Tässä se juttu avattuna kaikille:
Kankaanpään Mailan ympärillä on nähty näennäistä hiljaiseloa sen jälkeen, kun joukkue putosi kaksi viikkoa sitten Superpesiksestä. Koskenkorva-tappioiden jälkeen oli pieni sulattelutauko.
"Ensimmäinen viikko meni järkytyksestä toipuessa, viime ja tämän viikon aikana on aloitettu uuden kasaaminen. Neuvottelut ovat vielä aika alkuvaiheessa”, KaMan puheenjohtaja
Jani Mäntylä kertoo.
”Pelaajaneuvottelut on aloitettu ja pelinjohtajan kanssa neuvottelut ovat kesken. Varmaankin loppukuussa alkaa tipahdella nimiä”, Mäntylä ennakoi.
Ykköspesikseen putoaminen tiesi sitä, että moni asia menee uusiksi. Vielä ei ole tietoa, kuinka moni tämän kauden 23 pelaajasta nähdään oranssissa paidassa ensi kaudella.
”Kaikki sopimukset purkautuivat. Niin käy aina, kun sarjataso vaihtuu. Nyt lähdetään rakentamaan uudestaan koko settiä”, Mäntylä sanoo.
Jos jokin pääsarjajoukkue ei täyttäisi kovia lisenssiehtoja, teoriassa voisi syntyä tilanne, jossa KaMalle tarjottaisiin ensi kaudeksi paikkaa Superpesiksessä.
”Siitä olemme tehneet päätöksen, että emme ottaisi paikkaa vastaan. Emme lähde enää rämpimään häntäpäässä, vaan rakennamme tulevaisuutta niin, että fasiliteetit ja organisaatio ovat Superin tasolla ja saamme yleisön takaisin ennen kuin haikailemme paluusta.
”Ensin täytyy saada väki katsomoihin, buumi takaisin ja fasiliteetit kuntoon. Näissä asioissa olemme valovuoden perässä Superin huippuseuroja.”
Vuosi sitten Siilinjärvi ilmoitti luopuvansa paikastaan vasta, kun karsinnat oli pelattu. Sarjasta pelaamalla pudonnut Hamina ei ottanut tarjottua Superin paikkaa vastaan, vaikka sitä sille Pesäpalloliiton kilpailusääntöjen mukaisesti tarjottiin.
Mäntylä ymmärtää, miksi Suomenlahden rannikolla päädyttiin moiseen ratkaisuun.
”Tiedän, kuinka rajua joukkueen kasaan raapiminen on, jos se tehdään loka-marraskuussa”, Mäntylä huomauttaa.
Yksi ratkaistava asia on katsomoremontti. Ykköspesiksessä katettuja yleisöpaikkoja ei tarvitse olla 1 500, mutta Superissa olosuhdevaatimusten pitää täyttyä. Hanke vaatii taakseen kaupungin eli poliittisten päättäjien tuen.
Paluu vaatii monen asian loksahtamista kohdalleen.
”Se on kolmen vuoden projekti, pidempään se ei saa kestää, koska silloin usko horjuu kaikilla. Mutta niin kuin olen ennenkin sanonut, periksi ei anneta.”