- Viestejä
- 273
Tuskin irtoaa. Porilla 13 sopimusta, yksi niistä on Mattila.Ja karsintaan voi taas tilata Porista Emilia Mattilan lyömään ne tarvittavat juoksut.
Tuskin irtoaa. Porilla 13 sopimusta, yksi niistä on Mattila.Ja karsintaan voi taas tilata Porista Emilia Mattilan lyömään ne tarvittavat juoksut.
Hyvä kirjoitus.Pohdin inhorealistisesti mitä tavoitteita Roihuttarilla voi olla ensi kautta ajatellen. Tein tällaisen listan.
Jos joku näistä toteutuu, olen itse ihan tyytyväinen. Toki hienoa jos Roihuvuoressa nostellaan Silmua kauden päätteeksi, mutta nämäkin olisivat ihan hyviä tavoitteita.
- Roihuttaret pärjää huonosti, mutta pelataan tosissaan ja nuoressa joukkueessa on pelaajia, jotka kehittyvät niin paljon, että heistä tulee tulevia superin pelaajia vaikka joukkue ei säilyisikään sarjassa. Tämä on minusta minimitavoite, mutta sekin vaatii sitä, että seura ja yksilöt onnistuvat kehitystyössä. Tällä hetkellä harjoitusringissä on 19 pelaajaa, joista kymmenellä on käsittääkseni superin kokemusta. Näistä kymmenestä, viisi olivat sellaisia, jotka kuuluivat viime vuonna kutakuinkin itsestäänselvästi pelaavaan kokoonpanoon. Näistä viidestä kukaan ei itsestäänselvästi pelaa vuonna 2025 superia jos joukkue putoaa sarjasta. Ajattelen, että koko 19 pelaajan joukosta noin 12 on mahdollisuus kehittyä ja pelata niin hyvä kausi, että paikka avautuu. Se kuinka moni tässä onnistuu määrittää aika paljon kuinka hyvin peli sujuu.
- Roihuttarien kausi on tappiontäyteinen, mutta päävastustajilta saadaan napsittua peli- ja jaksovoittoja. Roihuttarien joukkue on haastaja-asemassa suhteessa kaikkiin muihin, mutta Tahko, Hamina ja Pöytyä ovat silti sellaisia joukkueita, että ne voi voittaa varsinkin, jos pelaajat kehittyvät ja pelisuunnitelma on järkevä. En nyt jaksa tarkastaa ensi kauden sarjajärjestelmää, mutta usein sarjassa on voinut säilyä, jos on kerännyt 4-6 voittoa kauden aikana. Neljä voittoa kolmelta päävastustajalta on haaste, mutta mahdollista.
- Roihun kausi on tappiöntäyteinen, mutta saadaan noi 4-6 voittoa kasaan jo heinäkuun puoliväliin mennessä. Tämä olisi käänteentekevää sillä tavalla, että Roihu voisi organisaationa aloittaa vuoden 2025 suunnittelun ajoissa. Jos on merkkejä siitä, että pelaajat ovat kehittyneet, joukkue säilyy sarjassa ja organisaatio toimii, on Roihulla mahdollisuus ruveta houkuttelemaan hyviä pelaaja Helsinkiin. Kausi 2022 oli tavallaan Roihun mahdollisuuksien vuosi, mutta peli meni täysin jumiin Pasi Niemelän kanssa ja sen jälkeen ei voinut rakentaa tulevaisuuden varaan. Vuonna 2023 juttu oli sama, koska karsintapelit olivat alusta asti horisontissa ja siinä seura ei ole voinut suunnata ylöspäin. Nyt kun iso osa joukkueen kantavista pelaajista on lähtenyt, on tavallaan löydetty jonkinlainen rock bottom, ja jos nyt saadaan peliin ryhtiä on siinä taas nousun paikka. Tämä on todella haastavaa, mutta mä näen tässä pienen mahdollisuuden.
Roihun kannalta aivan kriittisen tärkeä tekijä ns. paikallisvastustaja-ottelut, jotka viime vuoden mallin mukaan pelattaessa ovat Pöytyää vastaan.
