Yksi mies voitti tällä kaudella kaiken, rikkoi kaikki ennätykset, hämmästytti, ilahdutti ja viihdytti läpi kauden. Jymyn veteraanimörssäsi sinetöi voittonsa viimeistään loppuottelusarjassa lyömällä sotkamolaiset mestaruuteen.
Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.
Lue myös: Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.
Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.
Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.
Superin lyöjäkuninkuus ratkesi vasta runkosarjan viimeisellä ottelukierroksella ja Vuoden kotiuttajan titteliinkin varmuus saatiin vasta finaalisarjassa.
Matti Liljaniemi:
1. Roope Korhonen
2. Jukka-Pekka Vainionpää
3. Elmeri Lieto
4. Janne Mäkelä
5. Perttu Ruuska
Joonas Kauppinen:
1. Roope Korhonen
2. Jukka-Pekka Vainionpää
3. Perttu Ruuska
4. Antti Korhonen
5. Petteri Kortelainen
Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Roope Korhonen
2. Jukka-Pekka Vainionpää
3. Perttu Ruuska
4. Petteri Kortelainen
5. Juho Toivola
Matti Liljaniemi: Huh huh, mikä näytös tästä saatiinkaan runkosarjassa. Roope Korhonen oli päättänyt lyöjäkuninkuuden viedä ja vei sen Jukka-Pekka Vainionpään nenän edestä. Jos jotain epäselvyyttä paremmuudesta vielä jäi, Korhonen sinetöi homman pudotuspeleissä nimiinsä.
Samat nimet miehittivät lyötyjen tilaston myös pudotuspeleissä. Mielenkiintoiseksi asetelman teki – ja ehkä hieman plus-pisteitä näille kahdelle omissa papereissani antoi – se, että Korhonen ja Perttu Ruuska kantoivat kotiutusvastuun lähes yksin omissa joukkueissaan, kun taas Vainionpäällä ja Janne Mäkelällä oli aina se tutkapari tukena.
Vedossa jokerikaksikko saattoi luottaa siihen, että jos toinen ei onnistu, toinen on aina vielä vuorossa.
Aki-Petteri Pulkkinen: Tuloksellisesti oli todella, todella tiukkaa. Korhonen voitti lyöjäkuninkuuden, Suomen mestaruuden ja oikeastaan kaiken mahdollisen, mutta onko hän kuitenkaan tämän kategorian ykkönen?
Voi ollakin. Korhonen löi valtaosan Jymyn juoksuista, mutta toisaalta hänen ei käytännössä tarvinnut jakaa vastuuta muiden kanssa, vaan pääsi aina parhaaseen tilanteeseen takomaan.
Esimerkiksi Vimpelissä kolmikon Vainionpää – Mäkelä – Matias Rinta-aho marssijärjestys vaihteli. Tuhkimomaisen kauden ansiosta nostaisin tähän kuitenkin lopulta Roopen.
Joonas Kauppinen: Hyvin herrat edellä jo purkivat roolituksia sekä marssijärjestyksiä. On totta, että Vedon äijillä taakka oli jaettu useammille leveille hartioille. Mutta pidän silti yllättävänä, että noin selvällä kotiedulla ei pysty tällaista tilastoa voittamaan. Yrityksiä kaikilla listan kärkimiehillä oli kuitenkin hyvin lähelle saman verran.
Onko kyseessä sitten Vimpelin miesten heikkous vai Roopen hyvyys? Tällaisena kautena laitettakoon Korhosen hyvyydeksi.
Vuoden kotiuttaja: Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
Äänestyksen tulos:
Roope Korhonen 21
Jukka-Pekka Vainionpää 15
Perttu Ruuska 7
Petteri Kortelainen 3
Elmeri Lieto 3
Janne Mäkelä 2
Antti Korhonen 2
Juho Toivola 1
Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut
Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis
14.10. Etupelaajat
15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat