- Viestejä
- 1,077
Totta. Tuon kauden tosiaan unohdin. Ehkä Freudilainen lipsahdus😉Ja 2016 pudotuspelien etenijätilaston 10., kun sijoittuvat sijalle 4 sillä kaudella Koplan kanssa.
Totta. Tuon kauden tosiaan unohdin. Ehkä Freudilainen lipsahdus😉Ja 2016 pudotuspelien etenijätilaston 10., kun sijoittuvat sijalle 4 sillä kaudella Koplan kanssa.
Yritetäänpä uudestaan.
Esitetyssä laskussa sanottiin, että Latvala saa ajolähtötilanteessa miehen kotiin todennäköisyydellä 0,40. Tätä lukua ei voi käyttää, koska Hacklin ei pysty saamaan 100 prosentin todennäköisyydellä ajoa jatkumaan. Kuittaat asian toteamalla: ’pitää vain varmistaa’ .
Juuri näin👍Tänään naisten välierässä Pori löi usean tahallisen laittoman.Aivan turhaa jauhaa tästä.Pesis on taktiikkalaji,ei prosentti laskua.
Totesin vain, ettei esitetty laskelma ole oikein, kun se ei huomioinut Hacklinin sellaista epäonnistumista lainkaan, jossa kenttä tyhjenee ja/tai tulee palo kotiin ja kolmoselle.
Tänään naisten välierässä Pori löi usean tahallisen laittoman.Aivan turhaa jauhaa tästä.Pesis on taktiikkalaji,ei prosentti laskua.
Matematiikka tässä asiassa on varsin helppoa ja Mäentaustan huikea nopeus mahdollistaa aivan erilaiset kotiutuslyöntivalinnat huomattavasti paremmin prosentein kuin mitä vaikka Lammilan nopeus.Matematiikka tässä asiassa on todella vaikeaa. Sitä voi käyttää ainoastaan tuomaan pespektiiviä asiaan. Esittäkööt matemaatikot parempia laskelmia. On valtavirtaa käyttää taktiikassa nimenomaan todennäköisyyksiä ja prosenttilaskua. Parhaita osoituksia siitä ovat lyöntijärjestys ja käytetyt lyöntivalinnat.
Kun se on niin helppoa, niin esitä joku harjoitelma aiheesta.Matematiikka tässä asiassa on varsin helppoa
Pesistä voi pelata niin monilla eri tavoilla, että se on sen suola.Kyse ei ole epävarmuudesta vaan järkivalinnasta.Koko keskustelun lähtökohta oli ja on, kannattaako tehdä nollapalon tilanteessa Hakin lyödessä ja Mäksän ollessa kolmosella ennen viimeistä lyöntiä, jota ei siis edellä laiton, palo vai ei. Ei kannata, jos vähänkään uskoo, että Hakki on sen verran taitava, ettei sorru töpeksimään tilanteen jatkuvuutta. Jos ei tähän usko ja luota ja jos siinä ajattelussa on paljonkin oikein, niin Hakki on todellakin väärä mies tuolle paikalle.
Uskon siihen, että Hakin viimeisellä lyönnillä Mäentaustaa yrittäen ja Latvalan kolmella lyönnillä Lammilaa yrittäen on vähintään yhtä hyvä mahdollisuus saada aikaan juoksu siihen verraten, että Latvala yrittää kaksi kertaa Mäentaustaa. Lisäksi näin uskoen ja toimien voidaan parhaassa tapauksessa välttää yksi palo ja saada yksi juoksu enemmän ja vielä jatkaa tilannetta mahdollisesti Toikan yli aina Kivipellolle saakka. Jokainen saa olla tästä asiasta mitä mieltä lystää ja millä perusteilla hyvänsä. Aina voidaan erilaisilla oletuksilla saada joku vaihtoehto toisia paremmaksi tai huonommaksi.
En ala itselleni selvää asiaa enää jankkaamaan. En jatkossakaan pidä tahallisista paloista enkä hyväksy lähtökohtaa, että Koplassa numerolla 4 lyövä on niin epävarma, ettei hänen viimeisellä lyönnillään kannata yrittää juoksua, koska hän kuitenkin liian suurella todennäköisyydellä sortuu alokasmaiseen virheeseen. Tällaisia asioita jos ruvetaan pelkäämään joukkueen sisälläkin, niin silloin saa menestymishaaveet haudata saman tien.
Matematiikka tässä asiassa on varsin helppoa ja Mäentaustan huikea nopeus mahdollistaa aivan erilaiset kotiutuslyöntivalinnat huomattavasti paremmin prosentein kuin mitä vaikka Lammilan nopeus.
Terveisin Titania Pesisportaali.
Pesistä voi pelata niin monilla eri tavoilla, että se on sen suola.Kyse ei ole epävarmuudesta vaan järkivalinnasta.
Jännä, että myös tahallisen palon järkevyyttä perustellaan juurikin matematiikalla eli sillä, että Hakin kannattaa tehdä tahallinen palo, koska tällöin seuraavan lyöjän todennäköisyys lyödä juoksu kasvaa. Toisaalta tahallista paloa perustellaan prosentteihin liittyen sillä, että Lammila on ratkaisevasti hitaampi kuin Mäentausta. Matematiikkaa siis näytettäisiin sittenkin tarvittavan. On aika vaikea keskustella asiasta analyyttisesti, jos osa porukaa perustelee jonkun asian järkevyyttä vain tuntumalla eikä yritäkään kumota päinvastaisen mielipiteen takana olevaa matematiikkaa. Olkoon laskelmani väärin - tosin kukaan ei ole vielä toistaiseksi esittänyt mitään muutakaan laskelmaa - mutta siitä en nyt ainakaan luovu, että matematiikka on tässäkin asiassa isossa roolissa. Itse haluaisin vähentää matematiikan merkitystä lopuissa peleissä siten, että on uskallettava yrittää myös pienten todennäköisyyksien ratkaisuja eli lyödä joskus vaihtotilanteessa merkistä rohkeasti läpäriä yrittäen jne. En olisi tästä asiasta halunnut jauhaa enää yhtään, mutta on pakko kommentoida epäloogisuuksia ja mielipiteitä joiden ainoa perustelu on, että joku asia nyt vain sattuu olemaan järkevä jossain vaiheessa ja että asian arviointi analyyttisesti on turhaa jauhamista ja piste. Itse tarkoitan turhan jauhamisella, jollaiseksi tämä on todellakin mennyt, sitä että jankutetaan vain omaa mielipidettä ilman että asiaan liittyen tuotaisiin esiin jotain merkittävästi uutta, esim. relevantimpia laskelmia.Matikkaa ei tarvita.Koplassa ei hitaita olekaan.Tahalliset laittomat ovat vain järkeviä jossain vaiheessa.Turha tästä on jauhaa.
Tahallinen palo on järkevää pelaamista joskus. Kiteetä vastaan Haapakoskella oli etupesät täynnä ja viimeinen lyönti. Hän löi pitkän näpyn kakkosrajaa pitkin, jolloin kakkoselle tuli palo, H. meni ykkösselle ja Kanalan oli helppoa vaihtaa H. Kakkoselle ja saada yhden palon ajo.
Pelaaminen näytti järkevältä. Oliko se sitä ”teoreettisesti”, riippuu juuri tämän tilanteen pelihistoriasta ja pelinjohtajan arviosta Haapakosken sen hetken pelivireestä.
Kyllä on Tonoa koeteltu viime vuosina raskaalla kädellä.Harmillinen juttu Tonin kannalta. Mutta onneksi tuota kotiutusvoimaa löytyy kuitenkin rosterista muutenkin.