Vielä ei taida olla vahvistettu 2024 sarjajärjestelmää, mutta toivottavasti naisissa mennään samalla systeemillä kuin 2023 eli lisäottelut (2 kpl) tulisi sijoitusten mukaan.Eikö ensi vuoden sarjajärjestelmä ole vielä auki? Ennakkotiedon mukaan naisten superin runkosarjassa pelataan 24 .. 26 ottelua eli liwäkierroksia kaksi tai neljä joten lisäkierrosvastustajiakin voi olla kaksi ja määräytymisperustekin on vielä auki.
Viime vuoden malli on ihan mahdollinen mutta miksi oletat että lisäkierrovastustaja olisi Pöytyä? Lyhyimmillä etäisyyksillä parit olisivat Tahko-PöU ja Roihuttaret-HP. Vai ajatteletko, että Superin tämän kauden heikoin kohtaa sarjanousijan?
Superpesis uudistuu kausille 2025–2027 – miesten ja naisten sarjajärjestelmät yhtenäistetään
Superpesiksen sarjajärjestelmä uudistuu kausille 2025‒2027, kun miesten ja naisten sarjajärjestelmät yhtenäistetään. Superpesistä pelataan vuodesta 2025 alkaen 12 joukkueen sarjoina. Superpesikseen halutaan lisää jännittäviä ja kovatasoisia otteluita, ja muutoksen myötä kilpailullisuus paranee...www.superpesis.fi
Oikeastaan koko Pöytyän ykköskärki (Kyläpekka/Männistö/Rouhiainen/Ilmanen) pelasivat todella hyvän viime kauden. Vaikka onnistumisprosentteja pudotettaisiin se 10 pinnaa siirryttäessä superiin ykkösestä niin lukemat on edelleen kovia. Minttu Reunanen tulee vielä vahvistamaan.Pöytään kun vertailee, niin sieltä löytyy superikokemusta ihan eri tavalla kuin Roihusta ja toisekseen sieltä löytyy ihan mitat täyttävä kärkietenijä superin tasolle, sekä oivallinen lyöjäjokeri. Näitä ei tällä hetkellä mielestäni Roihusta löydy
Jos otteluparit on nuo, niin nehän ovat samalla melkein paikallispelejä. Hyvä esitys.Vielä ei taida olla vahvistettu 2024 sarjajärjestelmää, mutta toivottavasti naisissa mennään samalla systeemillä kuin 2023 eli lisäottelut (2 kpl) tulisi sijoitusten mukaan.
Olisi paljon reilumpi järjestelmä kuin mikään paikallisvastustaja/lohko.
Jos mennään samalla niin lisäotteluiden parit 2024 olisivat:
Pesäkarhut - Manse
Virkiä - SMJ
Kirittäret - JoMa
Fera - Mailattaret
HP - Tahko
Roihuttaret - PöU
Roihuttaret viimeisenä pelaisi nousija Pöytyää vastaan ylimääräiset pelit.
Oikeastaan koko Pöytyän ykköskärki (Kyläpekka/Männistö/Rouhiainen/Ilmanen) pelasivat todella hyvän viime kauden. Vaikka onnistumisprosentteja pudotettaisiin se 10 pinnaa siirryttäessä superiin ykkösestä niin lukemat on edelleen kovia. Minttu Reunanen tulee vielä vahvistamaan.
Jos nyt pitäisi veikata niin sanoisin, että Pöytyä on noissa peleissä ennakkoon vahvemmilla suunnilleen saman verran kuin mitä Hamina lopulta oli 2023 (HP vei Roihuttarilta pisteet 8-2).
Eihän tuo nyt todellakaan ole hyvä. Peräkkäisissä pareissa epäoikeudenmukaisuus voi toteutua harmittavalla tavalla. Jos esim. Fera voittaa Mailattaret joka pelissä ja JoMa häviää Kirittärille samalla tavalla kaikki pelit, sijoitukset heittävät nopeasti haränpyllyä. Ja sama voi toteutua muidenkin parien kohdalla.Jos otteluparit on nuo, niin nehän ovat samalla melkein paikallispelejä. Hyvä esitys.
