- Viestejä
- 376
Manselta puuttui käytännössä Hukka, Senni, Kikke ja Peltokangas. Lisäksi jostain syystä Kala pelasi vain numerolla 9 eli ei haluttu lyötättää.
Kiitos Pesisfani85! Näitä kommentteja olisi kiva nähdä myös harjoituspeleille suunnatussa viestiketjussa.Olipas tosiaan erikoinen harjoitusottelu tänään. Ensimmäistä jaksoa Roihu vei täysin mielensä mukaan. Manselle ei juurikaan perättäisiä onnistumisia. Syöttötuomari hieman sotki peliä, kun yhtenäistä linjaa ei tuntunut löytyvän. Tämä vaikeutti Katteluksen pelaamista, mutta syöttö ei myöskään vaan pysynyt kovin hyvin lautasella. Lähteelle kävi jotain ekalla jaksolla ja joutui jäämään pois. Myös Kivikangas taisi jäädä pois jostain syystä. Tokallakaan jaksolla otteet eivät vakuuttaneet vaikka jaksovoitto tulikin. Superi tasan 0-0. Kotareita ei Manse halunnut 10:llä pelaajalla lähteä pelaamaan.
Itseäni ihmetyttää nämä melko suuretkin kokeilut eri pelipaikoille ja -numeroille. Wirzenius kommentoi ennen peliä, että haluavat tehdä kokeiluja ja peluuttaa naisia monilla ulkopelipaikoilla, jotta kesällä olisi kokoonpanossa laajuutta paikkaamaan mahdollisia loukkaantumisia ja poisjääntejä. Luulisi kuitenkin, että joku peli olisi ennen kesän otteluita kiva pelata myös sillä alkukesän vakiokokoonpanolla. Tämän päivän pelin perusteella suurin osa joukkueesta oli aivan pihalla rooleistaan ja nämä jatkuvat kokeilut tuntuvat vain sotkevan joukkueen peliä. Tällä kokoonpanolla ei pärjätty edes sarjanousijaa vastaan (mitään ottamatta pois Roihulta, pelasivat hyvin). Fanina olisi kiva myös kuulla todellinen syy sille, miksi kokoonpano on näin paljon vaihdellut ja joukkueen ei-loukkaantuneet avainpelaajat (Peltokangas, Ala-Kauhaluoma) ovat olleet joko poissa tai erikoisissa rooleissa.
Emma Sallinen taisi pelata lähes koko Roihu-pelin numerolla, koska Lähde putosi pois kokoonpanosta aivan ottelun alussa. Sallisen kotiutustehoista saa käsityksen, kun kaivelee tilastoja. Kaudella 2018 tehot noin 60%, 2019 noin 53% ja 2020 noin 46%. Ja yrityksiä kaikilla kausilla suurin piirtein yhtä paljon, vajaa 100. Emma Sallinen ei viime kaudella ollut siinä iskussa, että paikka ykköskärjen kotiuttajana olisi ollut perusteltu. Jotain on siis tapahtunut matkalla kaudesta 2018 kauteen 2020. Liikaa hypetystä?Sulla meni yksi asia tossa oikein, Sylvi on ollut todella pirteä kaikissa kolmessa pelissä. Joo, eilen Frantsila ja Olenius onnistui Suomista paremmin, mutta aikaisemmat pelit on olleet juniorikaksikolta aika hakemista ja Suominen taas aiemmissa peleissä liki yksin vastannut juoksujen lyömisestä. Hieno juttu toki että kotiutus ei ole pelkästään Suomisen harteilla. Unohdat myös että Emma Sallinen pelasi Roihua vastaan jokerina ja nyt numerolla 8, kotiutuspaikkojakaan ei ole tullut samaan tapaan kuin aiemmin. Syitä siihen en tiedä, onko Wirzeniuksen kokeiluja sitten. Kaikenkaikkiaan, osittain toki varmasti poissaolijoista johtuen sisäpeli on ollut vielä kaukana viime kesästä, mutta eiköhän sekin parane kun pelaajia palaa rosteriin.
Parantainen oli myös paikkansa täyttävä, mutta yhden pelin laina Hämeenkyröstä, kesää ajatellen noin 4 kopparia nokkimisjärjestyksessä hänen edellään (Hukka, Peltokangas, Reiman ja Kivikangas (Räpsä myös)).
