Kotaritappioita voi ajatella näinkin: Koplan "piti" olla kova kotareissa. Voihan se lopulta ollakin, kunhan systeemi, mitä ja millä tavoin pelataan, saadaan hiottua ja huom! vastustaja luokkaria myöten huomioon ottaen. Nyt ei peluutus parasta mahdollista ole ollut.
Jos otetaan lähtökohdaksi, että kotarit päättyvät Koplan tappioon 50:n, 6o:n tai 70 %:n todennäköisyyksillä, ovat vastaavasti neljän peräkkäisen tappion todennäköisyydet 6, 13 ja 24 %. Kyse on siis joka tapauksessa melkoisen pienestä todennäköisyydestä, joka kuitenkin on tapahtunut. Niin vain voi käydä. Voittaahan joku lotossakin eli pienten todennäköisyyksien juttuja sattuu ja tapahtuu.
Turha on kenenkään tulla sanomaan, että nyt on kyse urheilusta ei arvonnoista. Kyllä, kyllä, mutta on kuvaamallani tarkastelulla pointtinsa. Onhan kotareita nimitetty hyvinkin yleisesti lottoarvonnoiksi. Superissa mikä joukkue tahansa voi kotareissa voittaa minkä joukkueen tahansa eli HP:kin vaikkapa SoJyn, vaikka sen todennäköisyys lieneekin melko pieni eli esim. luokkaa 10 - 20 %.
Oletetaan lopuksi, että Kopla todellakin on kotareissa kova eli voittaa kotarit keskimäärin 60 %:n todennäköisyydellä. Neljän peräkkäisen hävityn kotarin tn on silloin 2,6 %, mutta kuitenkin ihan mahdollinen. Olen joskus takavuosina näillä palstoilla väitellyt siitä, että urheilussakin säkällä on merkitystä ja että yhdessä pelissä voi sattua sarja pienten todennäköisyyksien tapahtumia ja ne ratkaisevat ottelun. Samoin voi useassa pelissä peräjälkeen sattua samalle joukkueelle otteluja tappioksi kääntäviä pienten todennäköisyyksien tapahtumia. Eli katsotaan nyt hieman pidemmälle, miten Kopla kotareissa tulee pärjäämään.