- Viestejä
- 736
Mistään en saanut laitettua fonttia pienemmället tai vaaleammaksi kun johonkin viestiin vastasin. En HUUA tahallani😉Älä HUUA!
Mistään en saanut laitettua fonttia pienemmället tai vaaleammaksi kun johonkin viestiin vastasin. En HUUA tahallani😉Älä HUUA!
Mielestäni ei ole. Jokaisen pelaajan kannattaa hankkia itselleen ammatti, jota voi harjoittaa peliuran jälkeen. Onneksi suurin osa pelaajista on puoliammattilaisia eli käyvät myös muissa töissä tai opiskelevat. Toki on joitakin pelaajia, jotka muusta ammatista tai opiskelusta huolimatta saavat pelaamisesta palkkaa enemmän kuin mitä suomalaiset keskimäärin. Toivottavasti korkeat palkkiot eivät saa ketään jäämään pelkästään pesäpallon varaan.Miksi se olisi huono asia, että ihminen saa työstään sellaista korvausta, millä pystyy elämään? Eikös se ole vain positiivinen suunta, jos yhä useampi pelaaja pystyy elättämään itsensä pelkästään pelaamalla pesistä?
Hetken aikaa kesti seurakierroksen kuulumisissa mut nyt on kyllä viilattu markkinointimielessä linssiin pesisyleisöä. Vuoden 2023 tiedot on seurojen toimesta ilmoitettu ilman pelaajapalkkioiden sivukuluja ja nyt 2024 tiedoissa ne on osalla seuroista ilmoitettu mukaan ja osalla ei.Kyllä sieltä nykyisin taitaa tulla ihan selkeä ohje, että kaikki ilmoittavat samalla tavalla. Tai kaikkien pitäisi ilmoittaa, se taas on sitten toinen tarina miten luotettavia nuo ilmoitukset ovat. Mutta varmasti suuntaa ainakin antavat.
Miten budjettien julkaiseminen ajaa ahtaampaan tilanteeseen? Tieto lisää tuskaa, vai?Katselin ja vertailin noita miesten superpesis-seurojen kokonaisbudjetteja, sekä pelaajabudjetteja tulevalle kaudelle. Kokonaisbudjetteja vertailtaessa on silmiinpistävää, suurimman ja pienimmän yli miljoonan euron ero. Siihen valtavaan eroon vaikuttaa varmaankin moni asia, mutta yksi suuri lienee, että ns. "suurseuroilla" siinä on mukana monellakin omaa liiketoimintaa.
Pelaajabudjeteissakin on hurjat erot. Suurin pelaajabudetti ei takaa kultamitallia, eikä pienimmällä budjetilla automaattisesti tipahda, mutta kyllä se kertoo kumpaan kategoriaan joukkue luultavammin sijoittuu, mitaliehdokkaisiin vai ynnä muut sakkiin.
Nuo budjettien julkaisemiset ei mielestäni kuulu liitolle, vaan seuralle, jos katsovat sen aiheelliseksi. Muutama "suurseura" hyötyy liikaa pelaaja- sekä kumppani-markkinoilla. Pienseurat ajetaan budettien julkaisemisilla entistä ahtaammalle.
Hetken aikaa kesti seurakierroksen kuulumisissa mut nyt on kyllä viilattu markkinointimielessä linssiin pesisyleisöä. Vuoden 2023 tiedot on seurojen toimesta ilmoitettu ilman pelaajapalkkioiden sivukuluja ja nyt 2024 tiedoissa ne on osalla seuroista ilmoitettu mukaan ja osalla ei.
Eli kuten superpesiksen yleisömäärien ilmoittamisessa edellisvuosiin niin myös tässäkin on koplattu luvut näyttämään ns.paremmilta. Ilmoitetussa yleisömäärässä otettu mukaan myydyt kausikortit eikä todellinen yleisömäärä, ja pelaajabudjeteissa puolestaan vailla vertailupohjaa aikaisempiin vuosiin työnantajan sivukulujen kanssa. Miksi Superpesis ei voi tiedottaa et laskentatapaa muutettu vaan herutellaan kasvaneilla pelaajabudjeteilla?
Se että ihmiset saa rahaa pelaamisesta on vaikea nähdä huonona asiana. Edelleen suuri osa tulee hankkimaan ammatin. Yhtälailla iso osa suomalaisista olympiatasonkin yksilöurheilijoista on opiskelleet ammatin. Pesikseen vielä sopii opiskelut hyvin kun pelikausi on enimmäkseen kesällä ja opiskelut enimmäkseen talvella. Huoli on turha mutta jos muutoksenpelko saa kaiken näyttämään huonolta, ei voi mitään.Mielestäni ei ole. Jokaisen pelaajan kannattaa hankkia itselleen ammatti, jota voi harjoittaa peliuran jälkeen. Onneksi suurin osa pelaajista on puoliammattilaisia eli käyvät myös muissa töissä tai opiskelevat. Toki on joitakin pelaajia, jotka muusta ammatista tai opiskelusta huolimatta saavat pelaamisesta palkkaa enemmän kuin mitä suomalaiset keskimäärin. Toivottavasti korkeat palkkiot eivät saa ketään jäämään pelkästään pesäpallon varaan.
