No ei ihme, kun sekoilin sanoissa. Väännän rautalangasta, niin ymmärrän itsekin paremmin: Vertaillaan kahta vaihtoehtoa ja juoksun todennäköisyyttä niissä. Tilanne: Mäksä kolmosella, nolla paloa, ajo , Hakilla viimeinen lyönti
1. Tehdään tahallinen palo, lyömään Latvala, joka lyö kaksi vapaata tai kahden ensimmäisen lyönnin aikana merkistä, kolmannella sama tilanne kuin ennen ensimmäistä tahallista paloa. Juoksun todennäköisyys on 52 % (suoraan tilastosta Latvalan prosentti).
2. Annetaan Hakin yrittää jollain ulkokentän suorittamaan laittavalla lyönnillä. Juoksun todennäköisyys esim. 20 % (en tiedä eikä kukaan muukaan). Ajo jatkuu, kolmosella Lammila, lyömässä Latvala. Juoksun todennäköisyys esim. 40 % (en tiedä eikä kukaan muukaan).
Laskisin toiselle vaihtoehdolle juoksun todennäköisyydeksi enemmän kuin ykkösvaihtoehdon 52 %. Ensimmäisessä vaihtoehdossa tulee siis 1 - 2 paloa ja ehkä yksi juoksu. Toisessa vaihtoehdossa tulee 0 - 2 paloa ja ehkä 1 - 2 juoksua. Jos todennäköisyydet ovat erilaiset kuin esittämäni, niin lopputulos voi olla toinen. Katsoisin kuitenkin, että kun jatkossa pitää pelata rohkeammin, niin palojen välttäminen antaa enemmän mahdollisuuksia tehdä rohkeita ratkaisuja. Lähtökohtaisesti hieman altavastaava joukkue voi voittaa, jos se uskaltaa tehdä ratkaisuja, joiden todennäköisyys ei ole kovin korkea, koska voittaa voi vain, jos yrittää ja onnistuu eikä antaudu. Se, että yrittää ja häviää ei harmita lainkaan niin paljon, ettei yritä ja häviää.
Toivottavasti nyt tuli kantani selväksi. Toivottavasti se on myös looginen. Korjatkaa, jos ajatteluni ei täsmää.