Mikä on oma ehdotuksesi, jos/kun 22 on selvästi liian pieni pelimäärä seuroille?Eihän tuo nyt todellakaan ole hyvä. Peräkkäisissä pareissa epäoikeudenmukaisuus voi toteutua harmittavalla tavalla. Jos esim. Fera voittaa Mailattaret joka pelissä ja JoMa häviää Kirittärille samalla tavalla kaikki pelit, sijoitukset heittävät nopeasti haränpyllyä. Ja sama voi toteutua muidenkin parien kohdalla.
Ei ole muita ehdotuksia runkosarjaan kuin 22. Urheilullinen tasapuolisuus on kriteeri nro 1. Pelataan sitten vaikka minkälaisia jatkopelejä enemmän.Mikä on oma ehdotuksesi, jos/kun 22 on selvästi liian pieni pelimäärä seuroille?
Isot seurat haluaisivat itse asiassa vieläkin enemmän pelejä kuin nykyiset 24. Ainakaan ammattimaisempaan suuntaan touhu ei mene, jos pelejä vielä nykyisestä vähennetään (toki noita jatkopelejä voi miettiä, jos runkosarjaa supistetaan).Ei ole muita ehdotuksia runkosarjaan kuin 22. Urheilullinen tasapuolisuus on kriteeri nro 1. Pelataan sitten vaikka minkälaisia jatkopelejä enemmän.
Kuten tuossa jo puhuttiin ja viestissäni mainitsin mikäli viime vuoden mallin mukaan pelataan.Eikö ensi vuoden sarjajärjestelmä ole vielä auki? Ennakkotiedon mukaan naisten superin runkosarjassa pelataan 24 .. 26 ottelua eli liwäkierroksia kaksi tai neljä joten lisäkierrosvastustajiakin voi olla kaksi ja määräytymisperustekin on vielä auki.
Viime vuoden malli on ihan mahdollinen mutta miksi oletat että lisäkierrovastustaja olisi Pöytyä? Lyhyimmillä etäisyyksillä parit olisivat Tahko-PöU ja Roihuttaret-HP. Vai ajatteletko, että Superin tämän kauden heikoin kohtaa sarjanousijan?
Superpesis uudistuu kausille 2025–2027 – miesten ja naisten sarjajärjestelmät yhtenäistetään
Superpesiksen sarjajärjestelmä uudistuu kausille 2025‒2027, kun miesten ja naisten sarjajärjestelmät yhtenäistetään. Superpesistä pelataan vuodesta 2025 alkaen 12 joukkueen sarjoina. Superpesikseen halutaan lisää jännittäviä ja kovatasoisia otteluita, ja muutoksen myötä kilpailullisuus paranee...www.superpesis.fi
Kysehän ei ollut pelien vähentämisestä kokonaisuudessaan vaan runkosarjassa.Isot seurat haluaisivat itse asiassa vieläkin enemmän pelejä kuin nykyiset 24. Ainakaan ammattimaisempaan suuntaan touhu ei mene, jos pelejä vielä nykyisestä vähennetään (toki noita jatkopelejä voi miettiä, jos runkosarjaa supistetaan).
Onko ajatuksia kuinka toteuttaisit tämän vaikka miesten sarjassa -25 ja -26 kun siinäkin on enää 12 joukkuetta?Kysehän ei ollut pelien vähentämisestä kokonaisuudessaan vaan runkosarjassa.
Varmaan ne seurat jalkapallossakin mielellään maksaisivat pelaajille samanlaisia liksoja kuin ysärin alussa, vaikka liikevaihdot on about kymmenkertaistuneet noista ajoista Markkinataloudessa se menee niin, että liikevaihtojen (eli tulojen) kasvaessa myös palkat nousevat. Aika vaikeaa sitä palkkojen nousua on pysäyttää, kkun maksukykyä tulee seuroille enemmän ja pelaajatkin sen tiedostavat.Kysehän ei ollut pelien vähentämisestä kokonaisuudessaan vaan runkosarjassa.
