja 1,8. Hakin luvut ovat sarjan suurimmat. kun niitä vertaa saman roolin pelaajien vastaaviin (esim. Lattu 2,6 ja 1,0 sekä 2,3 ja 0,5). Erityisen kalliita olivat Hakin tapalot (kopinnostot ja itsensä uhraamiset). Jos ottelusarjassa tekee joka ottelussa keskimäärin lähes kaksi turhaa paloa, jollaisiksi takapalot voidaan pääosin katsoa, syö se joukkueelta vähintään kaksi kotiutusyritystä per ottelu, kun yhtä ajolähtöpaloa kohden tulee yli yksi yritystä. Luulen, että tällä seikalla on saattanut olla merkitystä, kun Hakille ei ole tarjottu (?)) sopimusta ensi kaudelle.
Saukon luvut olivat 1,9 ja 0,5 sekä 2,8 ja 0,8 eli selvästi paremmat kuin Hakilla, vaikka hän vaihtoi pääasiassa vaikeata ykköskakkosväliä ja Hakki helpompaa kakkoskolmosväliä. Toki Hakilla oli seassa myös kotiutusyrityksiä ja Saukolla kentälle pyrkimisiä. Saukonkin kohdalla Tahko-otteluissa hänen tasonsa laski.
Nikkasen luvut olivat 3,4 ja 1,4 sekä 2,0 ja 0,25. Hän siis paransi suorituksiaan loppua kohden.
Latvalan luvut olivat 2,3 ja 1,0 sekä 1,25 ja 0,25. Latvala oli näidenkin lukujen perusteella Koplan paras sisäpelaaja, koska löi paljon juoksuja hyvällä prosentilla. Tahko-ottelusarjan pienet luvut selittyvät osin sillä, ettei hänelle tullut tilanteita.
Nokkala pääsi pelaamaan Tahko-otteluissa vain yhden kerran ja yleisen arvion perusteella hän pelasi hyvin. Hän kuitenkin teki tuossa ainoassa ottelussaan 5 paloa eli paljon.