Yllä puhuit hallipeleistä ja nyt menetkin jo viime kesään ja vuosien taakse. Esimerkiksi tässä viimeisimmässä pelissä Sallisella oli tasan nolla kotiutusyritystä tilastoissa, montako juoksua niistä olisi pitäny syntyä?Emma Sallinen taisi pelata lähes koko Roihu-pelin numerolla, koska Lähde putosi pois kokoonpanosta aivan ottelun alussa. Sallisen kotiutustehoista saa käsityksen, kun kaivelee tilastoja. Kaudella 2018 tehot noin 60%, 2019 noin 53% ja 2020 noin 46%. Ja yrityksiä kaikilla kausilla suurin piirtein yhtä paljon, vajaa 100. Emma Sallinen ei viime kaudella ollut siinä iskussa, että paikka ykköskärjen kotiuttajana olisi ollut perusteltu. Jotain on siis tapahtunut matkalla kaudesta 2018 kauteen 2020. Liikaa hypetystä?
En minä mistään hallipeleistä ole puhunut. Hieman tarkkuutta. Kylmä fakta on kuitenkin se, että Sallinen on ollut aika kuutamolla jo kaudella 2020. Syytä en tähän tiedä. Toki kaikille tulee huonoja kausia. Suunta on kuitenkin ollut huolestuttava. Toivotaan, että tulevalla kaudella paranee.Yllä puhuit hallipeleistä ja nyt menetkin jo viime kesään ja vuosien taakse. Esimerkiksi tässä viimeisimmässä pelissä Sallisella oli tasan nolla kotiutusyritystä tilastoissa, montako juoksua niistä olisi pitäny syntyä?
Sori, olikin käyttäjä vasenkärki, jolle alunperin vastasin. Hän puhui hallipeleistä.En minä mistään hallipeleistä ole puhunut. Hieman tarkkuutta. Kylmä fakta on kuitenkin se, että Sallinen on ollut aika kuutamolla jo kaudella 2020. Syytä en tähän tiedä. Toki kaikille tulee huonoja kausia. Suunta on kuitenkin ollut huolestuttava. Toivotaan, että tulevalla kaudella paranee.
Miksi pitäisi opettaa epäonnistumaan? Tahko Pihkalan pesäpallossa ideana on, että lyödään niin hyvin, ettei ulkopelivastustaja saa kiinni!!! Ei missään joukkuepelissä pyritä palloa tarjoamaan vastustajalle, vaan kanssapelaajalle ja maaliin, tai pesäpallon ollessa kyseessä läpilyöntiin tai ainakin niin, ettei vastustaja saisi sitä kiinni!!!.Emma Salliselle pitäisi jonkun opettaa lyömään koppi. Viime kesänä hänelle tuli useita kopinnostopaloja, ja taisi viimeisimmässä harjoituspelissäkin tulla ainakin yksi.
Miksi pitäisi opettaa epäonnistumaan? Tahko Pihkalan pesäpallossa ideana on, että lyödään niin hyvin, ettei ulkopelivastustaja saa kiinni!!! Ei missään joukkuepelissä pyritä palloa tarjoamaan vastustajalle, vaan kanssapelaajalle ja maaliin, tai pesäpallon ollessa kyseessä läpilyöntiin tai ainakin niin, ettei vastustaja saisi sitä kiinni!!!.
Läpilyönti taitaa olla varmin tapa välttää palo. Jos pelaaja lähtee matsiin päästäkseen mahdollisimman helpolla osaamisella, oliskohan hän väärässä lajissa?Ei sen nyt noin yksinkertaista ole. Kyllä sitä koppia lyödään ihan siksi että se on helpoin lyönti onnistua välttäen palo siis.
Miksi pitäisi opettaa epäonnistumaan? Tahko Pihkalan pesäpallossa ideana on, että lyödään niin hyvin, ettei ulkopelivastustaja saa kiinni!!! Ei missään joukkuepelissä pyritä palloa tarjoamaan vastustajalle, vaan kanssapelaajalle ja maaliin, tai pesäpallon ollessa kyseessä läpilyöntiin tai ainakin niin, ettei vastustaja saisi sitä kiinni!!!.
Kieltämättä salamapallossa syötellään aina taaksepäin, mutta ei siinäkään sentään tahallaan vastustajalle!!!Kaikissa pelilajeissa haetaan paikkoja, rakennellaan välillä pitkäjänteisestikin, siirretään ratkaisua, puretaan tilanteita vaaroja vältellen ja luovutaan välillä tarkoituksella pelivälineestä tai hyökkäysasemasta, jos vain säännöt sallivat. Pesäpallo ei ole poikkeus.