Toinen asia. Ovatko isot seurat myös halukkaita nostamaan pelaajapalkkioita uudelle tasolle, jos pelimäärä nousee? Aivan, eivät tietenkään.
Jossain menee myös raja, jossa lisäpelit eivät enää tuo juurikaan lisätuloja. Yleisökeskiarvot alkavat tippua.Varmaan ne seurat jalkapallossakin mielellään maksaisivat pelaajille samanlaisia liksoja kuin ysärin alussa, vaikka liikevaihdot on about kymmenkertaistuneet noista ajoista Markkinataloudessa se menee niin, että liikevaihtojen (eli tulojen) kasvaessa myös palkat nousevat. Aika vaikeaa sitä palkkojen nousua on pysäyttää, kkun maksukykyä tulee seuroille enemmän ja pelaajatkin sen tiedostavat.
Toki varmaan organisaation kehittämiseenkin menisi rahaa, eikä pelkästään pelaajapalkkioihin kaikki suoraan.
Tämä on toki aivan totta, kun vieraspelien määrä luonnollisesti myös nousisi ja kulut sitä myöten. Ja kun pesistä ei voi pelata kuin sen reilun neljän kuukauden aikajanassa ulkona joka tapauksessa.Jossain menee myös raja, jossa lisäpelit eivät enää tuo juurikaan lisätuloja. Yleisökeskiarvot alkavat tippua.
Tulevalla kaudella nuo peräkkäiset parit on reiluin mahdollinen tapa järjestää lisäpelit.Eihän tuo nyt todellakaan ole hyvä. Peräkkäisissä pareissa epäoikeudenmukaisuus voi toteutua harmittavalla tavalla. Jos esim. Fera voittaa Mailattaret joka pelissä ja JoMa häviää Kirittärille samalla tavalla kaikki pelit, sijoitukset heittävät nopeasti haränpyllyä. Ja sama voi toteutua muidenkin parien kohdalla.
Miksi sarjan tyvipään joukkueen pitää saada lisäpeleillä ylimääräisiä pisteitä, kun esim sarjan kakkonen jää pisteittä sarjakärkeä vastaan. Onko se urheilullisesti tasapuolista?Tulevalla kaudella nuo peräkkäiset parit on reiluin mahdollinen tapa järjestää lisäpelit.
Mielestäni ongelma tulee vain siinä vaiheessa jos joukkue olisi totaalisesti pudottanut tasoaan edellisestä kaudesta ja näinolen tarjoaa vastustajalle "ilmaiset" 5-6 lisäpistettä.
Nyt lähimpänä tätä tilannetta on valitettavasti Roihu, mutta kun saisi vastustajakseen nousijan, niin mahdollisimman oikeinhan tuo silloin menee.
Viime kaudella asiaa vääristi mielestäni jonkin verran Kempele joka ennakoissa oli selkeästi JoMaa heikompi ja josta JoMa sai melko ilmaiset 6 pistettä (tai 5 miten halutaan laskea) lisää. Mutta mun mielestä sekin meni ihan ok kilpailun näkökulmasta.
Toki noilla pisteillä Joma sai vastaansa SMJn Pesäkarhujen sijasta, jos vedetään mutkia suoriksi.
Kausi oli ja (on) kuitenkin 24 ottelun mittainen ja ikinä voi tietää miten asiat olisivat voineet mennä toisin, jos KeKi olisi ollut vastassa jollakin muulla
Kai ne pisteet on jaossa sarjan ykkösen ja kakkosenkin peleissä? Urheilullisestihan se on ihan hyvä, lisää kovia pelejä tason mukaan.Miksi sarjan tyvipään joukkueen pitää saada lisäpeleillä ylimääräisiä pisteitä, kun esim sarjan kakkonen jää pisteittä sarjakärkeä vastaan. Onko se urheilullisesti tasapuolista?