Ei taida kokonaisbudjetteihin vaikuttaa. Vai meinaat että kokonaisbudjeteissakin olisi vielä pimitetty jotain tietoja?Hetken aikaa kesti seurakierroksen kuulumisissa mut nyt on kyllä viilattu markkinointimielessä linssiin pesisyleisöä. Vuoden 2023 tiedot on seurojen toimesta ilmoitettu ilman pelaajapalkkioiden sivukuluja ja nyt 2024 tiedoissa ne on osalla seuroista ilmoitettu mukaan ja osalla ei.
Se on toki tapahtumissa tyypillinen tapa ilmoittaa yleisömäärät myytyjen lippujen mukaan. Keskustella voi, onko tapa oikea, mutta poikkeava se ei ole. Pesiksessä sillä nyt ei ole väliä, mutta vaikkapa musikaalinäytäntöjen oikeudenomistaja voi vaatia lisenssimaksut lippujen mukaan, milloin paikalle saapuneiden käyttäminen lukuna olisi jo petos. Näihin riittää syitä moneen suuntaan.Eli kuten superpesiksen yleisömäärien ilmoittamisessa edellisvuosiin niin myös tässäkin on koplattu luvut näyttämään ns.paremmilta. Ilmoitetussa yleisömäärässä otettu mukaan myydyt kausikortit eikä todellinen yleisömäärä, ja pelaajabudjeteissa puolestaan vailla vertailupohjaa aikaisempiin vuosiin työnantajan sivukulujen kanssa. Miksi Superpesis ei voi tiedottaa et laskentatapaa muutettu vaan herutellaan kasvaneilla pelaajabudjeteilla?
Hienosti on saatu kasvulukemia puhuttua kauniimmaksi. Toivottavasti ei jää uusien johtajien "ansiot" tähän luovaan raportointiin.Ilmeisesti useampi seura vahvistanut että suuret kasvulukemat saavutettiin niin sanotusti luovalla raportoinnilla.
Kyllä noihin kaikkiin Superpesiksen powerpoint-kalvojen lukuihin pitää olla aika skeptinen suhtautuminen, ottaen huomioon viime kauden muutos yleisömäärien ilmoittamiseenkin.
KPL:n pelaajabudjetin reippaalle kasvulle on yksinkertainen syy
Kouvolan Pallonlyöjät pyrkii neljättä vuotta peräkkäin miljoonan euron liikevaihtoon.www.kouvolansanomat.fi
KPL:n pelaajabudjetti oli viime vuonna 284 000 euroa. Kouvolalaisseuran toiminnanjohtaja Mika Toivola kertoo, että syy 76 000 euron kasvuun on yksinkertainen.
– Syy on se, että luvut ilmoitettiin viime vuonna eri tavalla kuin nyt, Toivola sanoo.
Viime vuonna Pesäpalloliitto kertoi, että summat ovat pelaajapalkkioita ilman sivukuluja. Sen sijaan tänä vuonna summiin on laskettu mukaan luontaisedut, kuten vakuutusmaksut ja autoedut.
Kasvu tietysti näyttäisi isolta osin selittyvän laskentatavasta johtuvalla muutoksella, jonka Superpesis olisi voinut ihan rehellisestikin ilmoittaa. Ja pyrkiä vähintään ei-joukkuetasolla kertomaan minkälaista osaa kasvusta nämä laskutapamuutokset selittivät ja miltä osin kyse on todellisesta kasvusta.Hienosti on saatu kasvulukemia puhuttua kauniimmaksi. Toivottavasti ei jää uusien johtajien "ansiot" tähän luovaan raportointiin.
Kovasti hehkutettiin kauden avaus infossa.En tiedä onko kukaan, varsinkaan Superpesis, mitenkään erityisesti hehkuttanut budjettien kasvua missään?
En tiedä onko kukaan, varsinkaan Superpesis, mitenkään erityisesti hehkuttanut budjettien kasvua missään?
Miten kukaan media ei ole tarttunut kriittisin sanan kääntein näin heppoisiin toimitusjohtajan puheisiin ja julkituloon? Tässä olisi Supervuoron toimitukselle jutun aihetta, joten ottakaa puhelin kouraan ja Aro haastatteluun!Kyllä sitä aika lailla hehkutettiin kauden mediatilaisuudessa. Pelaajabudjettien kasvatus on kirjattu erityisesti naisten puolella ihan suoraksi tavoitteeksi ja tuohon kasvutrendin toteumaan unohtui sopivasti mainita että tulos saavutettiin raportointia muuttamalla eikä orgaanisella kasvulla.
"Olemme jo nyt menossa oikeaan suuntaan. Esimerkiksi tänä vuonna naispelaajien palkkiot ovat kasvaneet 24 % viime vuodesta", Aro jatkaa.
Kappas mennyt uutinen ohi, hyvä et toimituksessa ollaan asian päällä.Tiedustelimme asiaa Liiton viestinnästä, kun omaan uutiseemme saimme laskettua 42 % kasvun - ei noissa dioissa oleva 24 %. Saimme tiedon, että tuo 24 % on todellinen vertailu viime vuoden toteutuneisiin lukuihin. Kasvu ei siis ole mitenkään vain laskennallista.
Palaamme asiaan kyllä kauden mittaan, varmaankin ensisijaisesti naisten Superin seurojen johtoportaan haastattelujen kautta.
Matti Liljaniemi